Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το καμάρι της Νέας Νικομήδειας - Ο χορευτής που κατέκτησε την Ελλάδα

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι ένας επαγγελματίας χορευτής - καθηγητής χορού, με καταγωγή από τη Νέα Νικομήδεια. Είναι γιος του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου (Ζακχέου). 

Γεννήθηκε στη Βέροια το 1997. Είναι απόφοιτος της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και φέτος τελείωσε την Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS της Ελευσίνας. 

Είναι χορευτής, χορογράφος και καθηγητής κλασικού και σύγχρονου χορού, με εργασιακή εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει εργαστεί ως χορευτής στην ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως τον Russel Maliphant, τον Αντώνη Φωνιαδάκη, τον Κωνσταντίνο Ρήγο, την Ερμίρα Γκόρο, την Πατρίσια Απέργη στα πλαίσια της ''Ακαδημίας Χορογραφίας U(R)TOPIAS Της Ελευσίνας", τον Παρασκευά Τερεζάκη στα πλαίσια του ''Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου'', την Όλγα Σπυράκη, την Μαριάνα Καβαλιεράτου στα πλαίσια του "Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός", την Φαίδρα Πισιμίση και ακόμα με τον Pere Faura στα πλαίσια του ''Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου".

Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην χορογραφία, καθώς έχει χορογραφήσει και έχει χορέψει στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου ''AN IDEAL CITY'' και στο 5ο διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την χορογραφία μου “BUTTERFLY” “ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ”. 

Αυτό το καλοκαίρι παρουσίασε την χορογραφία του “Μολυσμένο-Μην κοιτας!" στα πλαίσια της Ακαδημίας Χορογραφίας U(R)TOAPIAS της Ελευσίνας και στα πλαίσια της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ελευσίνας 2023 στο μυστήριο 59.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ