Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τους υπ. περιφερειακούς συμβούλους Ημαθίας παρουσίασε στη Βέροια ο Μυλόπουλος


Το πρόγραμμα του συνδυασμού και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Ημαθίας, παρουσίασε το απόγευμα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023 στη Βέροια, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», Γιάννης Μυλόπουλος.


Ο πανεπιστημιακο καθηγητής, πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ3 και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της Αττικό Μετρό ΑΕ, έφτασε το απόγευμα στην Ημαθία, όπου αρχικά περιόδευσε στην αγορά της Νάουσας και συνάντησε πολίτες στο «Κιόσκι». Στη συνέχεια μετέβη στη Βέροια, όπου παρουσίασε προγραμματικούς άξονες της παράταξης και τους 10 υποψηφίους της Ημαθίας.


Τον κ. Μυλόπουλο προλόγισε ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Θεοδωρίδης, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας και οι πολιτευτές Αντώνης Μαρκούλης, Βαρβάρα Σαράντη, Πολυτίμη Σαζακλίδου, μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και άλλοι.


Ο κ. Μυλόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η διοίκησή του ήταν τραγική και πως βούλιαξε την Περιφέρεια. «Από μια περιφέρεια ακμάζουσα και ευημερούσα, πλέον είναι μια περιφέρεια της φτώχειας, της παρακμής, της ανεργίας, της ακρίβειας».


Από το βήμα της Βέροιας, ο κ. Μυλόπουλος έθεσε στον κ. Τζιτζικώστα τέσσερα ερωτήματα. Αν υλοποιήθηκαν τα σχέδια πλημμυρικού κινδυνου του 2018; Ποιες περιοχές είναι ευπαθείς σε πλημμύρες; Αν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές αυτές; Αν απορρόφησε κονδύλια για αντιπλημμυρική προστασία; Σχολιάζοντας μάλιστα ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν διεκδίκησε ποτέ κάτι παραπάνω από τα ψίχουλα που του έδωσε ο Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα της Περιφέρειας Κεντρικής μακεδονίας, όπως η διαλυμάνη οικονομία, τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που απαξιώνονται και υποβαθμίζονται, η έλλειχη υποδομών και δικτύων, η έλλειψη κονδυλίων για κλιματική κρίση, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση του μετρό Θεσσαλονίκης, η ασφάλεια των μετακινήσεων και το σιδηροδρομικό δίκτυο.


Στη συνέχεια παρουσίασε της προτάσεις της παράταξης η οποίες αναπτύσσοτναι σε 3 επίπεδα: Θεσμικό, Βιώσιμης ανάπτυξης, Έργων υποδομών.

Τέλος, αναφερόμενος στην παράταξή του, είπε πως αυτή κατεβαίνει για να αποτελέσει το θεσμικό αντίβαρο στην απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας επίσης πως «η παράταξη απευθύνεται στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες και είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο».




Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι 10 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Πρόκειται για τους:

• Αδαμίδου Κυριακή (μουσικός)
• Αντωνίου Χρήστος (οικονομολόγος)
• Ζωγιός Κωνσταντίνος (φοιτητής)
• Ιντζιάδου Σοφία (εκπαιδευτικός)
• Κλετσίδη Φωτεινή (σχεδιάτρια)
• Κόντογλου Χρήστος (φοιτητής)
• Μίχος Στεργιος (ιδιωτικος υπάλληλος)
• Σπυρίδου Αναστασία (εκπαιδευτικός)
• Χειμώνας Αθανάσιος (δημοτικός υπάλληλος)

Δείτε φωτογραφίες:






































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ