Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Κοσμοπλημμύρα» στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα

Κορυφώνονται αυτό το σαββατοκύριακο τα δρώμενα αλλά και η προσέλευση επισκεπτών στη μεγάλη εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική που συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά την ιστορική διοργάνωση.

Ο αγαπημένος θεσμός ντόπιων αλλά και επισκεπτών από όλη τη Μακεδονία επέστρεψε στις 29 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 04 Σεπτεμβρίου, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να δείχνουν ότι πρόκειται για μια πετυχημένη διοργάνωση που προσελκύει ακόμη και τουρίστες της γύρω περιοχής καθώς η θερινή σεζόν δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Το βράδυ της Παρασκευής 01/09 τα «καραβάνια» των οχημάτων που κατευθύνονταν προς το πανηγύρι φαινόταν από μακριά, όπως φυσικά και οι καπνοί από τις ταβέρνες αλλά και τα φώτα, ενώ στο χώρο της διοργάνωσης επικρατούσε «κοσμοπλημμύρα». Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πήγαιναν και στην εκκλησία του πολιούχου Αγίου για να προσκυνήσουν.

«Είναι κάτι που οι κάτοικοι της περιοχής το περιμένουν όλο το χρόνο. Θέλουν να κάνουν οικογενειακά τα ψώνια τους για το φθινόπωρο», αναφέρει στην Karfitsa.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Μάμαντος ΑΕ, Χρήστος Γκούτζιος.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, το πανηγύρι του Αγίου Μάμα αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στους πάγκους των εκθετών με είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, βιβλία και σχολικά είδη, είδη σπιτιού, λευκά είδη και τρόφιμα, να δοκιμάσουν παραδοσιακά ψητά αλλά και γλυκά, ενώ επίσης υπάρχει λούνα παρκ με πολλά παιχνίδια στο σημείο.

Οι εκθέτες αγγίζουν τους 550, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γκούτζιο φέτος έχουν μειωθεί και οι κενές θέσεις στο χώρο της εμποροπανήγυρης. Ειδικότερα, πέρυσι 80 περίπου μαγαζιά ήταν αδιάθετα ενώ φέτος μόνο 25, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι η εμποροπανήγυρη «ξαναπήρε μπρος» σε κανονικούς ρυθμούς μετά από τα δύο χρόνια της πανδημικής κρίσης και πλέον υπάρχει αισιοδοξία στους διοργανωτές και στους εμπόρους.

Κάθε μέρα πραγματοποιούνται παράλληλα πολιτιστικά δρώμενα, ενώ το Σάββατο 02/09 που είναι η γιορτή του Αγίου Μάμα αναμένεται πλήθος επισκεπτών από νωρίς τόσο στο πανηγύρι όσο και στο ναό.

Ο κ. Γκούτζιος υπογραμμίζει μέσω της Karfitsa.gr ότι η εμποροπανήγυρη αποτελεί σημείο συνάντησης λίγο πριν από την εκπνοή της καλοκαιρινής σεζόν και εν αναμονή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα: «Μπορεί ο κάθε επισκέπτης να έρθει να γνωρίσει την εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος και να σχηματίσει τη δική του άποψη. Είναι ένας αγαπημένος θεσμός που κρατάει εδώ και 100 χρόνια και συνεχίζει. Είναι και σημείο συνάντησης. Τελειώνει το καλοκαίρι και ξεκινά το φθινόπωρο και τα σχολεία. Οποιαδήποτε έλλειψη υπάρχει στο νοικοκυριό μπορεί να καλυφθεί από τα εμπορικά καταστήματα».

1 σχόλιο:

  1. Μετα μας προσβάλει ,οταν μας λένε οτι είμαστε μόνο για τα πανηγύρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ