Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Η πανσέτα, το λεπτό αυτό κομμάτι κρέατος που μπαίνει στη σχάρα και απογειώνεται με το κάρβουνο, μαγειρεύεται και με άλλους τρόπους και συνδυασμό γεύσεων που θα σας καταπλήξει!
Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μάς προτείνει Jack Daniel’s sauce. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά:
· 2 κ.γ. φυτικό λάδι
· 125 ml κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
· 8 ml ουίσκι Jack Daniel's
· 60 ml μηλόξυδο
· 2 κ.σ. σόγια σως
· 1/4 κ.σ. ταμπάσκο
· 60 ml ζωμό βοδινού
· 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
· 225 γρ. ζάχαρη σκούρα καφέ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε τις πανσέτες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Βγάζουμε από το φούρνο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε τις πανσέτες στο γκριλ για ακόμα 10’ .
Jack Daniel’s sauce:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ουίσκι το ξύδι τη σόγια, το ταμπάσκο, το ζωμό και το Καγιέν.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα στο 1/2 του αρχικού όγκου.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η πυκνότητα της σάλτσας να είναι σαν σιρόπι.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπολ που ακουμπά σε παγάκια με νερό και την κρυώνουμε.
-Διατηρούμε στο ψυγείο.
Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μάς προτείνει Jack Daniel’s sauce. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά:
· 2 κ.γ. φυτικό λάδι
· 125 ml κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
· 8 ml ουίσκι Jack Daniel's
· 60 ml μηλόξυδο
· 2 κ.σ. σόγια σως
· 1/4 κ.σ. ταμπάσκο
· 60 ml ζωμό βοδινού
· 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
· 225 γρ. ζάχαρη σκούρα καφέ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραδιάζουμε τις πανσέτες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Βγάζουμε από το φούρνο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε τις πανσέτες στο γκριλ για ακόμα 10’ .
Jack Daniel’s sauce:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ουίσκι το ξύδι τη σόγια, το ταμπάσκο, το ζωμό και το Καγιέν.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα στο 1/2 του αρχικού όγκου.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η πυκνότητα της σάλτσας να είναι σαν σιρόπι.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπολ που ακουμπά σε παγάκια με νερό και την κρυώνουμε.
-Διατηρούμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.