Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ταξίδια: Και ευχάριστα και επωφελή για την υγεία σύμφωνα με έρευνες!

Αν πέρα από τον ενθουσιασμό της περιπέτειας χρειάζεστε κι άλλες αφορμές για το ταξίδι ραφήνα μύκονος, υπάρχει κι άλλο επιχείρημα. Για την ακρίβεια κάθε ταξίδι, σύντομο ή όχι, μας δίνει την ευχέρεια να εξερευνήσουμε διάφορες γωνιές του κόσμου και του μυαλού μας. Παρόλα αυτά του οφέλη του ταξιδιού δεν εξαντλούνται στον ενθουσιασμό, που προσφέρει η πρώτη γνωριμία με έναν νέο τόπο.

Πέρα από τα προφανή ψυχολογικά οφέλη, όπως το να βρίσκεις τον εαυτό σου σε κάθε βήμα του ταξιδιού, υπάρχουν και οφέλη στην υγεία. Για την ακρίβεια στρες και κατάθλιψη είναι διαχειρίσιμα με τη βοήθεια των ταξιδιών, όπως αποδεικνύει η επιστήμη. Μάλιστα, η θετική τους επίδραση στην ψυχολογία των ανθρώπων υπερνικά ακόμη και τα αποτελέσματα της θεραπευτικής αγωγής ή της ψυχανάλυσης. Ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους ενήλικες και παιδιά βγαίνουν κερδισμένοι από τα ταξίδια.

Καλύτερες μαθητικές επιδόσεις για παιδιά που ταξιδεύουν

Σύμφωνα με έρευνα παιδιά, μεταξύ 12 και 18 ετών, που ταξιδεύουν ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα μαθήματα και τις σπουδές τους. Ταυτόχρονα είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν πανεπιστημιακές σπουδές. Αυτό το πόρισμα ίσως μοιάζει μεροληπτικό. Προφανώς τα παιδιά που έχουν τα χρήματα για ταξίδια, έχουν και τα χρήματα για σπουδές. Ωστόσο η έρευνα διενεργήθηκε σε μαθητές ευρέως οικονομικού φάσματος. Επομένως τα αποτελέσματα αφορούν ακόμη και μη έχοντες.

Ραφήνα πάρος: Ένα ταξίδι με οφέλη και σε ενήλικες

Τα οφέλη των ταξιδιών, όπως το ραφήνα πάρος, δεν αφορούν μόνο μαθητές αλλά και ενήλικες. Μάλιστα ήταν πολύ θετική η ανταπόκριση των γυναικών στην αύξηση των ταξιδιών. Όσες ταξίδεψαν πάνω από δύο φορές τον χρόνο, ήταν λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν καρδιακό επεισόδιο συγκριτικά με όσες ταξιδεύουν κάθε 6 χρόνια.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η έρευνα του Global Commissions on Aging and Transamerica for Retirement σε συνεργασία με την US Travel Association. Αντίστοιχα επωφελούνται και οι άνδρες. Όσοι δεν κάνουν διακοπές εμφανίζουν 20% υψηλότερο κίνδυνο άγχους και 30% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Τα ταξίδια περιορίζουν το άγχος

Ωστόσο, όχι μόνο γυναίκες και παιδιά, αλλά οποιοσδήποτε ταξιδεύει μπορεί να βιώσει την ανακούφιση από το άγχος. Σύμφωνα με την έρευνα το 89% όσων ταξιδεύουν νιώθουν πιο χαλαροί μέσα στις δύο πρώτες μέρες του ταξιδιού τους.

Υπάρχει μάλιστα κι ένα εκπληκτικό άρθρο στον Guardian με τίτλο Why we travel, που αναπτύσσει εκτενώς, πως ένα ταξίδι μπορεί να αποτελέσει μια μετουσιωτική εμπειρία για κάθε άνθρωπο. Βάσει αυτού είναι η απόσταση που παίρνουμε από τον εαυτό μας και την καθημερινότητά μας, που μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τα πράγματα από νέα οπτική. Τα προβλήματα που μοιάζουν ‘καταστροφικά’, βρίσκουν λύση στη στιγμή, όταν τα δούμε από διαφορετική οπτική. Από αυτή τη σκοπιά, ένα υγιές μυαλό σημαίνει και πιο δυνατό σώμα.

Αυξήστε τη δημιουργικότητά σας με το ταξίδι ραφήνα τήνος

Αν ψάχνετε διέξοδο για τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες, το ταξίδι ραφήνα τήνος είναι η ιδανική επιλογή. Και μπορεί το συγκεκριμένο νησί να έχει καθιερωθεί ως το νησί της Μεγαλόχαρης, έχει πολλές πτυχές να επιδείξει, καθώς είναι γνωστό ότι η βόρεια πλευρά του νησιού είναι η πλευρά των καλλιτεχνών. Πως όμως τόσο περίτεχνα τέχνη, ταξίδι και δημιουργικότητα συνθέτουν τον καμβά των πλεονεκτημάτων για τον ταξιδιώτη; Τα βιώματα του ταξιδιώτη αυξάνουν τη γνωστική ευελιξία και τη σε βάθος αναλυτική σκέψη, αλλά και τη δυνατότητα να κάνει συνδυαστικές σκέψεις ακόμη και μεταξύ ασύνδετων συνθηκών.

Σύμφωνα με τον Adam Galinsky, καθηγητή στο Columbia Business School, είναι η δυνατότητα να αναμιγνύεται κάποιος με τους ντόπιους και να αντιμετωπίζει προκλήσεις του ταξιδιού , που ενισχύουν τη δημιουργικότητα κάθε ατόμου.

Ταξιδέψτε και αισθανθείτε ευτυχισμένοι

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχισμένοι, όταν ταξιδεύουν, όπως είναι λογικό. Δεν έχουν κάτι για να ανησυχούν. Εξίσου ενδιαφέρον έχει το ότι οι άνθρωποι έχουν άμεση αύξηση του αισθήματος της ευτυχίας μόνο και μόνο κατά τον σχεδιασμό ενός ταξιδιού. Τουλάχιστον αυτό βρήκε έρευνα του Πανεπιστημίου της Κορνουάλης.

Σύμφωνα με την έρευνα η προσμονή για ένα επικείμενο ταξίδι είναι μεγαλύτερη από την προσμονή της απόκτησης ενός υλικού αγαθού. Επομένως ο άνθρωπος βιώνει τις επωφελείς επιδράσεις του ταξιδιού πολύ πριν αυτό ξεκινήσει.

Απολαύστε άφθονο πράσινο στο ταξίδι Ραφήνα άνδρος και σταματήστε την κατάθλιψη

Το ταξίδι ραφήνα άνδρος είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται κάποιος για να περιορίσει την εμφάνιση της κατάθλιψης. Άλλωστε η Άνδρος, όχι μόνο είναι σε κοντινή απόσταση, αλλά φημίζεται για το καταπράσινο τοπίο της σε πλήρη αντιδιαστολή με τις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Από την άλλη πλευρά η κατάθλιψη είναι μια μάστιγα για τον σύγχρονο άνθρωπο. Από αυτή τη σκοπιά είναι κατανοητό, γιατί πολλοί γιατροί συνταγογραφούν πάνω από όσο πρέπει για την κατάθλιψη. Ευτυχώς υπάρχουν υγιεινότερες επιλογές για να αποφύγει κανείς τη θλίψη της μοναχικότητας. Μία από αυτές είναι και η κατάθλιψη.

Υπάρχει μάλιστα και σχετική έρευνα της Κλινικής Marshfield στο Wisconsin. Σε αυτή βρέθηκε, ότι γυναίκες που ταξιδεύουν τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη και χρόνιο στρες. Αντίθετα γυναίκες που ταξιδεύουν λιγότερο από μια φορά κάθε δύο χρόνια είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

Ταξίδι tinos paros: Ο φυσικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού!

Όταν ταξιδεύετε, εκτίθεστε σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και περιβάλλοντα. Αυτομάτως αυτό σημαίνει, ότι εκτίθεστε και σε διαφορετικά βακτήρια! Μην ανησυχείτε. Το ανοσοποιητικό σας έχει δημιουργηθεί, ώστε να καταπολεμά τα βακτήρια.

Όταν ταξιδεύετε από το ένα μέρος στο άλλο, όπως στο ταξίδι tinos paros το σώμα σας προσαρμόζεται σε διαφορετικά είδη βακτηρίων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας. Τα αντισώματα είναι είναι τα κύρια μέλη του ανοσοποιητικού. Η έκθεση στον αέρα ενός άλλου μέρους είναι μια προθέρμανση γι’ αυτά. Οπότε αδράξτε την ευκαιρία κι εκμεταλλευθείτε τη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ