Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ημαθία


Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), διαγνώστηκαν 12 νέα κρούσματα, με τα συνολικά κρούσματα τα ανέρχονται στα 143, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 19 θάνατοι.

Συγκεκριμένα:

Από την αρχή της περιόδου 2023, μέχρι τις 26/09/2023, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά εκατόν σαράντα τρία (143) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν επτά (107) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τριάντα έξι (36) κρούσματα
είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ (Πίνακας 1). Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν δώδεκα (12) νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δεκαεννέα (19) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 81 έτη).

Στην Ημαθία τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 18. Τα 15 αφορούν σε ασθενείς που παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 3 σε ασθενείς που δεν παρουσίασαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Συνολικά, στον δήμο Βέροιας έχουν καταγραφεί 5, στον δήμο Αλεξάνδρειας 10 και στον δήμο Νάουσας 3.

1 σχόλιο:

  1. Η απρογραμμάτιστη περιφέρεια * ,της μελλοντικής άνετης επικρατησης της στην κεντροδυτική Μακεδονία και η αλαζονεία φέρνουν τέτοια αποτελέσματα. * Ψεκασμοί όταν πρέπει και όχι προεκλογικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ