Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χρήστος Βοργιάδης: «Όραμά μου η άνθηση του πρωτογενή - Οι προτάσεις μου»

Από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Βέροιας με τον συνδυασμό «Δράση με Γνώση» του υπ. δημάρχου Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη ανακοινώθηκαν τα εξής: 

«Ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας , ο δυναμικότερος Τομέας Ανάπτυξης και ειδικά σ' έναν αγροτικό Δήμο, όπως της Βέροιας, μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη και μοχλό ανάπτυξης.

Όλοι κατανοούμε ότι αν οι αγρότες δεν έχουν επαρκές εισόδημα, τότε πλήττεται αλυσιδωτά όλη η τοπική οικονομία, με την αγορά να βαριανασαίνει και τα καταστήματα να οδεύουν προς λουκέτο, με συνέπεια η ανεργία να παίρνει την ανιούσα.

Ως «μπροστάρης» των αγροτών (Πρόεδρος ΑΣ Ημαθίας) τα προηγούμενα 4 χρόνια, αγωνίστηκα σκληρά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πρωταγωνιστών της υπαίθρου και κατ΄ επέκταση όλων των πολιτών του Δήμου Βέροιας, με καίριες παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του κλάδου μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων αλλά και αγωνιστικών κινητοποιήσεων ζητώντας την επίλυση αυτών, με το Δήμο Βέροιας να δηλώνει παρών όποτε του ζητήθηκε και να στέκεται πάντα στο πλευρό μας.

Σε τοπικό επίπεδο όσον αφορά το Δήμο μας, παραθέτω ορισμένες από τις προτάσεις μου, τις οποίες υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να υλοποιήσω, αναβαθμίζοντας το ρόλο των αγροτών μέσα από την επιμόρφωση, ενημέρωση και καινοτομία.


Οι προτάσεις μου

Μετάβαση στη ψηφιακή γεωργία με τη χρήση της τεχνολογίας και διεκπεραίωση των υποχρεώσεων των αγροτών μέσω του διαδικτύου από το σπίτι τους, με το Δήμο να παρέχει την ανάλογη υποστήριξη τους.

Γραφείο ενημέρωσης και υποστήριξης των αγροτών και παραγωγών του Δήμου με σκοπό την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των αγροτών σε καθημερινή σχεδόν βάση για προγράμματα που τρέχουν ή αναμένεται να τρέξουν, αλλά και θέματα που αφορούν καλλιεργητικές τεχνικές.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις (Ημερίδες-Εσπερίδες) ανά τακτά διαστήματα με επιστημονικό προσωπικό που θα ενημερώνει τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, για νέες δυναμικές καλλιέργειες που μπορούν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή, αγροδιατροφή, σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα.

Ιδιαίτερη στόχευση στην υλοποίηση ολοένα και περισσότερων έργων υποδομών (αρδευτικά έργα, οδοποιία κ.α.) για να μπορεί ο αγρότης του Δήμου μας να ακολουθεί και να εφαρμόζει την συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία στον πρωτογενή τομέα.

Γενικότερα μέτρα που πρέπει να παρθούν άμεσα και προσωπικά έχω καταθέσει προτάσεις στους εκάστοτε υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Πρόεδρος του ΑΣ Ημαθίας είναι:

Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Εφαρμογή της τεχνολογίας, με tablet στο χωράφι και ψηφιακή καταγραφή των δεδομένων, πετυχαίνοντας την απλοποίηση της διαδικασίας εκτίμησης και την συντόμευση των αποζημιώσεων.

Επιτακτική ανάγκη Αναδιάρθρωσης καλλιεργειών συντεταγμένα και όχι όπως το πρόγραμμα που τρέχει και απέτυχε παταγωδώς.

Σύσταση ενός ενιαίου εξαγωγικού φορέα με την όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή Συνεταιρισμών και Ομάδων παραγωγών για καλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα λόγω της διακίνησης μεγαλύτερου όγκου παραγωγής.

Οικονομική ενίσχυση των παραγωγών για τα προϊόντα που πλήττονται από το Ρωσοουκρανικό πόλεμο μέχρι και τη λήξη του , είτε μέσω του ταμείου ανάκαμψης και το αποθεματικό κρίσης, είτε από κρατικούς πόρους.

Δημιουργία νέου πλαισίου μετάκλησης Εργατών Γης, ώστε να είναι υλοποιήσιμο από όλους τους παραγωγούς με απλούστευση των διαδικασιών όπως σε άλλες χώρες.

Προσπάθεια αντιμετώπισης της έλλειψης εργατικού δυναμικού, ενός φαινομένου που τα τελευταία έτη τείνει να γίνει μάστιγα για τις παραγωγές, με κίνητρο την επιδότηση σε ντόπιους εργάτες να απασχοληθούν στα χωράφια, αλλά και την μεταποίηση-τυποποίηση.

Βέβαια, απολύτως αναγκαίο είναι να υπάρξει άμεση οικονομική στήριξη των παραγωγών ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν καθώς και τη φετινή χρονιά αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα (παγετούς, βροχοπτώσεις, χαμηλές τιμές κ.α.) τα οποία είχαν ως συνέπεια τη μείωση του εισοδήματος τους, με ότι συνεπάγεται αυτό για την τοπική οικονομία.

Πιστός λοιπόν στις αρχές, τις αξίες και στους στόχους μου , έχοντας περίσσια αυτοπεποίθηση , γνώσεις και εμπειρία , στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου συμμετέχω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Βέροιας με το συνδυασμό «Δράση με Γνώση» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Βοργιαζίδη, ζητώ να με στηρίξετε για να πετύχουμε όλοι μαζί την άνθηση του πρωτογενή τομέα και την ευημερία όλων των πολιτών του Δήμου μας!

Ψηφίζετε Βοργιάδη Χρήστο – Δυναμώνετε τη φωνή σας

Τηλ. Επικοινωνίας : 6998004707


www.vorgiadis.gr

ΒΟΡΓΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε. ΒΕΡΟΙΑΣ με το συνδυασμό «Δράση με Γνώση και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ