Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε απόγνωση οι παραγωγοί για τις χαμηλές τιμές στα ροδάκινα - Ξεριζώνουν καλλιέργειες

Στην Ημαθία, παραγωγοί βιομηχανικού ροδάκινου έχουν φθάσει στο σημείο να ξεριζώσουν καλλιέργειες, καθώς τις χαρακτηρίζουν ασύμφορες. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις ανακοινώσεις των τιμών από τους κονσερβοποιούς.

Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί, βλέπουν το εισόδημά τους από τη συγκεκριμένη καλλιέργεια να μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο. Λένε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τη φετινή περίοδο είναι πολλά (χαμηλές τιμές, αυξημένο κόστος, ζημιές στη φυτική παραγωγή που δεν αποζημιώνονται κ.α.) καταθέτοντας μάλιστα πρόταση στη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου στο Μακροχώρι Ημαθίας, να σταματήσουν οι παραγωγοί το μάζεμα για τρεις ημέρες, ως αντίδραση για τις χαμηλές τιμές που δίνουν σε αυτούς οι κονσερβοποιοί.

Μάλιστα, η ΕΕ Βιομηχανικού Ροδάκινου έκανε πρόταση για εκρίζωση των συμπύρηνων, έτσι ώστε να υπάρχει μείωση του όγκου παραγωγής και να επιτυγχάνεται καλύτερη τιμή για τον παραγωγό. Αυτή τη στιγμή, το βιομηχανοποιημένο ροδάκινο πωλείται προς 25 με 30 λεπτά το κιλό και αυτό που ζητούν είναι να πωλείται τουλάχιστον προς 40 λεπτά το κιλό, καθώς, όπως λένε, τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης.

23 σχόλια:

  1. Πάντως στο σούπερ μάρκετ το ροδάκινο έχει 1,60-1,70, το γάλα 2 ευρώ, η βενζίνα 2 ευρώ. Όμως δεν πρέπει να διαμαρτρομαστε. Πριν 40 μέρες είχαμε 2 φορές εκλογές με την κυβέρνηση να παίρνει 42%. Τώρα γιατί διαμαρτρομαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ μιλάμε για το βιομηχανικό ροδάκινο , στα σούπερ μάρκετ αυτά που βλέπεις είναι τα επιτραπέζια !

      Διαγραφή
    2. 2:39 από το παραπάνω σχόλιο αυτό κατάλαβες,ότι είναι επιτραπέζια;

      Διαγραφή
    3. Δεν καταλάβαμε τι ψηφίζαμε.

      Διαγραφή
  2. Είναι γάτα είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το αυγό 0.50 το χωριάτικο .1κιλο ροδάκινα 1 αυγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδικά στην Ημαθία πρώτο κόμμα το έβγαλαν οι αγροτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι ήταν αυτοκινητιστές αναγκάστηκαν να τα πουλήσουν για να γλιτώσουν από τα έξοδα. Τα κατάστημα ένα ένα αναγκάζονται να κλείσουν.Και οι αγρότες ακολουθούν την ίδια τύχη. Το ίδιο το κράτος μας αναγκάζει γιατί μόνο ο τουρισμός είναι το μέλλον Προγράμματα δάνεια επενδύσεις μόνο εκεί.Ο πρωτογενής τομέας έσβησε. Ξέχασα τους κτηνοτρόφους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πριν 2 μήνες ψηφίσατε!Δεν σας λυπάμαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε χρόνο τα ίδια... Αλλάξτε φυτά...βάλτε λεβάντα ,
    για ηρεμία...😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδαμε και τους ζαιους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι'αυτό και πήραν πόδι, ο Κούλης ποτέ με το καλό μπλε στρουμφάκι?

      Διαγραφή
  9. Τα ρίχνουν όλα στον Κούλη λες και άμα έβγαινε ο Τσίπρας θα έπεφταν οι τιμές!!! Ότι θέλει λέει ο καθένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι βλέπει λέει ο κοσμος,5ος χρόνος Κούλης, μπλε στρουμφάκι ,ο Τσίπρας σε φταίει πάλι εσενα.

      Διαγραφή
    2. Ψηφίζουμε με το άμα; νομίζω όταν ψηφίζω κρίνω την κυβέρνηση που κυβερνά όχι μια πρώην κυβέρνηση.

      Διαγραφή
    3. Τα ίδια λόγια πρίν πολλά χρόνια στα 80s,τα ίδια λόγια μετά,τα ίδια λόγια τώρα, οι ίδιοι θεσμικοί παράγοντες στο νομό Ημαθίας τότε οι ίδιοι και τώρα.. έχουν φτιάξει ένα ιδιώνυμο καρτέλ, Πέλλα και Ημαθία, μοιράζονται κατά το δοκούν την πίτα από τίς ποσότητες του κάμπου πληρώνουν όσο θέλουν, όποτε θέλουν,συμφωνούν στις τιμές από πρίν μεταξύ των ερήμην των παραγωγών.
      Ενώ οι σχέσεις έπρεπε να είναι αμφότερες και οι συμφωνίες να είναι win-win ,οι κονσερβοποιοι πράττουν αυτό που προστάζει το συμφέρον τους έχοντας βέβαια την δύναμη και την απόλυτη αμέριστη συμπαράσταση από τους τοπικούς πολιτικούς ταγούς...

      Διαγραφή
  10. Απο ροδακινα περισσοτερο τα εργοστασια δουλευουν τα Α37 και τα Κατερινα. Αυτες οι 2 ποικιλιες υπαρχουν. Ανδρος καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ