Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε τάρτα αλμυρή με μανιτάρια και philadelphia


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Καλές οι γλυκές τάρτες με φρέσκα φρούτα ή κομπόστα, δεν διαφωνούμε, αλλά πλέον η αλμυρή τάρτα έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος. Η τραγανή ζύμη μπορεί να φιλοξενήσει πολλών ειδών υλικά, σε απίστευτους συνδυασμούς και η αλμυρή τάρτα να αποτελέσει ορεκτικό αλλά και εξαίσιο κυρίως πιάτο.

Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει τάρτα με μανιτάρια και philadelphia, για να την συνοδεύσουμε με ένα δροσερό κρασί, μια μπύρα και με καλή παρέα. Δείτε τη συνταγή:

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Κατόπιν ρίχνουμε την τομάτα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και θυμάρι. Αφήνουμε να σωθεί το νερό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, σιγοψήνοντας για 2΄-3΄ ακόμη. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και τον πελτέ. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και σβήνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια στρόγγυλη φόρμα και ότι περισσεύει από τα πλαϊνά το κόβουμε. Αδειάζουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε την τάρτα με λαδόκολλα για να μην αρπάξει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200© για 30΄-40΄. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ:

1 φύλλο σφολιάτας
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στο ρεντέ
1 ντομάτα κομμένη καρέ
1κγ.τοματοπελτέ
150ml κρέμα γάλακτος
150γρ. τυρί κρέμα (Philadelphia)
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, μοσχοκάρυδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ