Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Τσουχτερό» πρόστιμο σε όσους κρατάνε θέση πάρκινγκ τοποθετώντας αντικείμενα

Τσουχτερό πρόστιμο, ύψους 400 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν όσοι τοποθετούν αντικείμενα στο δρόμο, προκειμένου να κρατήσουν τη θέση στάθμευσης.

Ειδικότερα, πολλοί είναι οι πολίτες που τοποθετούν αντικείμενα, όπως γλάστρες, τσιμεντόλιθους, ξύλα, κώνους, κάδους, καρέκλες κτλ, για να πιάσουν μέρος του δρόμου, με σκοπό να μην χάσουν τη θέση στάθμευσης.

Τσουχτερό πρόστιμο στους παραβάτες

Ωστόσο, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια και επισύρει πρόστιμο στους παραβάτες, σύμφωνα με το άρθρο 48 παράγραφος 1.

Το εν λόγω άρθρο («Κατάληψη τμήματος οδού και πεζοδρομίου») αναφέρει πως «απαγορεύεται η διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς».

Να σημειωθεί ότι η κατάληψη θέσης στάθμευσης επιτρέπεται σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις ή σε ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος, μετά από άδεια των Δημοτικών/Κοινοτικών ή Αστυνομικών Αρχών.

7 σχόλια:

  1. Ήδη στην Αλεξάνδρεια οι καταστηματάρχες βάζουν καρέκλες για να κρατάνε το πάρκινγκ ώστε να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν εμπορεύματα. Πρέπει να υπάρχει χώρος πάρκιγκ και να μην είναι υπόγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο και στη Βέροια και αν κάνεις να παρκάρεις σε αγριοκοιτάζουν.

      Διαγραφή
  2. Τα τραπεζοκαθισματα στα καφέ δεν μπορούμε να περάσουμε γιατί τα επιτρέπουν. Γιατί τα αρπάζουν Είμαστε υποχρεωμένοι ανάμεσα από τα πόδια τους να βαδίζουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε αυτό πια έχει καταντήσει αηδία περνάς απτο κέντρο κ βλέπεις μια καρέκλα μια κλούβα μια γλάστρα ε πια μένουν κ άλλοι σε αυτήν την πόλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πετάς και παρκάρεις φίλε κι ας έρθει ο καταληψίας να σου κάνει παρατήρηση.

      Διαγραφή
  4. Το άλλο πάλι που γέμισε το κέντρο ανάπηρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα αυτά συμβαίνουν διότι, μην ξεχνάτε, η ...΄΄Ανάπλαση΄΄ της κακιάς ώρας στέρησε από την Πόλη 200 θέσεις σταθμεύσεως. Αλλά ξεχνάμε εύκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ