Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης - O Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακής Πολιτικής μιλάει στο veriotis.gr

Απολογισμός των μέχρι τώρα δράσεων και το όραμά του για την επόμενη θητεία
Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης είναι από τα νέα πρόσωπα στον πολιτικό στίβο και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μέσα από τη δράση του, αλλά και την συνολική του παρουσία. Στις προηγούμενες εκλογές εξελέγη σε πολύ τιμητική θέση, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν πως ήταν πρωτοεμφανιζόμενος στις κάλπες. Ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης του εμπιστεύτηκε την αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακής Πολιτικής και κατά κοινή ομολογία ο Καλλίστρατος ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της θέσης, οργανώνοντας από την αρχή την ψηφιακή παρουσία του Δήμου Βέροιας και αναβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση του πολίτη με πλήθος ψηφιακών υπηρεσιών.

Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης παραχώρησε συνέντευξη στο veriotis.gr και μίλησε τόσο για τις δράσεις της αρμοδιότητάς του, όσο και για το όραμά του για την επόμενη θητεία:

Ήσασταν εκείνος που εμπνευστήκατε και υλοποιήσατε τις υπηρεσίες «ψηφιακών συναλλαγών» του Δήμου Βέροιας. Αυτή η διαδικασία, πόσο εξυπηρέτησε τους συμπολίτες μας, κατά πόσο βελτίωσε την καθημερινότητά τους;

Οι ψηφιακές συναλλαγές για έναν δήμο, στην εποχή μας, δεν είναι καινοτομία, είναι υποχρέωση. Αυτή την υποχρέωση κάναμε πράξη με τη συγκέντρωση όλων των δημοτικών υπηρεσιών στην πλατφόρμα eservices.veria.gr. Τώρα, πλέον, ραντεβού, πιστοποιητικά, αιτήματα δημοτών, πληρωμές, αιτήσεις στο πρωτόκολλο, επικοινωνία μεταξύ σχολείων και ΚΕΠ μπορούν να γίνουν μέσω διαδικτύου, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους. Μέσα στα τρία χρόνια, που λειτούργησε η πλατφόρμα, εξυπηρετήθηκαν περισσότερες από 50.000 ψηφιακές συναλλαγές και ο Δήμος Βέροιας διακρίθηκε ανάμεσα στους δέκα πρώτους δήμους της χώρας, για την ποιότητα αυτής της σχέσης με τους πολίτες.

Ο Κώστας Βοργιαζίδης σας εμπιστεύθηκε τη θέση του Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακής Πολιτικής. Πώς ήταν όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία μεταξύ σας;

Ο Δήμαρχος ήξερε από το 2019, πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δήμου Βέροιας ήταν ψηλά στις προτεραιότητές μου. Είμαι πολιτικός επιστήμων και ειδικός της επικοινωνίας, δύο πεδία συγκοινωνούντα, άμεσα συνδεδεμένα με την κοινωνία και τη διοίκηση. Ταυτόχρονα, ο Κώστας Βοργιαζίδης είναι ένας δήμαρχος με εμπειρία, αλλά και με αυτοπεποίθηση και ικανότητα να αναθέτει αποστολές και να παρακολουθεί την πρόοδό τους. Είναι πολύ σοβαρό χαρακτηριστικό αυτό, γιατί οι λειτουργικοί δήμοι είναι εκείνοι που έχουν δυνατό επιτελείο κι έναν δήμαρχο που δε λειτουργεί συγκεντρωτικά, αλλά ξέρει να ακούει και να αφήνει χώρο για δράση και δημιουργία. Τέλος, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης είναι μία ήρεμη δύναμη, προσιτός και ενθαρρυντικός απέναντι σε όποιον βλέπει να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες. Τον ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία.

Βλέπουμε ότι η «Δράση με Γνώση» έχει στο δυναμικό της ανθρώπους και υποψηφίους από διαφορετικά πολιτικά κόμματα και ιδεολογίες. Ποιο είναι το μυστικό της συγκρότησης ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου;

Οι συνεργασίες είναι πάντα, μία πρόκληση – ακόμα και για εκείνους που έχουν κοινή κομματική ταυτότητα. Απαιτούν τιμιότητα και την πρόθεση να βάζεις μπροστά από το «εγώ» το «εμείς». Το δικό μας «εμείς» στο συνδυασμό «Δράση με γνώση» ταυτίζεται με τον τόπο μας. Προτεραιότητα έχει η ζωή μας στη Βέροια, στο Μακροχώρι, στη Βεργίνα, στον Άγιο Γεώργιο, στα Ριζώματα και όχι, το χρώμα με το οποίο θα «βάψουμε» ως κομματική νομή το χάρτη των εκλογών.

Οι κομματικές αντιπαραθέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή μπορεί να παρασύρουν σε ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και διχασμούς την τοπική κοινωνία και αυτοδιοίκηση. Η τοπική αυτοδιοίκηση όμως, χρειάζεται συνεννόηση και λειτουργικότητα: το πώς θα μαζευτούν τα σκουπίδια ή θα βελτιωθεί ο δημόσιος φωτισμός δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Επίσης, χρειάζεται τοπική συμφωνία και ενιαίο μέτωπο, για να διεκδικείς από την κεντρική εξουσία, αλλά και ικανή δυναμική συνεργασίας με τα υπουργεία: πώς διεκδικείς από μία κυβέρνηση, όταν έχεις έρθει σε ρήξη με το κόμμα που τη στηρίζει ή εξαρτάσαι από αυτό;

Αυτά όλα, για μας που απαρτίζουμε τον συνδυασμό «Δράση με γνώση», είναι κοινός τόπος και βάση συνεννόησης. Η προσωπική αξία και η ατομική πορεία του καθενός είναι τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή μας στον συνδυασμό. Χρίσμα παίρνουμε από τους συμπολίτες μας και όχι, από τα κόμματα. Σε αυτούς λογοδοτούμε.

Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ποιο όραμα έχει για την επόμενη θητεία και σε ποιους άξονες θα πρέπει να εστιάσει ο Δήμος;

Οι άξονες χαράσσονται από τον επικεφαλής του συνδυασμού μας, Κώστα Βοργιαζίδη. Οι δικές μου προτάσεις σε σχέση με τη στρατηγική του δημάρχου και τα δικά μου πεδία γνώσης και εμπειρίας, εστιάζουν σε θέματα σχετικά με την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την ανθεκτικότητα των κοινοτήτων, την ενδυνάμωση των νέων με την καθιέρωση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και την προώθηση της καινοτομίας. Σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό έχουμε προετοιμάσει το έδαφος χρηματοδοτικά για την επόμενη διοίκηση και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό, καθώς έχουμε υποβάλλει στο ΕΣΠΑ την πρότασή μας για το πρόγραμμα «Έξυπνες πόλεις» ύψους 1.859.834,85 € και μέσα στην πενταετία 2023-2028 θα υλοποιηθούν πολλά από αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος.

Τόσο στις εκλογές του 2019, όσο και τώρα στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε, έχετε στο πλευρό σας πολλούς ανθρώπους που σας στηρίζουν και αναμένεται να σας τιμήσουν με τον σταυρό προτίμησής τους. Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να τους στείλετε;

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, ευχαριστώ για την έμπνευση. Προσκαλώ όλους τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν στις 8 Οκτωβρίου. Ελπίζω ο ένας από τους τέσσερις σταυρούς που θα βάλουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας να είναι δίπλα στο όνομα Γρηγοριάδης Καλλίστρατος. Υπόσχομαι να δουλέψω και πάλι, με όλες μου τις δυνάμεις γι’ αυτή την τιμή και δεσμεύομαι για έναν καλύτερο δήμο Βέροιας στην πράξη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ