Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Best of Νάουσα: Ιστορία, φαγητό και φύση στη «Γη του Ξινόμαυρου»

Αρχαιολογικοί χώροι, τοπικοί οίνοι και γαστρονομικές απολαύσεις στη Νάουσα που αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο και την παράδοση.

Περιτριγυρισμένη από τα μαγευτικά βουνά του Βερμίου και προικισμένη με κοντινές εύφορες πεδιάδες όπου καλλιεργείται η περίφημη ποικιλία Ξινόμαυρο, αυτή η πόλη προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για τους ταξιδιώτες. Οι λάτρεις της ιστορίας θα βρουν στη Νάουσα έναν θησαυρό αρχαιολογικών θαυμάτων.

Ιστορία

Η αρχαία πόλη της Μίεζας, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Νάουσα, ήταν κάποτε το εκπαιδευτικό άσυλο όπου ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης δίδασκε το νεαρό Μέγα Αλέξανδρο. Εξερευνήστε τα ερείπια της Σχολής του Αριστοτέλη, όπου κάποτε περπάτησαν διανοητικοί γίγαντες, και θαυμάστε το αρχαίο θέατρο, το οποίο εξακολουθεί να αντηχεί από τους ψίθυρους του παρελθόντος. Σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τη Νάουσα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που φημίζεται για τον τάφο του Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Βυθιστείτε στην πλούσια ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας καθώς περιπλανιέστε στους βασιλικούς τάφους και στο νέο Μουσείο των Αιγών, το οποίο στεγάζει πλήθος αντικειμένων από τις ανασκαφές.

Φύση

Για τους λάτρεις της φύσης, τα βουνά του Βερμίου προσφέρουν μια παιδική χαρά υπαίθριων περιπετειών. Ξεκινήστε γραφικές πεζοπορίες μέσα σε καταπράσινα δάση, ανακαλύψτε κρυμμένους καταρράκτες, αναπνεύστε τον καθαρό αέρα του βουνού και απολαύστε τη γαλήνη της φύσης. Κατά τους χειμερινούς μήνες, το Βέρμιο μεταμορφώνεται σε μια χειμερινή χώρα θαυμάτων, προσελκύοντας στις πλαγιές του σκιέρ και snowboarders. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Σέλι, φωλιασμένο ανάμεσα στις βουνοπλαγιές, απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από τη Νάουσα και προσφέρει συναρπαστικές πίστες κατάβασης και μαγευτικές θέες που κόβουν την ανάσα.

Κρασί

Οι λάτρεις του κρασιού θα εκτιμήσουν την ακμάζουσα οινοπαραγωγική δραστηριότητα της Νάουσας, με αμπελώνες να βρίσκονται διάσπαρτοι στη γραφική ύπαιθρο. Η περιοχή φημίζεται για την ποικιλία σταφυλιού Ξινόμαυρο, που παράγει στιβαρά κόκκινα κρασιά με πολύπλοκες γεύσεις. Ξεκινήστε μια εκδρομή γευσιγνωσίας κρασιού και επισκεφθείτε τα τοπικά οινοποιεία για να δοκιμάσετε τις καλύτερες εσοδείες, αποκτώντας γνώσεις για τη διαδικασία οινοποίησης και την τέχνη πίσω από κάθε μπουκάλι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ