Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με επιτυχία το σεμινάριο για τους σχολικούς τροχονόμους στη Βέροια - Τι δήλωσαν Καϊλόγλου και Συρμούλα

Το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με την Τροχαία Βέροιας, διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους σχολικούς τροχονόμους. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε ως εισηγητή τον αξιωματικό της Τροχαίας Μπάμπη Καϊλόγλου.


Ο κ. Καϊλόγλου μίλησε για τους κανόνες της Οδικής Κυκλοφορίας και επικεντρώθηκε στη σημασία του ρόλου των σχολικών τροχονόμων στη διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών κατά τη διάρκεια της σχολικής ώρας. Παρουσίασε συγκεκριμένες τεχνικές και προσεγγίσεις για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας και τη διασφάλιση της ομαλής κίνησης γύρω από τα σχολεία.


Στο σεμινάριο παρευρέθηκε επίσης η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τζήμα Συρμουλα, η οποία χαιρέτισε τους συμμετέχοντες και εξέφρασε την εκτίμησή της για την αφοσίωση των σχολικών τροχονόμων στον σημαντικό αυτό ρόλο. Επίσης, ενθάρρυνε τη συνεχή συνεργασία μεταξύ της τοπικής κοινότητας, της Τροχαίας και των εκπαιδευτικών για τη διασφάλιση μιας ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά.


Το σεμινάριο αποτέλεσε ευκαιρία για την εκπαίδευση και την ανταλλαγή ιδεών, προωθώντας έτσι την ασφαλή κυκλοφορία και την προστασία των μαθητών στον χώρο των σχολείων.


11 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ η εφεύρεση του τεμπέλη.....οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν να εκτελέσουν σωστά τα καθήκοντά τους, και άλλοι το κάνουν αγγαρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τους βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν πολλοί που κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Αν δεν υπήρχαν αυτοί θα στέλνατε τα παιδιά σας στο σχολείο με τον κίνδυνο μήπως τους συμβεί κάτι περνώντας τη διάβαση. Προφανώς όμως για να ξέρετε τι κάνουν όλοι οι τροχονόμοι ένας προς έναν μάλλον κάποιος άλλος είναι ο τεμπέλης.

      Διαγραφή
  2. SOS. Σε ένα δύο σημεία σε πόστο ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ σε κεντρικά και κομβικά σημεία της Βέροιας οι Σχολικοί τροχονόμοι δεν είναι λειτουργικοί, να το πω κομψά,
    σχεδόν ανύπαρκτοι για την θέση που πρέπει να υποστηρίζουν. Το βλέπω καθημερινά και επανειλημμένα σε δύο σημεία. Δεν γνωρίζω τι γίνεται σε όλες τις διαβάσεις της πόλης, Αλλά θα πρέπει να τούς εποπτεύει κάποιος η Τροχαία ή Δημοτική αστυνομία! να δούνε αν εκτελούν σωστά τα καθήκοντα τούς. Είναι Πολύ Σοβαρό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μερικοι δεν ειναι και στην θεση τους την ωρα τους και με το κινητο στο χερι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ξερεις και να βλεπεις τους σχολικους τροχονομους οτι δεν ειναι στην θεση τους και στην ωρα τους σημαινει οτι νταμπλαρωνεσαι στα καφενεια καθε μερα.

      Διαγραφή
  4. Καλό θα ήταν οι σχολικοί τροχονόμοι εκτός από το να σταματάνε τα διερχόμενα αυτοκίνητα να υπενθυμίζουν στα παιδιά ότι πριν περάσουμε τον δρόμο κοιτάμε δεξιά αριστερά και δεν περναμε όπως τα συμπαθή τετράποδα ορεινών περιοχών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμβαίνει το εξής ΤΡΑΓΙΚΟ για την εκπαίδευση των παιδιών: ΠΡΙΝ ακόμη αυτά φτάσουν στη διάβαση ο,η σχολ. τροχονόμος έχει ήδη διακόψει την κυκλοφορία και μάλιστα περιμένει και άλλα παιδιά που πλησιάζουν. Δεν θα ήταν καλύτερα να φτάσουν τα παιδιά να μάθουν να κοιτάνε δεξιά κι αριστερά έστω κι αν βρίσκονται στην διάβαση κι ΟΧΙ να μπαίνουν κατευθείαν στον δρόμο να περάσουν χωρίς πράγματι να κοιτάν προς όλες τις πλευρές ΟΠΩΣ θα κληθεί να κάνει σε κάποια διάβαση που δεν θα υπάρχει σχ. τροχονόμος;;
      Επίσης θα μπορούσαν να παροτρύνουν γονείς και παιδιά να διασχίζουν τις διαβάσεις που εποπτεύουν με λίγο γρήγορο ρυθμό, είναι υποχρέωση όλων.

      Διαγραφή
  5. Η σχολική τροχονομος ειναι λειτουργημα.Δυστυχως θα συμφωνησω οτι καποιοι δεν ειναι συνεπης στις θεσεις τους.Είτε το πρωί,είτε το μεσημέρι όταν σχολανε τα παιδιά.Ας προβληματιστούν καποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχολικος τροχονομος..οοοολο λαθος...απο αυτους που τους προσλαμβανουν,με τον τροπο που τους δικαιολογουν στον φορεα τους και στην κοινωνια.. μεχρι αυτους που προσλαμβανονται-ιχνος σοβαροτητας και υπευθυνοτητας..(μιλαω για συγκεκριμενους ανθρωπους) σ ενα τοσο σοβαρο θεμα που εναι η διελευση μικρων παιδιων στο σχολειο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς, βγαίνει πολύ χολή πίσω από τη μάσκα του ανώνυμου σχολιασμού. Θα συμφωνήσω σε ένα θέμα με τα προαναφερόμενα σχόλια, ότι σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι στον τομέα αυτό, που δεν κάνουν για αυτήν την δουλειά. Όπως και σε όλες τις δουλειές άλλωστε συμβαίνει το ίδιο, υπάρχουν άνθρωποι χωρίς τα σωστά προσόντα. Είναι ένα πόστο στο οποίο διατρέχει κίνδυνο και ο σχολικός τροχονόμος και τα παιδιά. Θα έπρεπε να γίνεται η επιλογή του προσωπικού με περισσότερα κριτήρια. Ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι όμως. Μεγάλωσα και εγώ όπως και τα παιδιά όλων, σε σχολείο που οι σχολικοί τροχονόμοι πάλευαν να περάσουν όλους τους μαθητές του σχολείου σε λίγα λεπτά. Δεν μπορείτε να κατανοήσετε από ότι φαίνεται, ότι δεν είναι εφικτό να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά παραπάνω από ότι κάνουν ήδη. Δεν είναι εκπαιδευτικοί. Θα έπρεπε να μεριμνήσουν τα σχολεία, όπως κάθε μάθημα είναι εξίσου σημαντικό, να βάλουν στην αρχή των σχολικών εκπαιδευτικών ετών των παιδιών εκμάθηση και για αυτά τα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ορίσατε μια επιτροπή με λίγα μέλη προκειμένου να αξιολογήσει την λειτουργία των σχολικών τροχονόμων.
    Υπάρχουν πολλές παραλήψεις που ενδεχομένως να γίνουν αιτία για πρόκληση κάποιου ατυχήματος ή και δυστυχήματος.
    Αντιδράσετε άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ