Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι δήλωσε η αν. Υπουργός Υγείας για τα νεκρά ζώα που μεταφέρονται για καύση στη Βέροια

Σε τρεις άξονες κινείται η επιχείρηση για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας στους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ο πρώτος άξονας, όπως είπε, είναι η επιδημιολογική επιτήρηση των λοιμωδών νοσημάτων σε όλη τη Θεσσαλία, η οποία βασίζεται στην καθημερινή ενημέρωση από τις 26 δομές υπηρεσιών υγείας που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, έχουν καταγραφεί 46 κρούσματα γαστρεντερίτιδας εκ των οποίων τα έξι χρειάστηκαν νοσηλεία και μόνο 3 σχετίζονται με παθογόνο νόσο που σχετίζονται με τις πλημμύρες.

Ο δεύτερος άξονας είναι η εντομολογική επιτήρηση, διευκρινίζοντας ότι τα προβλήματα με τα κουνούπια θα εμφανιστούν με την αποστράγγιση των υδάτων, περίπου σε 10 ημέρες. Για το λόγο αυτό τοποθετούνται ειδικές παγίδες ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα.

Τρίτος άξονας είναι η καταλληλότητα του νερού και για το σκοπό αυτό γίνονται δειγματοληψίες από διάφορα σημεία της Θεσσαλίας, τρεις φορές την εβδομάδα.

Για τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία από τη νεκρά ζώα η κ. Αγαπηδάκη υποστήριξε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην απομάκρυνσή τους καθώς από τη μια αρκετές περιοχές είναι αποκλεισμένες και από την άλλη το αποτεφρωτήριο στην Λάρισα δεν είναι προσβάσιμο. Ωστόσο τα νεκρά ζώα μεταφέρονται στη Βέροια για καύση.

Αναφορικά με την βοήθεια στους κατοίκους, είπε ότι συγκεντρώνεται στο κτίριο της Περιφέρειας και αποστέλλεται στα χωριά ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων.

8 σχόλια:

  1. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΥΣΗ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥς ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Η ΑΠΛΑ ΄΄ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΙ........'''';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο σφαγείο της Βέροιας γίνονται οι καύσεις. Υπάρχει αποτεφρωτηρας ο οποίος λειτουργεί κάθε φορά που γίνονται σφαγές και καίγονται τμήματα των ζώων τα οποία δεν εμπορεύονται

      Διαγραφή
  2. Ο παππούς μου έλεγε, κόψε φατσα βγάλε συμπέρασμα ,και αφού την ακούσεις κιόλας συμφωνείς ότι ειναι ο ορισμός της επιτελικής ΥΓΕΊΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ η φάτσα του Πολάκη σε εμπνέει!!!!

      Διαγραφή
    2. Ο σαρανταενας τα εκατό ,ακόμη τον πολακη βλέπει υπαίτιο,τόση τσιμπλα πια; Μετά πέντε χρόνια με δεκαπλάσια καμμένα, με δεκαπλάσιους νεκρους,πνιγμένους σε κάμπους και θάλασσες και καμένους σε σπίτια ,δάση , τρενα κτλ σε σχέση με τον σταλμένο πλέον πολακη ,ο σαρανταενας τακατο αυτον θυμηθηκε.περαστικα μας.

      Διαγραφή
    3. Η αριστερίλα είναι ψυχασθένεια διάλεξε λοιπόν η πας σε ψυχιατρική κλινική η τραβάς για βόρεια Κορέα … όσο για την τσίμπλα … την έχεις από την ώρα που γεννήθηκες γιαυτο και βλέπεις μόνο αριστερά…..

      Διαγραφή
  3. Ktxte edo pioi mas kuvernane. O theos na wali to xeri tu. Piasame pato. Teliosame. Tora ine i ora tu kosmaki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλές φορές στο χωριό μου αργά το βράδυ ερχόταν μια μυρωδιά καμμένης τρίχας,και αναρωτιόμαστε από που μπορεί να είναι.Ηταν δε τόσο ενοχλητική που παρόλη την ζέστη του καλοκαιριού αναγκάζουν να κοιμηθώ με κλειστά παράθυρα.Τωρα λύθηκε η απορία μου.Μαλλον ερχόταν από το αποτεφρωτήριο των σφαγειων.Ας ελπίσουμε ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξουν προβλήματα λόγωτου μεγάλου αριθμού των πνιγμένων ζώων.Οι κάτοικοι των γύρω χωριών ας έχουν το νου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ