Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το ρεβανί Βέροιας βάζει «πλώρη» για την Ευρώπη

Η Βέροια φημίζεται για το περίφημο ρεβανί της, ένα γλυκό που συμπληρώνει 140 χρόνια «ζωής». Σήμα κατατεθέν της περιοχής και η κ. Έλσα Τζελέπη, ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου στην περιοχή παρουσιάζει στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3, μυστικά της παρασκευής του.

Όπως λέει από τους παππούδες, η επιχείρηση της που μετρά 50 χρόνια λειτουργίας, πέρασε στα παιδιά, μετά στα εγγόνια και φτιάχνουν το ρεβανί. Τα μυστικά είναι πολλά…Όπως λέει παίζουν ρόλο τα υλικά. 

«Εμείς εδώ χρησιμοποιούμε τοπικά προϊόντα. Το γιαούρτι ας πούμε που θα βάλουμε είναι από τοπικό παραγωγό, ακόμη και το νερό με τα μεταλλικά στοιχεία που έχει, έχει αποδειχθεί ότι παίζει το ρόλο του. Έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία από το δήμο σε συνεργασία με το σύλλογο ζαχαροπλαστών και την ομοσπονδία βιοτεχνών για απόκτηση σήματος προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης και είμαστε σε καλό δρόμο».

9 σχόλια:

  1. Τα βρώμικα είναι πιο νόστιμα ρε.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ονομάσουμε και την πόλη χοχλιουρος γιατι του ανήκει και αυτή..........Ε ρε χαζεψατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί κύριοι βλάχοι μας πριν να έρθουν οι πρόσφυγες το μόνο γλυκό που ξέρατε ήταν αρνί με γάλα και ζάχαρη τι ρεβανι και χοχλιουρος μας λέτε τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καλύτερο Ρεβανί Βέροιας.. ΧΟΧΛΙΟΥΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είτε το θέλουμε είτε όχι, το ρεβανί που έκανε γνωστή τη Βέροια, είναι το ρεβανί Χοχλιούρου. Πάνω σε αυτό πάτησαν όλοι και εμφανίστηκε το ρεβανί Βεροίας σαν τοπικό προϊόν. Όλοι έχουν γίνει "μαστόροι" στο ρεβανί πια αλά το ρεβανί είναι ένα......ΧΟΧΛΙΟΥΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που είδατε στο βίντεο ή στο ποστ να λένε για το ρεβανί του κυρίου;;; κοιτάτε το δέντρο και χάνεστε στο δάσος!

      Διαγραφή
    2. Εντωμεταξύ τι χαζή φωτογραφία είναι αυτή τραβηξατε ένα τελείως λάθος πλάνο με ότι να ναι φωτισμό και φαινεται μαύρο το γλυκό τελείως που φυσικά δεν είναι, στο βίντεο που ανάθεμα αν έκατσε ένας πριν σχολιάσει να το δει, φαίνεται ότι είναι υπέροχο! Όπως και να έχει, πριν μιλήσετε - γράψετε βουτάτε την γλώσσα σας στο μυαλό σας γιατί αλλιώς από το φαρμάκι σας θα φύγετε!!!

      Διαγραφή
  6. Ρε πάρε καλά όλοι που ακριβώς αναφέρθηκε η κοπέλα και όλο το βίντεο στον Χοχλιουρο; Για αυτό η Βέροια πάντα θα είναι τελευταία σε όλα, ένα καλό πάει να γίνει για τον τόπο και ούτε το καταλαβαίνετε λες και κατέβηκατε όλοι τώρα από τα βουνά. Ξυπνήστε λίγο δεν είναι τίποτα επί προσωπικού όλοι έχετε την μύγα πια.... Τσουρέκια μας τα κάνατε να τρωγόταν κιόλας το ρεβανί του να πω εντάξει στην τελική. Ανοίξτε τα μάτια και ξεβουλωστε τα αυτιά σας Βεροιωταδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ