Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χασιώτης στο veriotis.gr: «Για τη Βέροια, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2035»

«Δεν θα μοιράσω "ΘΑ", ούτε θα δώσω υποσχέσεις - Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να γίνουν πράξη τα λόγια μας»

Νέος, ικανός και με ιδέες και προτάσεις, ο Μιχάλης Χασιώτης κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δράση με Γνώση» του Κώστα Βοργιαζίδη.

Ο Μιχάλης Χασιώτης μιλάει για όλους και για όλα στο veriotis.gr και εξηγεί πώς θα πρέπει να σχεδιάσουμε μια σύγχρονη Βέροια που θα γίνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2035. «Γιατί με τον Κώστα Βοργιαζίδη στο τιμόνι του Δήμου;», «Πώς οραματίζεται τη Βέροια της επόμενης δεκαετίας;», «Πόσο τον επηρεάζει το όνομα βαρύ σαν ιστορία που έχει από τον πατέρα του;» είναι μερικές από τις ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει...


Κύριε Χασιώτη, ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Κατεβαίνετε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας με το συνδυασμό «ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΓΝΩΣΗ». Γιατί με τον Κώστα Βοργιαζίδη;

Είμαι για πρώτη φορά υποψήφιος, στα 39 μου και κατοικώ μόνιμα στη Βέροια τα τελευταία 14 χρόνια, από το 2009 που ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως δικηγόρος. Έχω λοιπόν διαμορφώσει μια σφαιρική, θέλω να πιστεύω, εικόνα της τοπικής κοινωνίας και έχω εστιάσει την προσοχή μου σε ορισμένα ζητήματα που έχω την όρεξη και νομίζω πως μπορώ να συνεισφέρω. Όταν ο Δήμαρχος μου έκανε την τιμητική πρόταση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό του και μετά από ώριμη σκέψη, έδωσα τη θετική μου απάντηση, γιατί διαπίστωσα ότι επικοινωνούμε και ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες μου. Φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε από μόνο του να μου αρκεί, αν θα είχα αμφιβολίες ως προς την ειλικρίνεια και την εντιμότητά του ή τις ικανότητές του. Θεωρώ πως είναι ο καταλληλότερος για να είναι επικεφαλής του Δήμου μας στην επόμενη θητεία.

Πώς οραματίζεστε τη Βέροια της επόμενης δεκαετίας και πού θα πρέπει να στραφούμε για την ανάπτυξη της περιοχής μας;


Αυτό που μ’ έχει εμπνεύσει περισσότερο από κάθε τι είναι ένα πλάνο που ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός του από το Δήμο: «Βέροια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2035»! Είναι η επόμενη φορά (μετά από φέτος) που θα έρθει η σειρά της χώρας μας για ν’ απονεμηθεί σε μια πόλη της ο τίτλος αυτός, η προετοιμασία όμως και η υποβολή του φακέλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να γίνει από την επόμενη Δημοτική Αρχή. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι κάτι μονοδιάστατο, δεν είναι κάτι που σχετίζεται «μόνο με τον πολιτισμό», αλλά συνεπάγεται την αντιμετώπιση πολλών και διαφόρων προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, τα οποία λίγο πολύ είναι γνωστά σε όλους. Έχουμε την τύχη να γεννηθήκαμε και να ζούμε σ’ έναν τόπο εύφορο, με τεράστια ιστορία και σπάνια φυσική, πολιτισμική, θρησκευτική και αρχιτεκτονική κληρονομιά. Θέλω η περιοχή μας να μπορεί να κερδίζει τα μέγιστα από αυτό, ν' αποτελεί έναν ισχυρό πόλο έλξης τουριστών κάθε είδους, οι οποίοι δεν θα μπαίνουν, θα βλέπουν και θα φεύγουν, αλλά θα τους δίνεται η δυνατότητα να σταματήσουν, να κυκλοφορήσουν και να διαμείνουν ακόμα στην περιοχή στηρίζοντας την τοπική οικονομία.


Πολιτισμός και τουρισμός λοιπόν;

Όχι βέβαια. Όχι μόνο… Στο παρελθόν η ζωή με οδήγησε να περάσω ένα μικρό μεν χρονικό διάστημα, αλλά αρκετό για να έχω μια τάξη μεγέθους, στο εξωτερικό και στο κέντρο της Ευρώπης, από όπου τα ταξίδια από τη μία χώρα στην άλλη είναι πολύ πιο απλή υπόθεση. Είχα μάλιστα την τύχη αυτό να ήταν σε μέρη που η ποιότητα ζωής είναι ανώτερη από τη δική μας, όποτε το feedback που αποκόμισα ήταν πολύ χρήσιμο. Θέλω λοιπόν να μπορώ να βγαίνω από το σπίτι μου και να νιώθω ήσυχος και «γεμάτος», να νιώθω ότι η πόλη μου, μου δίνει περισσότερες ευκαιρίες και «με προσέχει» και όχι ότι εγώ πρέπει να προσέχω από κάτι. Θέλω περισσότερες επιλογές αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μας, μέσω της αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου και κυρίως του υδάτινου και του ορεινού. Θέλω ο αθλητισμός να γίνει και πάλι ένας από τους φάρους της περιοχής. Θέλω περισσότερους χώρους προσβάσιμους σε ΑμεΑ.

Είστε ένας νέος υποψήφιος, κατεβαίνετε για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά παράλληλα έχετε ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία, καθώς ο πατέρας σας έχει διατελέσει δήμαρχος της Βέροιας, αφήνοντας μάλιστα ισχυρό αποτύπωμα στην πόλη. Το γεγονός αυτό, πώς επηρεάζει τη δική σας σταδιοδρομία στον πολιτικό στίβο;

Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις, λένε. Το αν τα γράμματα αυτά της αυτοδιοίκησης είναι τα σωστά και είναι αρκετά «για να γράψω καλά στις εξετάσεις», αυτό θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι. Όπως σας είπα, ζω τα τελευταία 14 χρόνια εδώ και νομίζω πως ο κόσμος έχει πια άποψη για τον Μιχάλη, δεν με ξέρει απλά σαν Χασιώτη. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό. Δεν είμαι υπέρ των ραντεβού στα τυφλά κι αν αποφάσιζα ν’ ασχοληθώ νωρίτερα με τα κοινά στηριζόμενος μόνο στο όνομα, κάτι τέτοιο θα ήταν. Θέλω να πιστεύω πάντως, ότι αν εκλεγώ, θα έχω έναν καλό σύμβουλο και η εμπειρία του θα ενισχύει την όρεξή μου.


Απευθυνόμενος στους δημότες της Βέροιας που σε λίγες μέρες θα κληθούν να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί κάποιος να εμπιστευτεί και να ψηφίσει τον Μιχάλη Χασιώτη;

Για όλα τα παραπάνω. Γιατί σε αυτό το πλαίσιο βάζω την ενδεχόμενη συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και γιατί θέλω να γίνουν προτεραιότητα και πράγματα που μέχρι σήμερα περιμένουν τη σειρά τους να εξελιχθούν. Γιατί θέλω μέσω εμού να εκφραστούν και μία ή δύο γενιές, των οποίων η φωνή πιάνει σήμερα λιγότερα ντεσιμπέλ απ’ όσα θα έπρεπε… Εγώ δεν θα μοιράσω «ΘΑ» ούτε θα δώσω υποσχέσεις, εκτός από μία: Ότι αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να γίνουν πράξη όσα περισσότερα γίνεται από όσα έχω στο μυαλό μου. Γιατί αν δεν γίνουν λόγω ελλιπούς προσπάθειας, αυτό θα επηρεάσει πρώτα απ’ όλα εμένα. Όσο εγωιστικό λοιπόν κι αν ακούγεται, η ανάγκη να τα έχω καλά με τον εαυτό μου είναι ο καλύτερος λόγος για να με εμπιστευθούν οι συμπολίτες μου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ