Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τί δραστηριότητες υπάρχουν στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Αγκαλιάζουμε»

Το Κέντρο μας απαρτίζεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο παρέχει ποικίλα θεραπευτικά κι εκπαιδευτικά προγράμματα. Συγκεκριμένα, επιχειρείται η βελτίωση φυσικής κατάστασης των ωφελούμενων, η μυϊκή ενδυνάμωσή τους και παράλληλα η ενίσχυση των κινητικών τους δεξιοτήτων. Γι’ αυτόν το λόγο, εκτός από γυμναστή, το Κέντρο μας στελεχώνεται από εργοθεραπευτή, ο οποίος οργανώνει συνεδρίες που στοχεύουν τόσο στη βελτίωση της κίνησης του άνω και κάτω σώματος όσο και στην ενίσχυση της λεπτής κινητικότητας και της ικανότητας της γραφής. Επιπλέον, μέσα από τα προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικοποίησης (εξωτερικές δράσεις, ομαδικές ή ατομικές συζητήσεις, ομαδικό παιχνίδι), επιτυγχάνονται η ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων των παιδιών κι ενηλίκων και παράλληλα ενισχύεται η συμπερίληψή τους στο κοινωνικό συγκείμενο.

Επιπλέον, στο Κέντρο μας παρέχεται εκπαιδευτική υποστήριξη σε μαθητές όλων των βαθμίδων, με έξτρα εκπαιδευτικό υλικό κι εξάσκηση, με στόχο την αύξηση της επίδοσής τους στο σχολείου. Ακόμη, ενισχύονται καινοτόμες μέθοδοι εκμάθησης καθημερινών αναγκών, όπως κοινωνικές ιστορίες (social stories) και εκπαιδευτικές κάρτες. Τέλος, κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές δράσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους με στόχο την εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των ωφελούμενων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο 6974257938 ή να επισκεφθείτε τον χώρο μας Πιερίων 79Α

Υπεύθυνοι: Μπέκας Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Ευάγγελος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ