Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιες είναι οι χειρονομίες που προδίδουν έναν ψεύτη;

Όλοι έχουμε πει ψέματα, μεγαλύτερα ή μικρότερα, κάποια στιγμή στη ζωή μας. Καταλαβαίνετε όμως πότε σας λένε ψέματα;

 Έκφραση προσώπου, χειρονομίες, στάση – όλα μπορούν να μας βοηθήσουν να ανιχνεύσουμε καταστάσεις όταν μας λένε αναλήθειες.

Για να καταλάβεις ότι ένα άτομο σου λέει ψέματα, δεν χρειάζεσαι ανιχνευτή ψεύδους. Οι ψυχολόγοι λένε ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε αν έχουμε να κάνουμε ή όχι με έναν ψεύτη. Ωστόσο, καλό είναι να μην πέσουμε στο άλλο άκρο και να ερμηνεύσουμε ένα τικ, για παράδειγμα, ως ένδειξη αναλήψεως που λένε οι γύρω μας.

Προσοχή στη γλώσσα του σώματος!

Τα χέρια και τα πόδια ενός ξαπλωμένου ατόμου τείνουν να κινούνται λιγότερο ή να γίνονται άκαμπτα. Λόγω νευρικότητας, ο ψεύτης αγγίζει άθελά του το πρόσωπο, τα αυτιά ή το λαιμό του με τα δάχτυλά του, βήχει στη γροθιά του ή σηκώνει τα χέρια του πάνω από το κεφάλι του. Μόλις του κάνετε μια ερώτηση, γυρίζει το κεφάλι ή το σώμα του ή κοιτάζει αλλού. Ασυνείδητα, μπορεί να τοποθετήσει ένα αντικείμενο ανάμεσα στους δυο σας.

  • Ακουμπάει επανειλημμένα τη μύτη του.
  • Σηκώνει τους ώμους του καθώς κάνει μια σταθερή δήλωση όπως «Ξέρεις ότι δεν θα σου έλεγα ποτέ ψέματα!»
  • Κρύβει τα χέρια του πίσω από την πλάτη του.
  • Έχει «νευρικά» δάχτυλα – ακούραστα ψαχουλεύει με διάφορα αντικείμενα, όπως το κινητό του.

Αποφύγετε να απαντήσετε απευθείας

Ένας ψεύτης θα επαναλάβει τα λόγια σας λέξη προς λέξη όταν απαντά στην ερώτηση που μόλις κάνατε και θα αποφύγει τις άμεσες δηλώσεις. Για παράδειγμα, σε έναν: «Με έχεις απατήσει μέχρι τώρα;» θα απαντήσει «σ’ αγαπώ». Μερικές φορές χρησιμοποιεί χιούμορ ή σαρκασμό για να αποφύγει το θέμα.

Θα ξεκινά επίσης προτάσεις με εκφράσεις όπως “Ξέρω ότι δεν θα με πιστέψεις, αλλά…”. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι οι ψεύτες τείνουν να χρησιμοποιούν λιγότερες αντωνυμίες πρώτου ενικού προσώπου (εγώ, εγώ, δικό μου) σε σύγκριση με εκείνους που δεν λένε ψέματα. Αυτός είναι ένας τρόπος να βάζουν ψυχολογική απόσταση ανάμεσα στον εσωτερικό εαυτό τους και στα ψέματα που λένε. Γι’ αυτό ένας ψεύτης μπορεί να πει “Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί” αντί “Έχω λάβει όλα τα μέτρα”.

Συχνά ο ψεύτης…

  • μιλάει πιο γρήγορα ή πιο αργά από το συνηθισμένο.
  • αλλάζει τον τόνο του. Ο τόνος της φωνής μπορεί να γίνει υψηλότερος ή, αντίθετα, να αποκτήσει σοβαρούς τόνους.

Το βλέμμα μπορεί να τον χαρίσει

Οι εκφράσεις του προσώπου μπορούν να αποκαλύψουν, σε κλάσματα δευτερολέπτου, τα αληθινά συναισθήματα ενός ατόμου. Οι κινήσεις των ματιών – επαναλαμβανόμενες και γρήγορες βλεφαρίδες, αποφυγή άμεσης οπτικής επαφής – μπορεί να είναι ενδείξεις ότι ένα άτομο σας κρύβει την αλήθεια. Ωστόσο, υπάρχουν καταστάσεις που, αντίθετα, ο ψεύτης σε κοιτάζει επίμονα στα μάτια, για να φανεί πιο ειλικρινής. Ωστόσο, παρατηρήθηκε ότι, σε αυτούς που λένε την αλήθεια, τα μάτια κινούνται περισσότερο προς τα δεξιά και σε όσους επινοούν ψέματα, η κίνηση είναι περισσότερο προς τα αριστερά.

Τι άλλο να προσέξεις

  • Ο ψεύτης ιδρώνει πολύ.
  • Οι κόρες του μικραίνουν.
  • Έχει ξηροστομία, οπότε είτε βιάζεται να καταπιεί το σάλιο του, είτε συχνά θα ξεδιψάσει.

Πηγή

3 σχόλια:

  1. Πολλά από αυτά τα συμπτώματα τα παρατηρούμε τώρα τελευταία στους τροχονόμους της Βέροιας που έρχονται σε αντιπαράθεση με τους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι τσομπανιδες αφησαν τα μαντριά τους στα βουνά και κατέβηκαν στο κέντρο της Βεροιας με αυτοκίνητα, να μάθουν να ζουν με ανθρώπους και να σέβονται το δικαίωμα τους όχι μόνο τη πάρτη τους.

      Η τροχαία της Βέροιας έκανε ένα λάθος.
      Άφησε τους τσομπανους τόσα χρόνια, να νομίζουν ότι όλοι είναι σαν τα ψουτρα τους.

      Διαγραφή
  2. Η τροχαία της Βέροιας καλά είναι τώρα που εντόπισε τους τσομπανους να κοιτάξει να μην κάνει την παλαβή στους γυφτους που δεν έχουν δίπλωμα .Τους αφήνουν να κυκλοφορούν και να περνάν από μπροστά τους μάλιστα χωρίς να τους γράφουν !!!! Το να κρύβεσαι πίσω από την κολώνα στο ΕΑΚ για να γράψεις τον επαγγελματία και τον κάθε κακομοίρη που αντί για 50 παει με 60 θεωρω ότι κάποιος άλλος είναι ο τσομπάνης που βγάζει το άχτι του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ