Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

800 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και 250 νέα ασθενοφόρα

Στο τραπέζι του υπουργικού συζητήθηκε η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, με μια σειρά νομοσχεδίων που επιφέρουν μεγάλες αλλαγές να τίθενται επί τάπητος. Υγεία, Δικαιοσύνη αλλά και άλλες ρυθμίσεις, μπήκαν στην αντζέντα των υπουργών.

Σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Υγείας περιλαμβάνει την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού για μεταρρύθμιση και ενίσχυση της επιχειρησιακής δυναμικότητας του ΕΚΑΒ.

Τι περιλαμβάνει το ν/σ για το ΕΚΑΒ

Συγκεκριμένα προβλέπει την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, με στόχο εντός του 2024 να έχουν ενταχθεί 800 μόνιμοι εργαζόμενοι, ενώ ήδη έχουν προκηρυχθεί οι πρώτες 111 θέσεις επικουρικού προσωπικού στην Αθήνα.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην επανεκπαίδευση όσων υπηρετούν στο ΕΚΑΒ και στην υποχρεωτική παρακολούθηση σεμιναρίων ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο των πρώτων βοηθειών που παρέχει στους πολίτες.

Επίσης, θα γίνει προμήθεια 200-250 ασθενοφόρων και θα αναβαθμιστούν τα ψηφιακά συστήματα, ώστε οι υπηρεσίες να ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το ΕΚΑΒ θα κάνει αεροδιακομιδές με ελικόπτερα

Στο νομοσχέδιο που εισηγήθηκαν ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους έχει γίνει πολλή δουλειά για την αναδιοργάνωση του συστήματος αεροδιακομιδών. Θεσμοθετείται το πλαίσιο για τη δυνατότητα του ΕΚΑΒ να προχωράει σε πρωτογενείς αεροδιακομιδές, δηλαδή να προσγειώνονται τα ελικόπτερα όπου υπάρχει ανάγκη, όπως ένας εθνικός δρόμος ή μια δυσπρόσιτη περιοχή προκειμένου να παρέχονται άμεσα οι πρώτες βοήθειες και να μεταφέρεται όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε νοσοκομείο όποιος το έχει ανάγκη. Μέχρι σήμερα αυτή η δυνατότητα δεν υπήρχε και η πρώτη τέτοια επιχείρηση που επιχειρήθηκε ήταν το καλοκαίρι στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον τραυματισμό τουρίστα από κατολίσθηση.

9 σχόλια:

  1. αεροδιακομιδές με ελικόπτερα ... ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ... και πολλά άλλα... α ρε μεγαλε Υπουργέ .... όλα αυτά ΘΑ συμβούν στην ΕΛΛΑΔΑ του 2023 ( αν και μας γυρισαν οι κυβερνώντες ανα τα έτη κάπου 50 χρόνια πίσω στο 1940 κάτι ) !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερα τον Παλαιοκώστα. Πιο σίγουρος θα είμαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεροιωτη κάνε μια έρευνα πόσα ασθενοφόρα έχει η κάθε βάρδια στην Ημαθία και πόσοι διασώστες απασχολούνται στον νομό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοκληρη Χαλκιδικη εχει ενα ασθενοφορο στον Πολυγυρο,η Ημαθια αν υπαρχει διακομιδη θεσσαλονικη ,αντε να εχει ενα ακομη και ομως θα ερθουν ελικοπτερα.
    Να κατασκευασετε ελικοδρομιο στο κεντρο της Βεροιας να κατεβαινει πιο γρηγορα.

    Δεν φταιτε εσεις.
    Οσοι λογω ηλικιας μενουμε ακομη σε αυτο το ρημαδοτοπο φταιμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι υπήρξαν αυτοκινητιστές και τα πούλησαν καλό θα είναι να βγάλουν άδεια ελικοπτερου Να μην είναι άνεργοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά. Αν ήταν ο σύριζας, τουλάχιστον τα διπλά θα έκαμνε. Κι με πυραύλους οι αεροδιακομηδές. Για να μήν αργούνε. Εσείς Κούλη θ'ελατε. Φάτε την τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΕΞΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΓΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΝΙΘΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΦΟΥ ΘΕΟΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΧΕΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜ Ε ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από 4 χρόνια θα είναι πολύ αργά.Μονο ο Παλαιοκώστα απ το Αλεποχωρι είναι σίγουρο

      Διαγραφή
  8. Για τα 250 ασθενοφορα θα ηθελα να δω πως θα τα συντηρουν μετα απο χρονια. Μην μαθουμε οτι ειναι παρατημενα για χρονια γιατι θα τους παρει και θα τους σηκωσει. Και μην ακουσω οτι δεν υπαρχει διαθεσιμο ασθενοφορο σε περιπτωση ατυχηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ