Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λόγω… Καλατράβα το θέμα με την άδεια του Σταδίου – συμβατική υποχρέωση των παραχωρησιούχων

Δηλώσεις του  προέδρου του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, Θανάση Δέλλα για το πρόβλημα που προέκυψε

Μετά τον πανελήνιο σάλο που προκλήθηκε από τα προβλήματα στατικότητας του στεγάστρου «Καλατράβα» στο ΟΑΚΑ, οι υπηρεσίες των Περιφερειών ανά την Ελλάδα… θορυβήθηκαν με αποτέλεσμα να εγείρονται θέματα αδειοδοτήσεων γηπέδων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροια, κ.Θανάση Δέλλα από τα τέλη Αυγούστου όταν κοινοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι σχετικές παρατηρήσεις για το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, δόθηκε περιθώριο τριών μηνών στο ΚΑΠΑ για να απαντήσει. Η βασική παρατήρηση για το Στάδιο αφορούσε την ανατολική κερκίδα (Θύρα 4) καθώς σε κάποια σημεία, λόγω φθοράς, εμφανίζεται ο οπλισμός του σκυροδέματος. Κλήθηκε λοιπόν το ΚΑΠΑ με εξειδικευμένο μηχανικό να ελέγξει και να πιστοποιήσει τη στατικότητα της κερκίδας, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Παράλληλα, λόγω των δημοτικών εκλογών και των περιορισμών σε αναθέσεις, συμβάσεις κλπ κατά την προεκλογική περίοδο, από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και σήμερα ήταν φύσει αδύνατον να γίνει αυτός ο έλεγχος και η πιστοποίηση.

Τελικά, οι αρμόδιες υπηρεσίες λόγω… Καλατράβα, αγνόησαν την τρίμηνη προθεσμία που οι ίδιες έδωσαν και έσπευσαν να ανακαλέσουν τις αδειοδοτήσεις δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στις ομάδες!


Είναι ευθύνη των παραχωρησιούχων

Όπως μας ενημέρωσε ο κ.Δέλλας, τόσο τα θέματα στατικότητας, όπως και το περιβόητο πιστοποιητικό πυρασφάλειας, δεν αποτελούν συμβατική υποχρέωση του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, αλλά η ευθύνη βαρύνει αυτούς στους οποίους έχουν παραχωρηθεί τα γήπεδα! Παρόλα αυτά, το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας για να εξυπηρετήσει τις ομάδες προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, όχι μόνο για το γήπεδο της Βέροιας, αλλά και στα χωριά, όπως έπραξε πρόσφατα το ΚΑΠΑ στη Ν.Νικομήδεια.

Πάντως, αν ήθελαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην προκαλέσουν τόσο μεγάλο πρόβλημα, θα μπορούσαν να αδειοδοτούσαν το γήπεδο της Βέροιας - "κλείνοντας" προσωρινά την ανατολική κερκίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ