Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Bόμβες» Διαμάντη στο Δημοτικό Συμβούλιο - 10 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΒ έπαιρναν σύνταξη και μισθό, χωρίς να το δικαιούνται

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προέβη ο Στέργιος Διαμάντης κατά την διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ ενημέρωσε το σώμα, για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά εργαζόμενους - συνταξιούχους. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2023 ξεκίνησε ένα θέμα από τα κεντρικά της Αθήνας που αφορούσε την ΔΕΥΑ Ηρακλείου, όπου κάποιοι εργαζόμενοι πήγαιναν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση. 

Λάμβαναν το 70% της σύνταξής τους, αλλά παράλληλα συνέχιζαν να δουλεύουν στην υπηρεσία, παίροντας ολόκληρο το μισθό. Όταν έσκασε το θέμα οι εργαζόμενοι έπρεπε να επιστρέψουν μεγάλο μέρος των χρημάτων. 

Όπως τόνισε ο κ. Διαμάντης ερχόμενος στη Βέροια, μετά από το ταξίδι του στην Αθήνα, ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΒ πως υπάρχει ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, αλλά όπως ανέφερε δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. 

Τους επόμενους μήνες άρχισε να ανοίγει η βεντάλια με το ίδιο θέμα και σε άλλες πόλεις όπως για παράδειγμα στην Πάτρα και στην Λάρισα. Ο κ. Διαμάντης είπε πως έκανε ξανά μια συνάντηση με τους εργαζομένους, αλλά σαφείς απαντήσεις δεν πήρε. 

Τότε αποφάσισε με επίσημο έγγραφό του να ζητήσει από τον ΕΦΚΑ, ποιοι από τους υπάλληλους της ΔΕΥΑΒ είναι και συνταξιούχοι, αλλά και παράλληλα εργάζονται. Δυστυχώς όμως, η διοίκηση του ΕΦΚΑ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα. Τότε ο κ. Διαμάντης προσέφυγε στον Εισαγγελέα, ο οποίος με παραγγελία του πήρε τελικά τα στοιχεία. 

Έτσι αποκαλύφθηκε πως υπήρχαν δέκα εργαζόμενοι που λειτουργούσαν με αυτό το καθεστώς, δηλαδή έπαιρναν το 70% της σύνταξης και παράλληλα όλο το μισθό τους. Τότε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ ζήτησε από την υπηρεσία να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι, 

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, ενώ η διοίκηση της ΔΕΥΑΒ με εδώδικο. Εν τέλει, εκδικάστηκε η υπόθεση που δικαιώνει την υπηρεσία και όχι τους εργαζόμενους. Πλέον για τον κ. Διαμάντη οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα όπως λέει ο νόμος.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ τόνισε πως αυτήν την υπόθεση την πλήρωσε προεκλογικά, καθώς συγκεκριμένοι κύκλοι έβγαιναν στην πιάτσα της Βέροιας και τον κατηγορούσαν πως απολύει κόσμο. 

«Έκανα ότι μπορούσα για να προασπίσω τα συμφέροντα της υπηρεσίας και να μην βρεθώ κατηγορούμενος. Αν το ποσό ξεπερνούσε τα 120.000 ευρώ, τότε θα πήγαινα για κακούργημα. Ο λαός της Βέροιας στις εκλογές με τίμησε για μια ακόμα φορά με την ψήφο του και θα συνεχίζω να βρίσκομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο» κατέληξε ο κ. Διαμάντης.

24 σχόλια:

  1. Κάτι για ένα δάνειο που εωρειται θα μας πουνε ;; ή φταινε πάλι οι κακές οι γλώσσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφ’ όσον συνέχισαν να εργάζονται στη ΔΕΥΑΒ πρέπει να επιστρέψουν στον ΕΦΚΑ τα ποσά που εισέπραξαν ως συνταξιούχοι ( 70%).

      Διαγραφή
    2. Μπορείτε να μας πείτε τα προσόντα του προέδρου και πως κατέχει τέτοια θέση ?

      Διαγραφή
  2. Κάνε τις ενέργειες σου για να γίνει η ΔΕΥΑΒ δημοτική επιχείρηση από νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου διότι το μαγαζί δεν το ελέγχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δλδ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ δεν ήξερε εξ αρχής ότι το κάνανε αυτό; Βγήκαν σε σύνταξη με ποιανού υπογραφή; Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΒ δεν το ήξερε; Ο Πρόεδρος των εργαζομένων δεν το ήξερε; Πολύ παπά μας πουλάει ο Διαμάντης μου φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να βγεις σύνταξη ως δικαιολογητικό προσκομίζεις βεβαίωση εργοδότη για παραίτηση ή συνέχιση για δουλειά έως τα 67 έτη , μετά γίνετε μα απόφαση του εργοδότη για συνέχεια εργασίας ......μας δουλεύει και λαϊκίζει ο πρόεδρος , .έλεος , τόσοι νομικοί , λογιστές στέλνουν υπαλλήλους στα δικαστήρια σε ηλικία άνω των 64 χρονών , ντροπή ?

      Διαγραφή
    2. Για νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου δεν ισχύει, ας αποφασίσουμε επιτέλους, θέλουμε να μπει μια τάξη σ' αυτό το κράτος ή όχι. Ντροπή γιατί;;;;επειδή το έκρυψαν κι επειδή κάποιοι εκ των έσω το ήξεραν;;;τότε ναι είναι ντροπή

      Διαγραφή
  4. Ας πούνε ποιοι ήταν δεν νομίζω να ήταν εργάτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εργαζόμενοι από την ίδρυση της υπηρεσίας , πάνω από 38,5 χρόνια , τους ταλαιπωρούν στα δικαστήρια αυτοί που τους διόρισαν .....έτσι είναι για να δικαιώσουν την θέση και όπως έγραψε πάνω ο 19 Οκτωβρίου 2023 στις 1:47 μ.μ."Για να βγεις σύνταξη ως δικαιολογητικό προσκομίζεις βεβαίωση εργοδότη για παραίτηση ή συνέχιση για δουλειά έως τα 67 έτη , μετά γίνετε μα απόφαση του εργοδότη για συνέχεια εργασίας ......μας δουλεύει και λαϊκίζει ο πρόεδρος , .έλεος , τόσοι νομικοί , λογιστές στέλνουν υπαλλήλους στα δικαστήρια σε ηλικία άνω των 64 χρονών , ντροπή ?"....

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν βγαίνει στον τύπο με στοιχεία η υπηρεσία και ειδικά ο γενικός διευθυντής και ο διευθυντής Διοικητικής & Οικονομικής Διεύθυνσης , από τους προσωπικούς φακέλους των υπαλλήλων ? Τέλος υπάρχει επίσημα απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για αυτό το σοβαρό θέμα , η οποία εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο Δ.Σ. , για εκδίκαση αυτής της υποθέσεως , άσχετα το τι ορίζει ο νόμος και ο οργανισμός για αρμοδιότητές του ? Αυτά ζητάει ο αναγνώστης κύριε δημοσιογράφε .....,μετά θα τον χειροκροτήσουμε τον πρόεδρο !

      Διαγραφή
  5. Σκέψου τώρα ότι τα παιδιά σου και τα παιδιά του κόσμου δουλεύουν για 600€ με το σταυρό στο χέρι και κάποιοι παίρνουν λεφτά με απολυτήριο δημοτικού αλλά μυαλό και πονηριά διδάκτορα,αυτοί είμαστε και λίγα μας κάνουν. Σύνταξη 70% και μισθό;ρε τα αλάνια. Αν θες να ξεβρωμισει ο χώρος άρχισε την αξιολόγηση και θα δεις ποιος έχει Mercedes από το χωριό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε! η ΝΔ δεν έβγαλε ένα νόμο να δουλευείς και να είσαι και συνταξιούχος με το 70% της σύνταξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΕΣ

      Διαγραφή
  7. Οι μισοί από τους υπόλοιπους πλούσιο παροχα υπαλλήλους που έκαναν πως δούλευαν δεν γνώριζες τίποτα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ της επιθεωρησης εργασιας εισαι; τραβα κανε ελεγχο κι αν βρεις κατι μεμπτο κανε καταγγελια. Εδω αλλο λεμε κι αλλο λες εσυ. Δηλαδη να τους αφηνε να παρανομουν ανενοχλητοι επειδη καποιοι αλλοι οπως σε ολο το δημοσιο τομεα κωλοβαρανε εν ωρα εργασιας;

      Διαγραφή
  8. λεφτα υπαρχουν και για λεφτα μονο οι φτωχοι μιλανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού υπερασπίζεσαι την υπηρεσία για πες μας πόσα χρήματα χρωστούσαν οι πελάτες στην επιχείρηση το 2019 που σνελαβες και πόσα χρωστάνε σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιχάλη βάλε τάξη στον δημο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαμάντη να δω αν είσαι μάγκας να τους εντάξεις όλους τους υπαλλήλους στο ενιαίο μισθολόγιο όπως ένα πουλάκι μου είπε οτι αναφέρει η Απόφαση των Ασφαλιστικών για την οποία πανηγυρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Να εκτελεστεί η περιβοήτη απόφαση που στην ουσία δεν εκτελέστηκε ποτέ (αμετάκλητη παρακαλώ χωρίς εφετείο) και να μπούνε όλοι στο ενιαίο μισθολόγιο. Εκεί να ψαχθούν κάποια golden boys and girls... Όχι τα μεγάλα κεφάλια να παίρνουν αβέρτα μισθουλάρες και επιδόματα όλα στον κουβά της προσωπικής διαφοράς... Να ξεδιαλύνει η ήρα από το στάχυ... Αλλά τι φταίει ο Διαμάντης; Το μαγείρεμα είχε ήδη γίνει... από τα μεγάλα κεφάλια και εν γνώση και του δημάρχου φαντάζομαι...

      Διαγραφή
  12. Η αμετάκλητη απόφαση είναι υπέρ των εργαζομενων όχι σε βάρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ που το ισχυρίζεσαι αυτό βγες να το πεις επώνυμα, μην πετάς μια μπαρούφα στον αέρα

      Διαγραφή
  13. Αν το ζητήσεις επώνυμα τότε ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από άλλη ιστοσελίδα , με άλλα λόγια να λέμε ......{Από 4.000 ως 25.000 ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν στην υπηρεσία 10 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΒ, που ενώ είχαν βγει στη σύνταξη συνέχιζαν να εργάζονται και να λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους (βάσει σχετικού νόμου), καθώς και το 70% της σύνταξής τους. Όπως ενημέρωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, Στέργιος Διαμάντης, οι εργαζόμενοι έκαναν δύο φορές ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος απόφασής του να μην πληρώνονται, στα οποία δεν δικαιώθηκαν. (Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η σχετική δίκη θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου.)
    «Επόμενο βήμα είναι η επιστροφή των χρημάτων. Έπρεπε να μπαίνουν στο πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο. Κανέναν δεν απέλυσα, όπως έλεγαν. Κοίταζα να διαφυλάξω τη ΔΕΥΑΒ και τον εαυτό μου, αλλιώς θα πήγαινα για κακούργημα…» τόνισε ο κ. Διαμάντης, προσδιορίζοντας το συνολικό ποσό στις 100.000 ευρώ.}

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ