Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ναουσαίικους κεφτέδες με άρμη ετοίμασε στο πάρκο της Νάουσας ο Βασίλης Καλλίδης


Το Σαββατιάτικο φαγητό της μαμάς Καλλίδη!
Με live μαγειρική με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη και δοκιμές ναουσαίικων κρασιών, καθώς και γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων, ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου 2023 στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας το Wine Street Food.


Μια από τις γευστικές δράσεις που πραγματοποιούνται στη Νάουσα, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Τρύγου που 
συνδιοργανώνουν ο Δήμος Νάουσας και ο Σύνδεσμος Αμπελουργών - Οινοποιών Νάουσας, από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου.


Ο αγαπημένος σεφ βρέθηκε από νωρίς το πρωί στη Νάουσα, όπου παρακολούθησε την δράση ανέλκυσης φιαλών ξινόμαυρου από τον ποταμό της Αράπιτσας (
δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού πίτας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).


Στη συνέχεια, φόρεσε την ποδιά του και μαγείρεψε ζωντανά μια ναουσαίικη συνταγή, κεφτέδες με άρμη. Μια συνταγή που όπως είπε, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως είναι μισός Ημαθιώτης και συγκεκριμένα από την Αλεξάνδρεια, την ετοίμαζε η μητέρα του κάθε Σάββατο.

Έτσι και αυτό το Σάββατο, στο πάρκο της Νάουσας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ναουσαίικα κεφτεδάκια της μαμάς Καλλίδη!


Ο σεφ δεν μαγείρεψε όμως μόνος του. Κάλεσε όσες γυναίκες και άνδρες επιθυμούσαν να βοηθήσουν στην προετοιμασία, στο ζύμωμα, το πλάσιμο, το τηγάνισμα και φυσικά... την δοκιμή των κεφτέδων.


Παράλληλα ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γευθεί τοπικά κρασιά, εδέσματα με βάση το κρασί, όπως μαλακά cookies με μούστο, την τοπική σκορδάτη σούπα 
«ταρατόρι», ναουσαίικα burger, πολλές πολλές πίτες με διάφορες γεύσεις!

Ο σεφ, πολύ φιλικός και άνετος με όλον τον κόσμο, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την μαγειρική βγήκε άπειρες φωτογραφίες με όσους του το ζήτησαν, γεύθηκε τις τοπικές γεύσεις και έφυγε γεμάτος όμορφες εικόνες, πολλές από αυτές μοιράστηκε με τους followers του στα social media.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ