Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Staycation: Πως να απολαύσετε τη νέα τάση στις διακοπές με ενοικίαση αυτοκινήτου

Διακοπές συνήθως σημαίνει ταξίδι εκτός πόλης και ενοικίαση αυτοκινήτου. Αυτά τα τρία μοιάζουν άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Οι διακοπές είναι η περίοδος του χρόνου που περιμένουμε πώς και πώς. Όμως η νέα τάση ήρθε, το staycation, ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στα ταξίδια. Πλέον δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε μακριά για να ζήσουμε μια υπέροχη εμπειρία. Οι διακοπές στο σπίτι, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκουραστούμε, να εξερευνήσουμε τον τόπο μας και να δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές.

Αν και πρόκειται για τάση, που γνώρισε άνθιση στη διάρκεια της πανδημίας λόγω περιοριστικών μέτρων, διατηρεί τη δυναμική της ακόμη και σήμερα. Ας δούμε τους λόγους, που την ανέδειξαν.

1. Χαλάρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Με το staycation, δεν έχετε το περιβόητο άγχος του ταξιδιού. Και θα διερωτηθεί κανείς εύλογα: Είναι δυνατόν να αγχώνεται κανείς, όταν πηγαίνει ταξίδι για να χαλαρώσει; Είναι απλές διαδικασίες, όπως το να προλάβει την αναχώρηση, το να κάνει έγκαιρα check in, κάποιες από τις διαδικασίες, που προκαλούν άγχος.

Το ίδιο και το να είναι όλα όπως τα περίμενε. Στο σημείο αυτό δε μιλάμε για ανθρώπους, που θέλουν απλώς να ελέγχουν τα πάντα. Απλώς πολλές φορές το κατάλυμα δεν είναι αυτό που φαίνεται στην ιστοσελίδα κρατήσεων. Όταν όμως κάποιος ξεκινά τις διακοπές από την άνεση του σπιτιού του, δε χρειάζεται να ανησυχεί γι’ αυτές τις λεπτομέρειες. Αρκεί απλώς να απολαύσει τον ελεύθερο χρόνο του.

2. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων για εξορμήσεις παντός είδους

Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων μπορούν να κάνουν ακόμη καλύτερο το ήδη ιδανικό staycation. Τι εννοούμε με αυτό; Αρχικά μέχρι τώρα έχουμε γλυτώσει δύο μεγάλα έξοδα: αυτό της μετακίνησης και αυτό της διαμονής. Άλλωστε αυτά είναι τα δύο σημαντικότερα έξοδα στις διακοπές. Κι εδώ έρχονται οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Μπορείτε να επιλέξτε να κάνετε γαστροτουρισμό στην πόλη ή στις τριγύρω πόλεις ή στον Νομό σας. Ανακαλύψτε εκείνα τα εστιατόρια ή τις ταβέρνες, που οι λίγοι γνωρίζουν και απολαύστε μοναδικές γεύσεις. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να ενοικιάσετε ένα πολυτελές αμάξι για να κάνετε τις βόλτες σας. Κάποιο διαφορετικό από το δικό σας, που θα σας δίνει την αίσθηση της ανανέωσης και θα σας βγάλει από τη ρουτίνα.

Αν πάλι είστε λάτρεις της φύσης, να η ευκαιρία να νοικιάσετε ένα εκτός δρόμου όχημα και να αρχίσετε τις αναβάσεις σε ψηλά βουνά με δροσερά ποτάμια κι εντυπωσιακούς καταρράκτες. Προτιμάτε θάλασσα; Ευκαιρία να αποκτήσετε σε αυτές τις απόκρημνες και απομακρυσμένες ακτές πρόσβαση.

Αν από την άλλη ζείτε σε μια περιοχή με πλούσιο ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, είναι ευκαιρία να την γυρίσετε σπιθαμή προς σπιθαμή. Ένα όχημα οικονομικής κλάσης είναι ό,τι πρέπει για να σας προσφέρει άνετη μετακίνηση χωρίς να καταπονείτε το δικό σας.

3. Ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη για ατέλειωτες πολιτιστικές διαδρομές

Η ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάποιον που θέλει να μυηθεί στη μαγεία της πόλης. Τα τουλάχιστον 15 προστατευόμενα από την UNESCO μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της συμπρωτεύουσας δικαιολογούν την επωνυμία της, ως πρωτεύουσα πολιτισμού. Τα πιο γνωστά εξ αυτών, που αξίζει να εξερευνήσει κανείς είναι η Ροτόντα, το Επταπύργιο, η βασιλική του Αγίου Δημητρίου και η Αγία Σοφία, ενώ εξέχουσας σημασίας είναι και το Μουσείο της Βυζαντινής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ωστόσο η περιοχή, που αποτέλεσε το επίκεντρο της Μακεδονίας είναι διάσημη και για το πλούσιο ιστορικό της παρελθόν. Έτσι με τη βοήθεια της ενοικίασης αυτοκινήτου μπορεί να επισκεφθεί κανείς την αρχαία Πύλη, τον ναό του Απόλλωνα στον Άγιο Απόστολο. Αφού εξαντλήσετε τις εντός πόλης εξερευνήσεις, η Θεσσαλονίκη είναι το ιδανικό ορμητήριο για τις αρχαίες πόλεις, όπως η Πέλλα και η Βεργίνα.

Τέλος η Νύμφη του Θερμαϊκού απέκτησε διεθνή φήμη και για τις υπέροχες παραλίες, που την περιβάλλουν. Όμως εφόσον έχετε την άνεση της μετακίνησης, γιατί να μη βρεθείτε και στον γειτονικό νομό της Χαλκιδικής. Εκεί θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε πραγματικά εντυπωσιακές παραλίες. Αν σκέφτεστε απέραντες ακτές, κρυστάλλινα νερά ή απάνεμους κόλπους, αυτός είναι ο προορισμός σας. Αν πάλι προτιμάτε κάποιο σημείο με θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες, πάλι μπορείτε να το ανακαλύψετε με την ευελιξία που προσφέρει η ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη.

4. Ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα: Ζήστε αξέχαστες στιγμές με τους οικείους σας

Παρότι το staycation στην Αθήνα μοιάζει περισσότερο με βάσανο, σκεφτείτε απλώς το εξής. Επιλέγετε ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα για τις μετακινήσεις σας. Όπως προλογίσαμε, κόστος διαμονής δεν έχετε. Παραμένετε στην πρωτεύουσα τον μήνα Αύγουστο, που ως γνωστόν αδειάζει. Βλέπετε τώρα τη μεγάλη εικόνα;

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο όλοι διαμαρτυρόμαστε, αυτό είναι ο περιορισμένος χρόνος μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ιδού λοιπόν η κατάλληλη ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με φίλους. Βραδιές συγκέντρωσης στο σπίτι για γεύμα, πικ νικ στη φύση ή ολοήμερες αποδράσεις στις πλησιέστερες ακτές, έξοδοι για ποτό ή φαγητό, είναι κάποια μόνο από τα πράγματα, που μπορεί να κάνει κάποιος. Και όλα αυτά με την ευελιξία του staycation και της ενοικίασης αυτοκινήτου.

Το staycation είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ανακαλύψετε τις χαρές της χαλάρωσης κατ’ οίκον, να εξερευνήσετε την τοπική περιοχή και να δημιουργήσετε αξέχαστες στιγμές με τους αγαπημένους σας. Έτσι, οι διακοπές δεν πρέπει να περιλαμβάνουν απαραιτήτως ταξίδι, αφού η χαρά και η χαλάρωση μπορούν να βρεθούν ακόμα και στο σπίτι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ