Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει... νερομπαριέρα!


Αυστηροί έλεγχοι και πιο δραστικές παρεμβάσεις από την Τροχαία Βέροιας

Μπορεί οι Βεροιώτες να διαθέτουν μια καλή φήμη, ως οδηγοί που σέβονται τους πεζούς και σταματούν στις διαβάσεις, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον υπόλοιπο Κ.Ο.Κ.

Διπλοπαρκαρισμένα και παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε καίρια σημεία που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία, καβαλημένα σε πεζοδρόμια, σε ράμπες αναπήρων, μπροστά σε κάδους, σε χώρους φορτοεκφόρτωσης, είναι κάποιες εικόνες καθημερινής... τρέλας που μας σερβίρουν οι... «ένα λεπτό θα κάνω μόνο».

Μην πιάσουμε και τα μηχανάκια που κινούνται σαν ανεξέλεγκτα σε κεντρικούς δρόμους, σε στενά, ακόμα και μέσα στον πεζόδρομο και επάνω σε πεζοδρόμια, σε μονοδρόμους, με το κινητό στο χέρι κτλ.

Αυτές τις συμπεριφορές προσπαθεί να περιορίσει η Τροχαία Βέροιας, προχωρώντας, πέρα από τις συνεχείς διελεύσεις από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην τοποθέτηση νερομπαριέρων σε καίρια σημεία, προκειμένου να αποτρέψει την στάθμευση οχημάτων.


Έτσι τις τελευταίες ημέρες, η Τροχαία Βέροιας τοποθέτησε όπως πολλοί παρατηρήσαμε, κυρίως σε γωνίες οδών αλλά και σε σημεία που η στάθμευση οχημάτων δυσχεραίνει την κυκλοφορία, νερομπαριέρες με το λογότυπο της Αστυνομίας «POLICE».

Παράλληλα, έχει προχωρήσει και σε συναντήσεις/συστάσεις με τους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και εστίασης, επαγγελματοβιοτέχνες και επαγγελματίες οδηγούς ώστε να μην παρκάρουν σε θέσεις φορτοεκφόρτωσης, αλλά και με εταιρείες courier ώστε να μεριμνούν για την σωστή οδηγική συμπεριφορά των οδηγών τους.


Σημειωτέον, από τον δήμο Βέροιας έχει δοθεί μία άδεια διέλευσης στον πεζόδρομο, ανά επιχείρηση courier για αυτοκίνητο, με την Τροχαία να προχωρά καθημερινά σε αυστηρούς ελέγχους.

12 σχόλια:

  1. Το λες και κατάληψη οδοστρώματος όμως αυτό... Σηγουρα δεν καταλαμβάνει τονιδινοκατος χρόνου όσο ένα πάρανομα σταθμευμένο αυτοκίνητο αλλά σηγουρα καταλαμβάνει απάνω από μισό μέτρο. Να περνάνε δύο μέρες συνεχώς να διώχνουν τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Βενιζέλου και κυρίως στην Μητροπόλεως και την τρίτη μέρα να αρχίσουν να μοιράζουν ραβασάκια να δούμε πόσες φορές θα το επαναλάβουν... Και τον γερανό και φόρτωμα όσα έχουν φύγει μακρυά οι ιδιοκτήτες τους και δεν είναι εκεί να τα πάρουν άμεσα. Με τις μπαριερες μόλις τις βγάλουν πάλι τα ίδια θα γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, διαφωνώ με τους υπόλοιπους.Παρκινγκ έχουμε, και μάλιστα 2, στο Δημαρχείο και του Κρύπα, στο παζάρι, που σπάνια ειναι γεμάτα και τα 2, ιδίως αυτό στο Δημαρχείο. Αλλά είναι η νοοτροπια που λέει και ο Βεροιωτης:"Ελα μωρε, ενα λεπτο θα κάνω". Και μην πείτε οτι ειναι ακριβά, για να πεφτουν τα ευρώ στους freddo, υπάρχουν?

      Διαγραφή
  2. Οι οδηγοί στη Βέροια είναι μια χαρά. Θέσεις στάθμευσης δεν υπάρχουν λόγω αποτυχημένων επιλογών εδώ και 20 χρόνια περίπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ και δεκαετίες κανένας δήμαρχος δεν απαλλοτρίωσε μερικά ερειπωμένα ακίνητα και μερικά οικόπεδα στο κέντρο και πέριξ αυτού.
    Αν το έκαναν,και εκεί χτιζόταν μερικά πάρκινγκ σαν αυτό που βρίσκεται κοντά στα δικαστήριο της Θεσσαλονίκης,στυλ πολυκατοικίας,η βεροια δεν θα αντιμετώπιζε θέμα παρκαρίσματος.
    Τα σουπερμάρκετ έφυγαν από το κέντρο,θα φύγουν και μαγαζια με Ηλεκτρικα,βασικά 1ειναι,
    Οποιος κατεβαίνει κέντρο,πρέπει να μπορεί να παρκάρει εύκολα,άνετα,και δωρεάν.
    Αλλιώς,θα πάει αλλου.
    Συνέλθετε,μια πόλη δεν είναι μόνο οι καφετέριες,
    ακομα ομως και για να πας και εκεί,πρέπει να παρκάρεις,
    Συνεχίστε έτσι,θα την κάνετε χωριό την πόλη,
    Και μην μου πείτε για λεφτά,
    Μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ έχει δημοτικά τέλη,δημοτικούς φόρους,κτλ.
    Παράκληση να περάσει το σχόλιο,Βεροιωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία σκέψη.

      Να κάνει ο δήμος Βέροιας, υπόγειο παρκιν σαν της ΧΑΝΘ., να φεύγει μόνο του το αμάξι στο γκαράζ με ασανσέρ.
      Να προλαβαίνουμε να πινουμε ένα freddo, σαν άνθρωποι.
      Και να ειναι και τσαμπα.
      Να ανέβει και ποιοτικά το επίπεδο επισκεπτών του ιστορικού κέντρου.

      Διαγραφή
    2. Κανένας Δήμος δεν φταίει αν δεν ξέρουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους! Επίσης είναι παράλογο να λες μία πόλη 40.000 και βάλε κατοίκων ότι θα γίνει χωριό!

      Διαγραφή
    3. Δεν γίνεται να μπαίνεις στο κέντρο της πόλης για καφέ και για ψώνια σε μια πόλη με 3000 περίπου χρόνια παρουσιας στο ιδιο σημείο και να θέλεις να υπάρχει παρκιν στο κέντρο της. Πάρκινγκ υπόγειο δεν μπορεί να γίνει διότι όπου και να σκάψεις έχει αρχαία.
      Η λύση που βλέπω εγώ είναι συνδιασμός απο στάθμευση με την ώρα για τις ώρες της αγορας γύρω απο το εμπορικό κέντρο, βελτίωση των περιφερειακών υπαίθριων παρκιν στα νεκροταφεία κάτω από την Εληά στο νεο Διοικητήριο στην είσοδο της πόλης απο την Εγνατία και μόνιμη ανα 15 λεπτά αστική συγκοινωνία με το κέντρο με 0,50 λεπτά εισιτήριο και τέλος με αυστηρή αστυνόμευση για το παράνομο παρκάρισμα μέσα στην πόλη. Τέλος η απομάκρυνση των υπηρεσιών της Περιφέρειας που θα είναι γεγονός σε 1 χρόνο περίπου θα βοηθήσει.

      Διαγραφή
    4. Σε υπογειο παρκιγκ δεν θα το δεχομουν. Αν πχ πεσει κακοκαιρια και δημιουργηθει πλυμμηρα και γεμισει με νερο το υπογειο παρκιγκ μετα ποιος θα πληρωσει για τις ζημιες που θα υποστουν τα σταθμευμενα οχηματα. Να σκεφτεστε ποιο εξυπνα. Σκεφτειτε ποσα αμαξια εχουν καταστραφει στην Λαρισα και στον Βολο στα υπογεια παρκιγκ. Το νερο ειχε φτασει μεχρι το ταβανι.

      Διαγραφή
    5. πως να πλημμυρισει η βεροια ρε αινσταιν;;; κατηφορικο εδαφος εχει παντου

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια. Κάντε όμως κι έναν έλεγχο στην Μιαούλη μετά το σχολείο που για να περάσουμε τα παιδιά μας τρέμει η ψυχή μας από καταληψίες του πεζοδρομίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις δίκιο να μην μπαίνουν τα μηχανάκια στον πεζόδρομο ούτε εμείς θέλουμε να μπαίνουμε γιατί τρέμει η ψυχή μας μην πεταχτεί κανένα μωρό και βρεθούμε μπλεγμένη...αλλά όταν είσαι στο γραφείο ή στο σπίτι σου και Έχεις 10 καφετέριες διπλα σου αλλά εσύ παραγγέλνεις από το mikel,damanha,way cup και αλλά πολλα πιος φταίει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο άλλος έχει βγάλει ΟΛΑ τα μηχανάκια του στον δρόμο κυριολεκτικά πιάνει 2 πάρκινγκ και ακόμα 1 με το αυτοκίνητο του! Η αστυνομία περνά από τον δρόμο σε πολύ κεντρικό σημείο και δεν τον κάνουν τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ