Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το νέο ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Αγκαλιάζουμε» στη Βέροια

Ποιοι είμαστε; Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Αγκαλιά_Ζούμε αποτελεί μια μονάδα ειδικής εκπαίδευσης με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση ατόμων με αναπηρία, μέσω προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Επίσης, αποσκοπεί στη συμμετοχή των ωφελούμενων σε προγράμματα προ-επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης στους ίδιους και το οικείο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Προσωπικό


Στον χώρο μας παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό, όπως ψυχολόγος, γυμναστής, εργοθεραπευτής, ειδικός παιδαγωγός και λοιπό έμπειρο προσωπικό σε θέματα καθημερινής φροντίδας και διαβίωσης παιδιών, εφήβων κι ενηλίκων με αναπηρία. Επιπλέον, το Κέντρο μας δύναται να συνεργαστεί με εξωτερικούς συνεργάτες, όπως φωτογράφο, μάγειρα, και άλλους εξειδικευμένους επαγγελματίες τόσο σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης όσο και σε διάφορους εκπαιδευτικούς τομείς που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Δραστηριότητες- Εκπαίδευση

Στο Κέντρο μας πραγματοποιούνται καθημερινά εξατομικευμένα και ομαδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που απαρτίζονται από προγραφικές και προμαθηματικές ασκήσεις και έννοιες, ώστε να εδραιώσουν στο παιδί την κατάκτηση της εικόνας του γράμματος και των αριθμών αλλά και της αλληλουχίας των κινήσεων που απαιτούνται προκειμένου να αναπαραχθούν. Ακόμη, ενισχύονται ορισμένες καθημερινές δεξιότητες, όπως η μνήμη, η προσοχή, ο οπτικοκινητικός συντονισμός, η οπτική και ακουστική αντίληψη, το λεξιλόγιο και η έκφραση, η λεπτή και αδρή κινητικότητα, η κριτική σκέψη και η αυτοεξυπηρέτηση.

Επιπροσθέτως, πραγματοποιούνται ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις που αφενός έχουν στόχο να ενισχύσουν την κοινωνικοποίηση των ωφελούμενων και αφετέρου να τους εκπαιδεύσουν σε επαγγελματικούς και διάφορους κλάδους, με αποτέλεσμα να τους προετοιμάσουν κατάλληλα για τη συμπερίληψή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο 6974257938, ώστε να κλείσουμε ένα ραντεβού για να δείτε τον χώρο μας και να ενημερωθείτε περαιτέρω για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που παρέχονται.

Με εκτίμηση,

Μπέκας Κωνσταντίνος
Παπαδόπουλος Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ