Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εύκολο και... εξωτικό γλυκόξινο κοτόπουλο


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της κινεζικής κουζίνας που λατρεύουμε να δοκιμάζουμε σε κάθε ευκαιρία. Ο σεφ του veriotis.gr μας προτείνει να φτιάξουμε γλυκόξινο κοτόπουλο, με μια εύκολη συνταγή, για ένα πιάτο με εξωτική γλυκοπικάντικη γεύση και ζουμερές μπουκιές κοτόπουλου. Συνοδεύστε το με ρύζι και... καλή όρεξη!

Δείτε πώς θα το φτιάξετε:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σόγια, την κέτσαπ, το βαλσάμικο, το λευκό ξύδι και αφήνουμε κατά μέρος.

Σε σοτέζα ή ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι με ελαιόλαδο μέχρι να χρωματίσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε το μείγμα ξυδιών και σόγιας και σιγοβράζουμε για 5’.

Τέλος ρίχνουμε και το μέλι και μαγειρεύουμε για ακόμη 2’ μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Υλικά:

2 στήθη κοτόπουλο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. βαλσάμικο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
2 κ.σ. κέτσαπ
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο εμενσέ (λεπτές φέτες)
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.σ. μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
Λίγο λευκό σουσάμι σοταρισμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ