Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μη χάσετε τη νέα εκδρομή του «Pikefitravel»!

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου
Σιάτιστα - Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθούμε την Ιερά μονή Παναγίας Μικροκάστρου, ένα μοναστήρι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου με το μοναδικής ομορφιάς τέμπλο της, όπου μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα του «Herbal Monastery» που φτιάχνουν οι μοναχές με προϊόντα που παράγουν μόνες τους. 

Εδώ μάλιστα υπάρχει και το γνωστό έθιμο των Καβαλάρηδων από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, που γίνεται τον Δεκαπενταύγουστο, με οποιεσδήποτε μάλιστα καιρικές συνθήκες γίνεται η μεταφορά της θαυματουργής Εικόνας στην πόλη της Σιάτιστας με σκοπό να ευλογηθούν και όλα τα σπιτικά της πόλης.

Στη συνέχεια θα πάμε στη Σιάτιστα όπου θα επισκεφθούμε τον ναό της Αγίας Παρασκευής στην πλατεία της Γεράνειας. Χτίστηκε το 1677 και αποτελεί αξιόλογο μνημείο μεταβυζαντινής τέχνης. Το εξαιρετικό επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού όλων των επισκεπτών. 

Στο ναό της Αγίας Παρασκευής λειτουργούσε, στα χρόνια της τουρκοκρατίας, κρυφό σχολειό. Χαρακτηριστικός είναι και ο επιτάφιος της εκκλησίας, έργο του 1741, με ζωγραφική και στις δυο όψεις του ξύλου, και βέβαια άξια προσοχής είναι η απεικόνιση στο νότιο τοίχο του νάρθηκα - γυναικωνίτη αρχαίων Ελλήνων σοφών: Σόλωνα, Πλούταρχου, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Θουκυδίδη και Σίβυλλας πράγμα που δεν συναντάμε σε πολλούς ναούς.

Φυσικά μία επίσκεψη στον ιδιαίτερο ναό του Προφήτη Ηλία, στο εξωκλήσι του "προστάτη των γουναράδων" δεν θα την αρνηθούμε!!!

Στην εκκλησία αυτή, εκτός από την εντυπωσιακή «Ρίζα του Ιεσσαί» με τους Έλληνες σοφούς, υπάρχει κατά τον Σωτήριο Κίσσα η μοναδική ίσως παράσταση στον ελληνικό χώρο των Αγίων Επταρίθμων.

Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και να χαζέψουμε στις γωνιές της όμορφης κωμόπολης.

Η μέρα μας θα κλείσει με καφεδάκι στην Κοζάνη😃.

Τιμή: 20€ το άτομο

Αναχώρηση από Αλεξάνδρεια και Βέροια

Και δεν ξεχνάμε το δώρο του Pikefitravel στους φίλους του!!!😲
Το Pikefi-travel προσφέρει για κάθε 10 συμμετοχές στις εκδρομές του, δώρο μια μονοήμερη εκδρομή αξίας 20 €!!! 🤩🥰💖

Πληροφορίες - κρατήσεις:
📍PIKEFI TRAVEL
📍Δ. Βετσοπούλου 120, Αλεξάνδρεια
☎23330 27389












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ