Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανελκύθηκαν 25 φιάλες ξινόμαυρου από τον βυθό της Αράπιτσας


Πρώτη γευστική δοκιμή έπειτα από 2 χρόνια βύθισης
Ανελκύθηκαν από τον βυθό του ποταμού της Αράπιτσας στη Νάουσα 25 περίπου από τις 500 φιάλες ξινόμαυρου κρασιού που «ξεκουράζονταν» από τον Σεπτέμβριο του 2021.


Οι φιάλες του ξινόμαυρου είχαν τοποθετηθεί σε σιδεροπαλέτες, και βυθίστηκαν στην κοίτη του ποταμού της Αράπιτσας -που έχει μεγάλο βάθος και χαμηλές θερμοκρασίες- στις 5 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Τρύγου, με σκοπό να διατηρηθούν σε αυτό το ακραίο περιβάλλον για μια 10ετία.


Το πρωί του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του 3ου Φετιβάλ Τρύγου που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Νάουσα, έγινε η ανέλκυσή τους στο Χώρο Θυσίας και η πρώτη γευστική δοκιμή από τους οινοποιούς.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας, ο επικεφαλής των Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών της Ζώνης Ξινόμαυρου Νάουσας και των οινοπαραγωγών Ημαθίας, Γιώργος Φουντούλης, οι εκπρόσωποι των οινοποιίων που συμμετείχαν στη δράση, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, ο σεφ Βασίλης Καλλίδης που συμμετείχε αμέσως μετά σε εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Δημοτικό Πάρκο και αρκετός κόσμος που βρέθηκε στο σημείο για να απολαύσει το εντυπωσιακό θέαμα.


Η ανέλκυση έγινε με επιτυχία και με τη συνοδεία του παραδοσιακού σχήματος με τον Βαγγέλη Ψαθά και τον Σταύρο Παζαρέντζη.


Ακολούθησε η γευστική δοκιμή, από την οποία οι οινοποιοί έμειναν αρκετά ευχαριστημένοι, ενώ οι υπόλοιπες φιάλες βυθίστηκαν ξανά στον ποταμό, καθώς η παλαίωση στο περιβάλλον αυτό θα διαρκέσει για μια δεκαετία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:








































2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ