Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δίδυμα Λουτρά... βιωματικά, δημοτικό Πανεπιστήμιο, μέχρι και... water park οραματίζεται στη Βέροια ο Τσανακτσίδης


Ειδικά για το water park... ψηφίζουμε!
Τις προτάσεις του για έργα και παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στον δήμο Βέροιας, κατέθεσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα για νέα Βέροια», Δημήτρης Τσανακτίδης.

Ο κ. Τσανακτίδης, μιας και όπως διευκρίνισε, ούτε ο ίδιος, ούτε η παράταξή του θα συμμετέχουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές, θέλησε να παρουσιάσει μια σειρά μικρότερων αλλά και μεγαλύτερων έργων που θα μπορούσε να υλοποιήσει η επόμενη Διοίκηση του δήμου Βέροιας.

Σκέψεις και ιδέες που τις χαρακτήρισε και ο ίδιος «ίσως ουτοπιστικές» αλλά όπως είπε είναι προτάσεις που έχουν σαν γνώμονα την ανάπτυξη του δήμου Βέροιας και πως προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινηθεί η Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, πρότεινε από την καταγραφή των βρυσών μέχρι και την δημιουργία water park και από την επαναλειτουργία των Δίδυμων Λουτρών με τον παραδοσιακό τρόπο μέχρι και την ίδρυση Δημοτικού Πανεπιστημίου.




Αρχικά, αναφερόμενος στα νερά και τις βρύσες της Βέροιας, πρότεινε την καταγραφή των βρυσών και της ιστορίας τους, καθώς όπως είπε, η Βέροια είναι πλούσια σε νερά και κάθε βρύση είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή που ανήκει. Πρότεινε να τοποθετηθεί σε κάθε βρύση κώδικας QR μέσω του οποίου ο επισκέπτης θα μεταφέρεται στην ιστορία της κατασκευής της. «Πάντα ένιωθα τυχερός που μπορούσα να πιω τέτοιας ποιότητας νερό από τις βρύσες της πόλης», είπε συγκεκριμένα.

Πρότεινε επίσης την ίδρυση Δημοτικού Πανεπιστημίου όπου θα μπορούν οι πολίτες -ανεξαρτήτου ηλικίας, επιπέδου εκπαίδευσης και απασχόλησης- να διευρύνουν την Παιδεία τους και να εμπλουτίσουν τα ενδιαφέροντά τους, με μια σειρά μαθημάτων που θα γίνονται από έγκριτους πανεπιστημιακούς.


Πρότεινε επίσης την συνεχή διοργάνωση event, ένα τετραήμερο κάθε μήνα για παράδειγμα, όπως αγώνες τρεξίματος, πεζοπορία, street food festival, καρναβάλια, αγώνες σκι στο Σέλι, διαγωνισμοί κτλ.


Την λειτουργία των Δίδυμων Λουτρών, μετά την ανακατασκευή τους, παραδοσιακά, όπως λειτουργούσαν στην αρχαιότητα, πρότεινε στη συνέχεια, λέγοντας πως άλλο είναι να επισκέπτεσαι απλά ένα ιστορικό μνημείο και άλλο να γίνεται μέρος της ιστορίας και να το ζεις. «Η κυρία Κοταρρίδη είναι ανοιχτό μυαλό και θα καταλάβει ότι κάτι τέτοιο θα φέρει περισσότερο κόσμο και έσοδα στον δήμο Βέροιας», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι ο δήμος Βέροιας πρέπει να εκμεταλλευτεί ό,τι του προσφέρεται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, υπέρ των δημοτών.


Τέλος, πρότεινε την δημιουργία water park στη Βέροια και συγκεκριμένα δεξιά της Εγνατίας Οδού προς το ποτάμι. Όπως είπε, «Περιοχές που έχουν θάλασσα και πανεπιστήμια αναπτύσσονται οικονομικά. Εμείς δεν έχουμε τίποτα από τα δύο και μιας και κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει από τα Ιωάννινα μέχρι και την Θεσσαλονίκη, θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα δημοτικό υδάτινο πάρκο στα δεξιά της Εγνατίας Οδού προς το ποτάμι, έτσι ώστε η πρόσβαση να είναι εύκολη, να φαίνεται από τον δρόμο και τα νερά να είναι διαχειρίσιμα».

Πρότεινε μάλιστα, το πάρκο, εκτός του ψυγαγωγικού του χαρακτήρα, να ενταχθεί και σε κάποιο πρόγραμμα ώστε τον χειμώνα οι πισίνες του να μπορούν να λειτουργούν ως δημοτικές πισίνες.

Ουτοπιστικές; Ίσως. Ωραίες; Σίγουρα! Κατά πόσο υλοποιήσιμες μπορεί να είναι...

20 σχόλια:

  1. ε δεν ειναι και κατι φανταστικο. 2 πισινες (τσιμεντο, πλακακια) με 4 τσουληθρες πανω... αν μπλεξουν ομως θα γινει κατι αντιστοιχο με τη γεφυρα κουσιου, οπου θα φανε τα λεφτα ακομα και απο τις τσουληθρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μας φέρεις και θάλασσα, για να μην αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον Κορινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γίνει και το Ξηρολίβαδο παραθαλάσσιο χωριό !

      Διαγραφή
  3. Εδώ έχουν διαλυθεί τα αυτοκίνητά μας από τις τρύπες στους δρόμους στο κέντρο της πόλης και αυτοί ζουν στον δικό τους κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ μετά 1 αεροδρόμιο να μην τρέχουμε στη Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως λίγο υπεραισιόδοξα αλλά όχι ουτοπικά .Χωρίς όραμα προκοπή δεν γίνεται, θα μείνουμε στη μετριότητα .... Όσο για το νερό, έχουμε μπόλικο στη Βέροια, κάποτε μάλιστα ήταν το σήμα κατατεθέν της . Η περιοχή στο Λιανοβροχι προσφέρεται για κάποια τέτοια εκμετάλλευση, ήπια όμως για να μην καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον . Εδώ στα χρόνια των πατεραδων μας ένας άνθρωπος περιεφραξε απλά ένα τμήμα του ποταμού και δημιούργησε πισίνα , που την επισκέπτονταν δεκάδες παιδιά, σήμερα δεν γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Τοτό θα μας πει μεθαύριο.

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς τα πράγματα σήμερα δεν γίνονται τόσο πρόχειρα, υπάρχουν Νόμοι που προστατεύουν πολίτες και περιβάλλον.

      Διαγραφή
  6. den katalaveno i thessaloniki exei 10 kolumbitiria kai veria gia na mi peiraxei ta idiotika den exei yote mia trypa,mono vrises ti na tis kaneis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς τα ονευειναι δωρεάν και χρεώνονται, κοιμήσου σαν πουλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν ξεκινά απ τα απλά. Πάρκινγκ, λακκούβες,ΑΔΕΣΠΟΤΑ σκυλιά. Και μετά φέρε και καράβια και αεροπλανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βέροια. Ότι χειρότερο σε ανθρώπους. Πρώτα ας καθαρίσει ο τοπος από τους βλάχους και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε φίλε λίγο ντροπή, αν δεν ήμασταν κι εμείς οι βλάχοι με ποιους θα γελούσατε;

      Διαγραφή
  10. Αφού έχει τόσα νερά η Βέροια γιατί το πληρώνουμε τόσο ακριβά ; Έπρεπε τα μισά να δίνουμε κ πάλι πολλά είναι. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Και εσείς που λέτε ότι είναι καλό ποιοτικά λάθος. Δεν είναι. Είναι γεμάτο άλατα κ βαρύ. Κ το πληρώνουμε χρυσό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηγές σε ΔΕΥΑΒ και ταμεία είσπραξης και θα καταλάβεις γιατί πληρώνεις.

      Διαγραφή
    2. Το ότι υπάρχει νερό σε μια περιοχή δεν σημαίνει ότι θα είναι τσάμπα διότι καλά βγαίνει στην πηγή αλλά για να έρθει με ασφάλεια στο σπίτι ή στο μαγαζί σας θα πρέπει να γίνουν έργα και εγκαταστάσεις και αυτά κοστίζουν πολλά, αλλιώς πηγαίνετε να πάρετε το νερό από την πηγή με τη στάμνα.
      Όπως και τα λύματα για να φύγουν με ασφάλεια χρειάζονται έργα και εγκαταστάσεις αλλιώς κρατήστε τους βόθρους και απολαύστε τη μυρωδιά.
      Απλά είναι τα πράγματα.

      Διαγραφή
  11. Στα ταμεία είσπραξης της ΔΕΥΑΒ εργάζονται παιδιά των ΤΕΙ που κάνουν πρακτική και αμείβονται από τον ΟΑΕΔ. Μήπως θέλεις να τους απολύσει η ΔΕΥΑΒ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την ΔΕΥΑΒ πληρώνονται και η ΔΕΥΑΒ παίρνει κατόπιν διαδικασίας την επιδότηση από το ΔΥΠΑ ,όπως ορίζει η αριθ. Ε5/1797/1986 ΚΥΑ .....

      Διαγραφή
  12. Κάντε ενεργειακή κοινότητα τον Δήμο να πέσουν τα δημοτικά τέλη απο την γάγγραινα του ρεύματος και μετα κάντε ότι θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ