Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος εκλέχθηκε καθηγητής του ΑΠΘ

Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκλέχθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος.

Τριμελής Εισηγητική Επιτροπή εισηγήθηκε ομόφωνα την εκλογή του Σεβασμιωτάτου. Την Επιτροπή αποτέλεσαν οι Καθηγητές α) Παναγιώτης Σκαλτσής, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ., 2. Γεώργιος Φίλιας, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας Ε.Κ.Π.Α. και γ) Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Σκρέττας, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ.

Η εκλογή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια κοινής συνεδρίασης των μελών της Συνέλευσης των Καθηγητών του Τμήματος Θεολογίας και του Εκλεκτορικού Σώματος, που πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία και διαδικτυακά το πρωί της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου.

Το Εκλεκτορικό Σώμα απαρτίστηκε από 11 μέλη και συγκεκριμένα 7 Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 2 Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και 2 Καθηγητές του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου Σερβίας. Ο κ. Γεώργιος εκλέχθηκε μάλιστα παμψηφεί Αναπληρωτής Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Λειτουργική».

Να σημειωθεί ότι το γνωστικό αντικείμενο «Λειτουργική» περιλαμβάνει την έρευνα τις ιστορικές προϋποθέσεις της θείας Λατρείας, εμβαθύνει στο θεολογικό περιεχόμενο των διαφόρων πτυχών της λατρευτικής ζωής και μελετά την τελετουργική δομή των εν τη θεία Λατρεία τελουμένων. Εξετάζει επίσης την λειτουργική υμνογραφία, την λειτουργική διάσταση του κηρυκτικού λόγου της Εκκλησίας, την ερμηνευτική λειτουργική παράδοση και την αισθητική της θείας Λατρείας.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Σεβασμιώτατος υπήρξε επί σειρά ετών, συγκεκριμένα από το 1995 Καθηγητής στην Τριτοβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση. Διετέλεσε μάλιστα επί εξαετία (2016-2022) και Πρόεδρος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, η οποία έκλεισε στις 31 Αυγούστου 2022.

Πηγή

9 σχόλια:

  1. Αφού συμμετείχε σε τελετουργικό Ευαγγελιστών, αιρετικών κατά την Ορθόδοξη Αλήθεια και Πίστη, δεν προξενεί καμία έκπληξη η αναβάθμιση του , ακατηχητε Έλληνα , που δεν γνωρίζεις την Πίστη Σου .....τι ευθύνες εχεις κι εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς θα κρίνει,κατακρίνει,πολεμήσει κάποιος τους Ευαγγελιστές που …ευδοκιμούν στην Κατερίνη,αν δεν τους γνωρίσει από κοντά;Είναι δυνατόν να προσχώρησε ο Παπα-Γιώργης στους Ευαγγελιστές;

      Διαγραφή
    2. Και ας μη γνωρίζει κάποιος Την πίστη του
      Η πίστη θα τον γνωρίσει...Και βεβαίως βεβαίως έτσι σώζεται
      Διότι αδερφή...
      Δεν σημαίνει πως γνωρίζοντας την πίστη σου την εφαρμόζει και ζή όπως το διδάσκουν απόστολοι.
      Γιαυτω Ασ αφήσουμε την καχυποψία και

      Διαγραφή
  2. Τα χειρότερα έρχονται !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια ! Ένας χαρισματικός άνθρωπος που είχα την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά όταν ήταν ακόμα στους Αγίους Αναργύρους.Μια ματιά στο βιογραφικό του να ρίξεις καταλαβαίνεις ότι την άξιζε και με το παραπάνω τη θέση .Τυχεροί οι φοιτητές του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βιογραφικό τι λέει? Έπραξε το παράδειγμα τών Αγίων, που οι περισσότεροι ήταν αγράμματοι ψαράδες και τσομπάνοι? Προστάτευσε το ποίμνιο από τους προβατόσχημους λύκους και τις αιρέσεις? Γιατί όλα τα άλλα είναι τρίχες κατσαρές.

      Διαγραφή
  4. Αν ποτέ νιώσεις άχρηστος, να θυμάσαι οτι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω με πτυχία "θεολογίας". Καημένε Ρωμιέ πως σε καταντήσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ο Ιούδας καταρτισμένος ήταν , άλλο διανοητική κατάσταση κι άλλο Πίστη Ορθή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλους τους δεσποτάδες να τους στύψεις, μία στάλα Καντιώτη δεν θα βγάλουν και ας έχουν μεταπτυχία, διδακτορία, κομπιουτερία και ξενογλωσσία. Όλα άχρηστα είναι για την αγιότητα που είναι το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ