Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ασφαλής πρόσβαση και αξιοποίηση του Τριποτάμου ο στόχος της νέας αντιπλημμυρικής μελέτης


Έτοιμος ο φάκελος της μελετης - Προς αναζήτηση χρηματοδότησης - Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου


Διημερίδα με θέμα την «Οικολογική διαχείριση ποταμιών οικοσυστημάτων» φιλοξενείται στη Βέροια το διήμερο 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2023. Την διημερίδα διοργανώνει το «Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια» σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας, ως συνδιοργανωτή και μέλος του Δικτύου και με τον Σύλλογο Φίλων Ποταμού Τριποτάμου Βέροιας.


Στο πλαίσιο της διημερίδας και πριν την έναρξη της συναυλίας κάτω από την Γέφυρα Θερμοπυλών,
 που «άνοιξε» την διημερίδα (δείτε εδώ σχετικά), παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον αντιδήμαρχο και εκπρόσωπο του Δημάρχου Βέροιας Βασίλη Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο του Σωματείου Φίλων Ποταμού Τριποτάμου Βέροιας Πάρη Παπακανάκη και τον Διοικητικό Διευθυντή του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια Γιώργο Χαρίση.


Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις θέσεις του δήμου για τον Τριπόταμο, λέγοντας αρχικά πως η ανάδειξη και η αξιοποίησή του, από τις πηγές, μέχρι και τις εκβολές του στο 66, αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα για τον δήμο Βέροιας. Συμβάλλει μάλιστα με κάθε τρόπο στο Σωματείο Φίλων Τριποτάμου, από την ίδρυσή του, για την ανάδειξη του ποταμού, με επιδίωξη την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος του Τριποτάμου. 


Σχετικά με το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του Τριποτάμου, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε πως ο δήμος Βέροιας έχει έτοιμο φάκελο δημοπράτησης για νέα αντιπλημμυρική μελέτη του Τριποτάμου (το κόστος της οποίας εκτιμάται στα 3.200.000€ για τον αστικό ιστό και στα 4.000.000€ μέχρι τις εκβολές στο 66) και εφόσον βρεθεί χρηματοδότηση θα προχωρήσει άμεσα στην ανάθεση μελέτης.


Στόχος της μελέτης και του έργου θα είναι η πρόσβαση στον ποταμό με ασφάλεια, σε κάθε του βήμα, και να μπορέσουν να αναπτυχθούν έστω κάποιες ήπιες παρεμβάσεις και η δημιουργία φράγματος για την περαιτέρω αξιοποίηση των νερών του Τριποτάμου, για άρδευση και ύδρευση.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου και φωτογραφίες:













4 σχόλια:

  1. Βρε ποιος κοροιδευει ποιον ; αντε να κλείσετε καμία λακουβα και ρίξτε και τσιμέντο στις πλατείες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες! Να βάλουν και κανένα δέντρο για σκιά ή και κανένα κιόσκι - μπαρ για καφέ αναψυκτικά κτλ

      Διαγραφή
  2. σας δουλευουν ψιλό γαζί. το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κατασκευή ενός μικρού υδροηλεκτρικού απο ιδιώτη στον Τριπόταμο γιαυτό θα κάνουν μικρό φράγμα και γιαυτό απαιτούνται αντιπλημμυρικές μελέτες. ο Τριπόταμος μπορεί να γίνει επισκέψιμος όχι τώρα αλλά εδώ και 100 και πλέον χρόνια που υπάρχει Δήμος Βέροιας στο Ελληνικό κράτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας περπατήσουν κατά μήκος το ποτάμι έως ψηλά...να δουν τι πετάει μέσα ο κάθε πικραμένος νοικοκύρης πολίτης...που νοιάζεται μόνο για το οικόπεδο του...και σκασιλα εάν καίγεται η οικουμένη...
    Τί σόι φίλοι είναι αυτοί... έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ