Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Βεροιώτικο «καραβάνι» έφτασε στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

«Αποπνικτική ατμόσφαιρα, με έντονη την μυρωδιά του θανάτου»
Ο δήμος Βέροιας σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων από τις τρομακτικές πλημμύρες στην Θεσσαλία.

Μετά από 5.30 ώρες ταξίδι, με παρακάμψεις και δύσκολες συνθήκες, το φορτηγό έφτασε στην πόλη της Καρδίτσας (λίγο πριν, είχε κάνει στάση στον Παλαμά), υπό την εποπτεία του δήμου Βέροιας, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Βασίλη Παπαδόπουλου και του Προέδρου του ΚΑΠΑ Θανάση Δέλλα.


Πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την τεράστια ποσότητα που συγκέντρωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Τριλόφου, της Αγίας Βαρβάρας αλλά και απλοί πολίτες της Βέροιας. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Οι πρωτοβουλίες είναι πολλές στα χωριά και στη Βέροια για συγκέντρωση και άλλων ειδών.

Όπως αναφέρει ο Θανάσης Δέλλας: «Η κατάσταση είναι δραματική. Ακόμα και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας υπάρχει μία μεγάλη λίμνη από βρώμικα νερά, φερτά υλικά και λάσπη.

Επικρατεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, με έντονη την μυρωδιά του θανάτου και άψυχα ζώα να εμφανίζονται τακτικά στην άτυπη μεγάλη λίμνη. Είδαμε ανθρώπους σε μεγάλη απόγνωση, αλλά με την ελπίδα μίας καλύτερης ημέρας.


Δεν είναι σχήμα λόγου... υπάρχει μεγάλη ανάγκη για οποιαδήποτε βοήθεια. Κύρια η ανάγκη σε νερά, χαρτί υγείας, είδη καθαριότητας, κονσέρβες, φαρμακευτικά σκευάσματα. Όλες οι προσπάθειες πρέπει να γίνουν άμεσα διότι οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Ευχαριστώ τον οδηγό του φορτηγού, τον Βασίλη για την ευσυνειδησία του και το ανθρώπινο ενδιαφέρον καθώς και τον αντιδήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Μπουτα για την συνεργασία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ