Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στην Αλβανία βρίσκονται οι «Ευρωπαϊκές Μαλδίβες» - Απολαύστε τις

Προγραμματίστε την απόδρασή σας στην παραλία στην Αλβανική Ριβιέρα όσο είναι ακόμα υπό το ραντάρ. Αυτή η βαλκανική χώρα δεν έχει ακόμη αφήσει το στίγμα της στο κύριο ευρωπαϊκό τουριστικό μονοπάτι – πολύ περισσότερος λόγος για να την επισκεφτείτε.

Η Αλβανία ανοίγει στην Αδριατική και στο Ιόνιο πέλαγος κατά μήκος μιας ακτής 450 χιλιομέτρων. Χαρακτηρίζεται από πολυάριθμες αμμώδεις και βραχώδεις παραλίες, διαμορφωμένα και άγρια, πευκοδάση, αλλά και πολύ μικρό αριθμό ξένων τουριστών. Λόγω των λευκών παραλιών και των κρυστάλλινων τιρκουάζ νερών της, αυτή η ακτή μπορεί να συγκριθεί με τις Μαλδίβες, σύμφωνα με το Euronews.travel.

Από ρωμαϊκά ερείπια μέχρι beach bar, που εκτείνονται κατά μήκος της ακτής από τη Βαλλονία έως το Xamil, η αλβανική Ριβιέρα προσφέρει τα πάντα, από ζωντανά παραθαλάσσια θέρετρα μέχρι ήσυχους κολπίσκους.

Αν και απέχει πολύ από το να έχει ανακαλυφθεί, το Dhërmi είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς παραλίες στην Αλβανία. Βρίσκεται κοντά στη Βαλώνα. Ομπρέλες από φύλλα φοίνικα κοσμούν αυτήν την παραλία, με επένδυση από ξαπλώστρες και θέα στη λαμπερή θάλασσα. Σύμφωνα με πολλούς, αυτή η παραλία κατέχει τον τίτλο της καλύτερης παραλίας σε όλη την Αλβανία.

Μόλις 13 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαλόνα, το νησί Zvernec είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη. Είναι πολύ μικρό, περιβάλλεται από ένα πευκοδάσος και το εγκαταλελειμμένο βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μαρίας του 13ου αιώνα.

Η διάσημη παραλία Đipe (Gjipe) βρίσκεται στην κορυφή σύμφωνα με τις βαθμολογίες στην ιστοσελίδα του Tripadvisor, έτσι προσελκύει την προσοχή των τουριστών. Δεν υπάρχει πολύς κόσμος στην ίδια την παραλία, περιβάλλεται από πράσινο και το νερό είναι πολύ καθαρό, ακριβώς επειδή η παραλία δεν είναι πολύ προσβάσιμη, γεγονός που της δίνει μια νότα αποκλειστικότητας. Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε σε αυτό είναι με πλοίο.

Αν κατεβείτε προς τα νότια, θα συναντήσετε το Ksamil, το οποίο οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων ονόμασαν Μαλδίβες της Ευρώπης. Στη διάσημη παραλία Μπόρα Μπόρα, ένα σετ ξαπλώστρες και μια ομπρέλα κοστίζει περίπου 30 ευρώ, αλλά όχι μακριά από αυτό το μέρος μπορείτε να βρείτε παραλίες με σετ με 20 ευρώ την ημέρα. Διαφορετικά, περίπου 100 λεκ είναι ένα ευρώ. Μια πίτσα σε αυτή την πόλη μπορεί να αγοραστεί με 600 λεκ, μια μπύρα στην παραλία κοστίζει 300. Όπως μας είπαν οι συνομιλητές που περνούν το καλοκαίρι σε εκείνο το μέρος, το παγωτό μπορεί να αγοραστεί από 250 λεκ και μετά, στην παραλία το φτάνει στα 400.

Το δημοφιλές Ksamil βρίσκεται νότια των Σαράντα, ακριβώς στα σύνορα με την Ελλάδα. Οι παραλίες είναι αμμώδεις ή με ψιλό βότσαλο, η θάλασσα είναι τιρκουάζ και το κατάλυμα είναι σχεδόν πάντα κοντά στην ίδια την ακτή.

Παραλίες όπως το Pema e Thatë έχουν γίνει διάσημες για τις καλύβες τους με τις διχτυωτές ξαπλώστρες που κρέμονται πάνω από τον ωκεανό.

Εάν η ηλιοθεραπεία δεν είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα, μπορείτε να επισκεφθείτε τα ελληνικά και ρωμαϊκά ερείπια του Εθνικού Πάρκου Βουθρωτού. Το Euronews.travel εξηγεί περαιτέρω ότι μέσα σε αυτή τη μικρή όαση θα βρείτε το «Blue Eye», μια βαθιά φυσική πισίνα πηγής που πήρε το όνομά της από το χρώμα της.

Η παραθαλάσσια πόλη των Σαράντα, που βλέπει στο Ιόνιο Πέλαγος όπως το Ksamil, απέχει μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο βόρεια του Ksamil, με ξενοδοχεία από 30 € τη βραδιά και πάνω. Οι Άγιοι Σαράντα έχουν έναν ευρύχωρο χώρο περιπάτου δίπλα στη θάλασσα, περιποιημένες παραλίες, πολλά εστιατόρια, καφετέριες, παιδικές χαρές…

Πηγή

6 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ