Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πότε πέφτει φέτος η «Black Friday» με τις μεγάλες προσφορές


Σύμφωνα με την... παράδοση, η «Black Friday» ή αλλιώς Μαύρη Παρασκευή, oρίζεται η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου κάθε έτους. Έτσι, φέτος η Black Friday θα «πέσει» την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023.

Χωρίς ενδιάμεσες εκπτώσεις αλλά με «Black Week»

Αν και στην Αμερική από όπου και μας ήρθε το... «έθιμο» η Black Friday κρατάει μία ημέρα και αφορά σε τεράστιες εκπτώσεις και προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων σε κάθε επιχείρηση, στην Ελλάδα, από την τρίτη χρονιά εφαρμογής, δηλαδή από το 2018, η Black Friday παίρνει τη μορφή «Black Week».

Τα εμπορικά καταστήματα, ξεκινούν τις προσφορές και τις εκπτώσεις τους από την Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο, συνήθως με ένα ποσοστό έκπτωσης σε όλα τα προϊόντα τους. Έτσι και φέτος στην αγορά της Βέροιας αναμένεται οι εκτώσεις και οι Black Friday προσφορές να ξεκινήσουν από την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023.

Να σημειωθεί και ότι και φέτος (για δεύτερη χρονιά) δεν θα διεξαχθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου άρα οι black περίοδος θα δώσει την ευκαιρία στους καταναλωτές να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις και τους εμπόρους να προχωρήσουν σε μια πιο... γενναία έκπτωση.

Πώς προέκυψε η «Black Friday»

Ξεκίνησε ως συνήθεια στις ΗΠΑ και εξαιτίας της επιτυχίας που γνώρισε, έγινε θεσμός που υιοθέτησαν και άλλες χώρες.

Στις αρχές της δεκαετίας του '60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ' ου και η ονομασία Black Friday.

Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

Μετά την Black Friday, η Cyber Monday

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τρεις ημέρες μετά την Black Friday, έρχεται η Cyber Monday, μια ακόμα ευκαιρία για φθηνές αγορές, που αφορά τις αγορές που γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

2 σχόλια:

  1. μαυρη μερα ειναι καθημερινα για τα μαγαζια της βεροιας… ολοι ψωνιζουν απ το ιντερνετ δικαια γιατι εχει σαφως καλυτερες τιμες…σειρα εχουν τα μπαρ και τα καφε που δεν μπορουν να βγαλουν ουτε τα εξοδα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα έχουμε πληρωθεί οπότε μην κάνουν όνειρα τα μαγαζιά

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ