Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μια τυρόπιτα η «βασίλισσα» στον διαγωνισμό πίτας του 3ου Φεστιβάλ Τρύγου Νάουσας


Πολλές και γευστικές οι δράσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στη Νάουσα, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Τρύγου που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Νάουσας και ο Σύνδεσμος Αμπελουργών - Οινοποιών Νάουσας από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Το πρωί του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα είχε διαγωνισμό πίτας και Wine Street Food με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη με live μαγειρική στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας.


Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 14 πίτες, που έφτιαξαν γυναίκες της Νάουσας και της Βέροιας, τις οποίες δοκίμασαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, τις βαθμολόγησαν και στο τέλος της διαδικασίας αναδείχθηκαν οι 3 νοστιμότερες πίτες, με έπαθλο ναουσαίικα κρασιά.


Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι σεφ, Κική Εμμανουηλίδου και Βασίλης Καλλίδης, ο οινοπαραγωγός Κωστής Δαλαμάρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας και γαστρονόμος 
Δημήτρης Μάντζιος και ο influencer - «the.winevert» Δημήτρης Σπυριδάκος.


Πρώτη αναδείχθηκε η τυρόπιτα της κυρίας Γεωργίας Αργυρίου, με τον αριθμό 1, δεύτερη η πίτα της κυρίας
Αικατερίνης Διαμαντάκου και τρίτη η πίτα της κυρίας Μάρθας Κούντη, η οποία ισοβάθμισε με άλλες δύο πίτες.


Παράλληλα ο κόσμος, μπορούσε να γευθεί τοπικά κρασιά και κομμάτια από τις πίτες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, καθώς και γλυκίσματα με μούστο αλλά και την τοπική σούπα «ταρατόρι», φτιαγμένη με ψωμί, αγγούρι, καρύδι, δυόσμο, αλάτι, ξύδι, νερό και μπόλικο σκόρδο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

















































































2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ