Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νικολοπούλου για το σχολείο της Άμμου: «Παρέχει υψηλής ποιότητας παιδεία και δίνει ζωή σ' ένα όμορφο χωριό»

Με αφορμή την μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για την λειτουργία του σχολείου στην Άμμο, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Βέροιας με τον συνδυασμό της «Δράσης με Γνώση» Ελισάβετ Νικολοπούλου με παρέμβασή της στα social media, τονίζει πως η συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρέχει υψηλής ποιότητας παιδεία και δίνει ζωή και ελπίδα σ' ένα τόσο όμορφο χωριό. Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή της:

«Κάποιες σκέψεις για την λειτουργία των σχολικών μονάδων και πιο συγκεκριμένα των αποκεντρωμένων σχολείων οπως αυτό της Άμμου...

Με αφορμή το κλείσιμο ή μη του σχολείου της Άμμου, ανοίγει μια συζήτηση που αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αυτή θα πρέπει να εδράζεται προφανώς σε κανόνες σταθερούς, κανόνες που θα προβλέπονται από τον νόμο και θα λαμβάνουν υπόψιν:

Πρώτιστα και χωρίς καμία διαπραγμάτευση την παροχή υψηλής ποιότητας παιδείας στους μαθητές.

Παράλληλα όμως στα πλαίσια της αναγκαίας αποκέντρωσης, υπάρχει και η ανάγκη τα μικρά χωριά να έχουν την χαρά να βλέπουν δίπλα τους και στο περιβάλλον τους μικρούς μαθητές. Μαθητές που γελούν, μαθητές που παίζουν, μαθητές που στο τέλος τέλος θα δίνουν ζωή και ελπίδα στην τοπική κοινότητα.

Στην περίπτωση του σχολείου της Άμμου συντρέχουν και οι δύο προϋποθέσεις. Παρέχεται παιδεία υψηλής ποιότητας και δίνει ζωή και ελπίδα σε ένα όμορφο, μικρό χωριό. Νομίζω ότι θα μπορούσε αυτό και όσα έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις, με νομοθετική πρωτοβουλία να λειτουργούν νόμιμα και χωρίς το άγχος της ετήσιας αναστάτωσης.

Η 11η Σεπτεμβριου πλησιάζει, άραγε θα είναι η ημερομηνία για τον αγιασμό και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο σχολείο της Άμμου; Το εύχομαι...»


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ