Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επιτέλους! 40€ θα πληρωθούν τα μέλη εφορευτικών επιτροπών στις εκλογές


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση «Καθορισμός του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων Εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ. των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023, καθώς και του τρόπου καταβολής τους».

Σύμφωνα με την απόφαση, για πρώτη φορά σε εκλογές ορίζεται εκλογική αποζημίωση και για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, με 40 ευρώ για την πρώτη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 και με 30 ευρώ για την δεύτερη (αν χρειαστεί) Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023. Επιπλέον, η αποζημίωση είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη.

Η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε με πολλά «επιτέλους», τόσο από τους πολίτες που έχουν κληθεί στο παρελθόν να εργαστούν... «για την ψυχή της μάνας τους» που λέει και ο λαός, ως μέλη εφορευτικής επιτροπής από τις 07:00 το πρωί μέχρι... όσο πάει, όσο και από τους δικαστικούς αντιπροσώπους που καταλήγουν να «βγάζουν» εκλογές μόνο με τον γραμματέα τους.

Με την απόφαση αυτή, δίνεται ένα κάποιο κίνητρο στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να παρουσιαστούν στη θέση τους και να μην ψάχνουν τρόπους να το αποφύγουν.

2 σχόλια:

  1. Πολύ λίγα. Με 100 κάθομαι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή δεν επιτρέπεται να σχολιάζουμε τα πολιτικά άρθρα θέλω να ευχηθώ το εξής: Μακάρι να κάνει ο κύριος Δήμαρχος τα μισά από αυτά που λέει. Καινούργια θα γίνει η πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ