Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γιατί χρειάζεται να αφήνουμε πάντα ανοιχτή την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων;

Ένας φούρνος μικροκυμάτων μάλλον δεν λείπει σε κανένα νοικοκυριό σήμερα. Μπορείτε να ζεστάνετε φαγητό, ποτά, να ξεπαγώσετε κρέας ή ημικατεργασμένα προϊόντα, αλλά πολλοί άνθρωποι μαγειρεύουν ή ψήνουν σε αυτό. Ωστόσο, όσο περισσότερο δουλεύουμε μαζί του, τόσο περισσότερο θα πρέπει να φροντίζουμε για τη συντήρησή του.

Χρήσιμος βοηθός, αλλά και πρόσφορο έδαφος για βακτήρια

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένας πολύ σημαντικός βοηθός για εμάς. Ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά ή είστε πολύ απασχολημένοι και δεν έχετε πολύ χρόνο να μαγειρέψετε, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι βασικά απαραίτητος.

Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι επίσης ένα μέρος όπου τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν. Όταν ο φούρνος μικροκυμάτων είναι αναμμένος, μπορεί να καταστρέψει τα περισσότερα βακτήρια και ιούς. Ωστόσο, εάν σταγόνες από θερμαινόμενα ποτά ή κομμάτια τσιγαρισμένου φαγητού κολλήσουν στους τοίχους, την οροφή ή την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων και τα αφήσετε να στεγνώσουν εκεί, τα βακτήρια μπορεί να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται σε έναν κλειστό, ζεστό χώρο τελικά.

Πλένετε τακτικά τον φούρνο μικροκυμάτων και αφήνετε την πόρτα μισάνοιχτη

Είναι ιδανικό να σκουπίζετε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων με ένα πανί μετά από κάθε χρήση, ειδικά αν γνωρίζετε ότι το ζεστό φαγητό έχει τσιτσιρίσει μέσα.

Είναι επίσης ιδανικό να αφήνετε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων ανοιχτή για λίγα λεπτά μετά τη χρήση για να ανταλλάξετε τον αέρα μέσα και να αερίσετε μετά τη θέρμανση.

Πώς να καθαρίσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων;

Αν το πλένετε τακτικά, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πανί και ζεστό νερό. Εάν το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων είναι λιπαρό, χρησιμοποιήστε συνηθισμένο απορρυπαντικό ή ίσως προσθέστε λίγο ξύδι στο νερό. Εάν θέλετε να απολυμάνετε ελαφρά το εσωτερικό του φούρνου και να απαλλαγείτε από τις περιττές οσμές, χρησιμοποιήστε τη δύναμη του κιτρικού οξέος – προσθέστε το σε ζεστό νερό και καθαρίστε το εσωτερικό με αυτό.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε χημικά για το πλύσιμο. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά, ελέγξτε τις οδηγίες για να δείτε εάν ο κατασκευαστής συνιστά ένα συγκεκριμένο προϊόν. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να μελετήσετε τις οδηγίες για να ξέρετε πώς να συντηρείτε σωστά τον φούρνο μικροκυμάτων ώστε να σας εξυπηρετεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε ποια πράγματα δεν πρέπει να τοποθετούνται μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ