Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τρέχει η διαδικασία για 1700 προσλήψεις ΕΠΟΠ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης 1.700 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) που θα καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις το 2023, μέσα από τέσσερις διαφορετικές προκηρύξεις. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τις αιτήσεις τους μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής εδώ, ενώ για να συμμετάσχουν θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, για το έτος 2023, ορίζεται ως εξής:

  • Στρατός Ξηράς – 964 θέσεις
  • Πολεμικό Ναυτικό – 430 θέσεις
  • Πολεμική Αεροπορία – 298 θέσεις
  • Κοινό Νομικό Σώμα – 8 θέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις οφείλουν να κινηθούν άμεσα, δεδομένου ότι τελειώνουν οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων. Συγκεκριμένα, οι προκηρύξεις για Ναυτικό, Αεροπορία και Κοινό Νομικό Σώμα εκπνέουν την Πέμπτη 31 Αυγούστου και η προκήρυξη του Στρατού Ξηράς «τρέχει» έως την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023.

Τι μοριoδοτεί τις προσλήψεις ΕΠΟΠ

Σύμφωνα με την προκήρυξη στις προσλήψεις των ΕΠΟΠ μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας ως εξής:

  • Επίπεδο καλής γνώσης / Β2 – 50 Μόρια
  • Επίπεδο πολύ καλής γνώσης / Γ1 – 100 Μόρια
  • Επίπεδο Άριστης γνώσης / Γ1 – 150 Μόρια

Πηγή

12 σχόλια:

  1. Μη χάνετε τέτοια ευκαιρία παιδιά!!!!Τρέξτε γρήγορα όλοι να κάνετε τα χαρτιά σας για να σας κοροϊδεύουν κι εσάς οι καραβανάδες!!!Όσοι έχουν βύσμα θα κάνουν ζωάρα, τους υπόλοιπους θα τους ξεφορτώνουν όπου τους βολεύει για να καλύψουν τρύπες, τις οποίες άνοιξαν οι ίδιοι για να τακτοποιήσουν τα γιουσουφάκια τους!!Οι δικοί τους θα περιφέρονται σε απλές μονάδες του εσωτερικού και τα κορόιδα θα λιώνουν στην παραμεθόριο και πάντα σε μονάδες εκστρατείας!!!Ευέλπιδες και τιμιότητα,δικαιοσύνη,αξιοκρατία δεν πάνε μαζί...Ευέλπιδες =καρέκλα, δόξα και υποταγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες ότι απέτυχες να εισέλθεις στην Ευελπίδων Κατάλοιπα είναι αυτά...

      Διαγραφή
    2. 1.57 Εσύ πρέπει να είσαι ο πανεπιστήμονας της οικογένειάς σου μεγάλε...Έβγαλες το συμπέρασμα χωρίς δεύτερη σκέψη και ΜΠΡΑΒΟ σου. Δηλαδή αποκλείεται να έχει αδικηθεί το παλληκάρι, όπως πολλοί που υπηρετούν στις Ε.Δ. και να νιώθει δικαίως, αγανάκτηση για το χάλι που επικρατεί;Από το άστοχο και ανούσιο σχόλιο σου,είναι προφανές ότι ανήκεις στους έχοντες μπάρμπα στην Κορώνη βολεμένους που έχουν καταλάβει μία θέση χαλαρή και άπλα και δεν ξεκολλάνε με τίποτα. Τα δικά σου πιστεύω είναι το να πατάς επί πτωμάτων για να κάνεις εσύ ζωάρα και όλοι οι υπόλοιποι ας κόψουν το λαιμό τους...

      Διαγραφή
    3. 1.57 Ελπίζω μόνο να μην είσαι εύελπις!Γιατί αν έχουμε στο στρατό τέτοιους ευέλπιδες με τέτοια νοημοσύνη,καήκαμε!!!Με παρέλαση θα φτάσει στο Ιόνιο ο Έρντι...

      Διαγραφή
  2. Προσλήψεις Η εσωτερική μετανάστευση? Αντί να δώσουν κίνητρα για να μείνουν οι νέοι στη Βόρεια Ελλάδα τους μετανάστευουν.Αττικη Δωδεκάνησα Κρήτη. Όπου έχουν ξενοδοχεία οι υπουργοί. Όπου υπάρχει τουρισμός. 15 χρόνια εξορία είναι το παιδί μας. Ούτε λόγος για μεταθέσεις.Δεν υπάρχουν θέσεις.Μονο αν γίνεις γλυφτης πολιτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παγίδα που πέφτουν κακομοίρα παιδάκια. Των πολιτικών τα καλοαναθρεμενα που εμείς τους ψηφίζουμε διοικούν από ανώτατες θέσεις και κυκλοφορούν με αεροπλάνα και σοφέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να μιλάς έτσι ή τα ζεις εσύ ο ίδιος ή κάποιος σου τα λέει!αν τα ζεις είναι επιλογή σου οπότε δεν σε κρατάει κανείς με το ζόρι και μπορείς να παραιτηθείς!!! αυτός είναι ο στρατός και όποιος πάει το ξέρει, είναι δημόσιο!!!!! κατά τα άλλα μια χαρά είναι η παραμεθόριος, άλλοι δεν θέλουν να φύγουν από εκεί!!κατά τα άλλα καλά είναι και χωρίς βύσμα και σε μονάδες εκστρατείας κλπ.παρα να βάζει βύσμα ο καθένας για ντελιβερι χωρίς ωράριο ασφάλεια κλπ ή να γλύφει φερέλπιδες δημοτικούς συμβούλους για μια θέση ...στην καθαριότητα όπου θα μαζεύει τα σκατα τα δικά μου και τα δικά σου κάτω από άθλιες συνθήκες και μισθό που δεν είναι αντάξιος της δουλειάς που κάνει!!!και αναφέρομαι στις δουλειές αυτές γιατί είναι και παρεξηγημένες και κακοπληρωμένες και αδικημένες και αυτοί που τις κάνουν πρέπει να είναι περήφανοι και εμείς να δείχνουμε σεβασμό!!!έτσι λοιπόν μην αποτρέπεις τα παιδιά από το να μπουν στον στρατό γιατί δουλειά είναι και αυτή κακοπληρωμένη όπως και οι άλλες αλλά έχει και τα καλά της.και ξέρεις κάτι δεν είναι όλοι τυχεροί ή καταφερτζηδες στη ζωή .. οπότε είναι η λύση στο πρόβλημα επιβίωσης τους.εχεις θυμό και τα ισοπεδώνειςι όλα ...μη το κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ψέματα λέει;Κατ'αρχάς δεν κατάλαβα κάπου να γκρινιάζει για το είδος ή το φόρτο της συγκεκριμένης δουλειάς, αλλά για την εξόφθαλμη αδικία που γίνεται στις τάξεις των Ε.Δ. Κι αυτό γιατί υποτίθεται πως ο στρατός είναι υπόδειγμα ήθους και αξιοκρατίας, κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει επειδή είναι ένα κλειστό κομμάτι της κοινωνίας και είναι δύσκολο να ελεγχθεί, οπότε κάποιοι κόβουν και ράβουν χωρίς να αγχώνονται για επιπτώσεις. Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, ενώ το ρουσφέτι είναι πλημμέλημα παντού, για τον στρατιωτικό νόμο η χρησιμοποίηση πλαγίων μέσων είναι ποινικό αδίκημα.

      Διαγραφή
    2. 1.24 Με αυτά που γράφεις δείχνεις ότι επικροτείς το ρουσφέτι και την αδικία και είσαι υποστηρικτής αυτών!!Δηλαδή όποιος πάει στον στρατό ξέρει πως θα αδικηθεί και πρέπει να το θεωρεί δεδομένο;Τι λογική είναι αυτή;;!!!Το ότι αρέσει σε κάποιους η παραμεθόριος, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμένουν εκεί 15-20 χρόνια και αυτοί που δεν θέλουν να μείνουν εκεί ενώ έχουν μόρια και κάποιοι άλλοι με ελάχιστα μόρια να βρίσκονται τα αντίστοιχα χρόνια στο εσωτερικό. Να φανταστώ ότι αν το παιδί σου έδινε εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ και δεν περνούσε γιατί περάσαν κάποιον με λιγότερα μόρια,θα το αποδεχόσουν λέγοντας ότι ε,εντάξει το ήξερα ότι συμβαίνουν αυτά και δεν πειράζει...Συγχαρητήρια για το σκεπτικό σου!

      Διαγραφή
  5. Όσα ικανά παιδιά πέρασαν στην πανεπιστημιακή αστυνομία με πτυχία ΑΕΙ ΤΕΙ ξένες γλώσσες αθλήματα στην Αθήνα έμαθε κάνεις που κατέληξαν.. Μοναστηράκι Ακρόπολη. Εξάρχεια.800 ευρώ μισθος 600 ενοίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από δεκανέας για να γίνεις λοχίας θα χρειαστείς περίπου 6-7 χρόνια το ίδιο σχεδόν για επιλοχία η αρχιλοχία. Για τους ποιο υψηλόβαθμους ποιο πολλά είναι τα χρόνια. Για αποστρατεία το αύξησαν από τα 50 στα 60 χρόνια. Μισθός του δόκιμου είναι περίπου 700 με 800 ευρώ. Ενώ για τους μόνιμους στρατιωτικούς είναι ανάλογα ποσά χρόνια υπηρετουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ