Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πώς σχολίασαν οι πολίτες της Βέροιας την υπόθεση bullying σε σχολείο

Πολλά σχόλια, ποικίλες αντιδράσεις και ανησυχία προκάλεσε στην κλειστή κοινωνία της Βέροιας, η υπόθεση ξυλοδαρμού ενός μαθητή γυμνασίου (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του veriotis.gr), την ώρα που κάποιοι άλλοι συμμαθητές / συμμαθήτριές του βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους και γελούσα ειρωνικά εναντίον του. Μάλιστα, το εν λόγω βίντεο διοχετεύτηκε στο ίντερνετ, με αποτέλεσμα να το δούνε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου.

Το συγκεκριμένο γεγονός, προκάλεσε «σοκ» στους κύκλους της Βέροιας και άνοιξε την δημόσια συζήτηση, με δεκάδες γονείς να εκφέρουν τις δικές τους απόψεις και να ζητούν από τους υπεύθυνους να λάβουν άμεσα μέτρα. 

Δείτε ορισμένα σχόλια που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
  • Περισσότερο με θλίβει το γεγονός της απάθειας των συμμαθητών του παιδιού. Οι αρμόδιοι πρέπει να ασχοληθούν αμερόληπτα με το πρόβλημά. ΔΕΝ πρέπει να θρηνούμε αλλά θύματα.
  • Ντροπή σας, πάλι θα δείξετε τον αντρισμό σας με τον ιδιο τρόπο, οπως με τον Άλεξ. Μαζευτείτε έλεος!
  • Ντροπή… δυστυχώς η βία μάλλον έχει γίνει μόδα… πρέπει να υπάρξει πραγματική τιμωρία και όχι κουκούλωμα… γονείς, σχολείο και αστυνομία άμεσα κινητοποίηση τιμωρία για να βλέπουν και οι άλλοι ‘’νταήδες’’και να συμμορφώνονται γιατι αν δεν γινει θα πάρουν την δικαιοσύνη στα χέρια τους οι γονείς των θυμάτων και τότε θα είναι αργά. Πραγματικά λυπάμαι
  • Πρέπει οι γονείς να ασχοληθούν σοβαρά με τα παιδιά τους. Οφείλουν να τους θέσουν όρια, να μεταδώσουν αξίες και να καλλιεργήσουν τον σεβασμό. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται συχνά στα σχολεία παραβατικές συμπεριφορές! Οι εκπαιδευτικοί καταλήγουν να επωμίζονται τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων και συχνά κατηγορούνται ως υπεύθυνοι δίχως να λαμβάνεται υπόψη η αδιαφορία των γονέων που αντί να αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά τους τα αφήνουν με ένα κινητό στο χέρι. Αυτή η αλόγιστη χρήση των κινητών και η παρακολούθηση ακατάλληλων βίντεο πιθανόν να συνδέεται με την εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών.
  • Αυτά ειναι τα νέα πρότυπα, γιατί σας κάνει εντύπωση! Τα παιδιά είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, αυτοί είμαστε! Βλέπε, άκου, σωπαίνε, εκτός κι αν σου συμβεί εσένα! Οι συμμορίες ανηλίκων στη Βέροια, είναι σοβαρό θέμα, που απασχολεί την αστυνομία, κάποιες υποθέσεις, έχουν πάρνει και την δικαστική οδό, αλλά δεν υπάρχουν μάρτυρες, παρόλο που τα περιστατικά, καταγράφονται στα κινητά των παιδιών!
  • Όταν διακρίνεις την παραβατικότητα κάποιων παιδιών από πολύ μικρή ηλικία και ενημερώνεις του γονείς και εκείνοι αντί να κοιτάξουν να συνεργαστούν για να βοηθηθεί το παιδί τους, σε κατηγορούν για στοχοποίηση και προβαίνουν σε καταγγελία, βάλτε με το μυαλό σας τι θα δουν τα μάτια μας ακόμη. Αλλαγή και αυστηροποίηση των νόμων τώρα. Η ατιμωρησία μας έφτασε εδώ και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών από το διαδίκτυο.
  • Πρώτα φταίνε οι γονείς, γιατί από εκεί παίρνουν τις βάσεις και μετά αυτό τα παλιό παιχνίδια που παίζουν και τα τραγούδια που ακούνε δυστυχώς στα ανήλικα τίποτα δεν γίνεται μην ξεχνάμε την υπόθεση Άλεξ!!!
  • Παραδειγματική τιμωρία, όχι μόνο σ' αυτόν που τον χτυπούσε, αλλά και σ' αυτους που τραβούσαν βίντεο.
  • Δυστυχώς η παραβατικότητα και ο τραμπουκισμός ξεκινάει και απο πιο μικρές ακόμη ηλικίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που ως γονείς καταφύγαμε στην πρωτοβάθμια για μαθητές δευτέρας έως και έκτης δημοτικού. Μην νομίζετε πως κι εκεί κάνουν κάτι, απλά ας πούμε εφησυχάζουν την κατάσταση για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Εισαγγελέας ανηλίκων πριν γίνει το κακό... Και επειδή δεν φταίνε μόνο αυτοί που τα κάνουν, αλλά κι αυτοί που τους μεγαλώνουν το ίδιο ισχύει και για τους ίδιους.
  • Παιδιά γιατί απορείτε και τρελαίνεστε όλοι; Η δίκη μας γενιά φταίει. Που μεγαλώνει τα παιδιά με αγάπη και ψυχολόγους και δεν τολμάει να τους πει λέξη. Και ο γονιός που θα δώσει μια ανάποδη στο παιδί πάει πλέον αυτόφωρο.
  • Τρέμω τα χρόνια που αυτά τα παιδιά θα γίνουν 40 χρόνων, και θα πάρουν την τύχη της κοινωνίας στα χέρια τους.
  • Τα παιδιά πληρώνουν για τις αμαρτίες των γονιών τους. Δεν μιλάμε αρκετά στα παιδιά μας, δεν τους λέμε ότι πρέπει να αγαπούν και να σέβονται τους άλλους. Πολλοί γονείς θεωρούν καθήκον τους να αγοράζουν ακριβά ρούχα και όσα παιδιά δεν έχουν ακριβά πράγματα πειράζονται. Πρώτα πειράζουν και μετά έρχεται ο ξυλοδαρμός. Εμείς οι γονείς πρέπει να ανταλλάξουμε την αγάπη για τους ανθρώπους, όχι για τα πράγματα. Θα διδάξουμε περισσότερα καλά πράγματα, θα υπάρξουν λιγότερες τέτοιες κακές περιπτώσεις.
  • Οσο υπαρχει ατιμωρησία αυτα θα γίνονται. Ας ήξεραν αυτα τα «καλόπαιδα» οτι με το που θα κάνουν κάτι θα μπούνε 6 μηνες αναμορφωτήριο να δούμε αν θα το εκαναν. Μας εχουν φάει οι ψυχολόγοι και οι παιδοψυχολόγοι. Και στην τελική να μάθουν όλοι να κάνουν σωστά την δουλειά τους απο τον απλό αστυνομικό μεχρι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αν δεν μπορούν να αλλάξουν επάγγελμα, διαφορετικά θα αναγκάσουν τον κόσμο να πάρει το νόμο στα χέρια του. Η κοινωνία της Βέροιας, ειδικά μετα την υπόθεση του Άλεξ δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.
  • Πολύ λυπηρό. Αναρωτιέμαι ποιος φταίει τα παιδιά; η οικογένεια; η κοινωνία; το σχολείο; ή όλοι μαζι; Τι έχουν να χωρίσουν και φέρονται έτσι; Πως θα γίνουν όταν μεγαλώσουν και ενηλικιωθούν;
  • Κάποιοι πρέπει να το δουν πολύ σοβαρά και να ασχοληθούν με αυτήν την κατάντια, γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της πατρίδας μας.
  • Και δεν είναι το μόνο περιστατικό... Για ελάτε μια βόλτα από τις γειτονιές του Προμηθέα να δείτε τους νταηδες που βγαίνουν παγανια και νομίζουν ότι τους ανήκει ο κόσμος όλος. Έχει ενημερωθεί η αστυνομία φυσικά και η ομάδα Δίας έρχεται συχνά-πυκνά... Όμως το ζήτημα είναι άλλο, θα μπορέσουμε να προλάβουμε το κακό;! Αναρωτιέμαι αν οι γονείς που μεγαλώνουν τέτοια βλαστάρια γνωρίζουν το ποιόν τους.... και την συμπεριφορά τους εκτός σπιτιού.
  • Άμεσα αλλαγή σχολικού συγκροτήματος σε όλα τα εμπλεκόμενα παιδιά και μάλιστα χωριστά μεταξύ τους ανεξαρτήτως γεωγραφικού περιορισμού... Οικονομικο πρόστιμο στην οικογένεια του θύτη.... Απαγόρευση χρήσης κινητής συσκευής τηλεφώνου μεχρι την ενηλικίωση σε όλα αυτά τα "παιδιά" να μη μπορέσουν δηλαδή να έχουν αριθμό κινητής τηλεφωνίας στο όνομά τους. Απαγόρευση συμμετοχής τους σε σχολικές εκδρομές... Και τέλος υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα για 2 έτη ανα μήνα με τους κηδεμόνες τους... Φτάνει πλέον με την αδιαφορία
  • Δυστυχώς δεν μπορείς να αποτρέψεις τέτοια σκηνικά ή να συνετίσεις κάποια παιδιά σαν απλώς πολίτης... Γιατί θα βγει η μάνα που ειναι φρέντο καπουτσίνο και το ξύνω και όποτε έχω όρεξη θα ασχοληθώ με το παιδι ή ο πατέρας εμένα ο γιος μου είναι μάγκας και να μην σε νοιάζει τι κάνει και να κοιτάς την δουλειά σου για μην σε δείρω, ή αν μαλώσει και συνετίσει ο δάσκαλος το μπουμπούκι τους, να την απειλούν με μηνύσεις κτλ... Τι περιμένετε να βγει το παιδί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ