Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ιατρικός Σύλλογος Βέροιας για έλλειψη αναισθησιολόγων: «Σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων»


Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου

Πραγματοποιήθηκε στα ανακαινισμένα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, συνέντευξη τύπου με κεντρικό θέμα «Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας», η οποία επικεντρώθηκε στο ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με καλωσόρισμα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Προδρόμου Ισαακίδη, ο οποίος πέραν των ευχαριστιών στους παρευρισκόμενους, θέλησε δημόσια να εκφράσει τις ευχαριστίες του και στο Δ.Σ. και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου για την παραχώρηση γειτονικού γραφείου, όσο πραγματοποιούνταν εργασίες στον δικό τους χώρο.

Το βασικό πρόβλημα που ταλανίζει τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Βέροιας και το οποίο απασχόλησε τη συνέντευξη τύπου, είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία τους, ενώ δημιουργεί και προβλήματα στις επισκέψεις των ασθενών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Ισαακίδης, για τον μήνα Αύγουστο, το νοσοκομείο της Βέροιας θα λειτουργήσει με δύο αναισθησιολόγους, ενώ το αντίστοιχο της Νάουσας, με τρεις.

Όπως τόνισε ο κ. Ισαακίδης, αυτό είναι κάτι που ο Σύλλογος δε δέχεται, καθώς θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων, ενώ χαρακτηρίστηκε και ανθρωπίνως αδύνατο να ανταπεξέλθουν οι αναισθησιολόγοι σε 22 εφημερίες τον μήνα, εκ των οποίων οι έντεκα συνεχόμενες. Μάλιστα, όπως τόνισε, η απόφαση για μη αποδοχή των συνθηκών από τον σύλλογο πάρθηκε ομόφωνα. Ύστερα από συζήτηση, ο Σύλλογος κατέληξε στο να επιρρίψει τις ευθύνες αποκλειστικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Ημαθίας.

Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ανέδειξε άλλο ένα πρόβλημα, που αφορά τις παραιτήσεις των ειδικευόμενων από το χειρουργικό τμήμα, κάτι που υποχρεώνει το ιατρικό προσωπικό των υπόλοιπων μονάδων να καλύπτει τα κενά που δημιουργούνται.

«Πρέπει να τονίσουμε ότι δε φταίνε οι γιατροί»

Οι ειδικευόμενοι γιατροί από την πλευρά τους, ζητούν τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου, με τον κ. Ισαακίδη να τους χαρακτηρίζει κάνοντας έναν παραλληλισμό ως «πρώτη γραμμή παραγωγής» στη «βιομηχανία της υγείας».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του τόνισε επίσης ότι «δεν φταίνει οι γιατροί, πρέπει να δείξουμε ανοχή και να μην επισκεπτόμαστε το νοσοκομείο με το παραμικρό. Το σύστημα υγείας έχει 'γεράσει' και δεν έχει δυνατότητες να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που προκύπτουν όπως θα θέλαμε».

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο οι ενέργειες που θα γίνουν στο προσεχές διάστημα είναι:

  • Επίσκεψη στον διοικητή της 3η Περιφέρειας Υγείας Μακεδονίας, κ. Μπογιατζίδη Παναγιώτη
  • Ραντεβού με τον κ. Θεμιστοκλέους Μάριο, Υφυπουργό Υγείας
  • Επικοινωνία με Ιατρικούς Συλλόγους όμορων νομών για κάλυψη κενών κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, διαδικασία που ήδη έχει ξεκινήσει χωρίς αποτέλεσμα
  • Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Νίτσα Νικόλαο.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή των περευρισκόμενων ιατρών. 

Τοποθετήθηκαν κατά σειρά ο κ. Χρήστος Κούτρας, η κ. Ελένη Μπάμπαλου, ο κ. Αϊδίνης Ανδρέας, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν και οι δημοσιογράφοι.

Αν και αρχικά δεν έγινε λόγος  περί κόντρας μεταξύ νοσοκομείου Βέροιας και Νάουσας, κατά τη διάρκεια του ελεύθερου διαλόγου η συζήτηση ξέφυγε, με τον κ. Ισαακίδη να υπαινίσσεται ελλιπή στήριξη εκ μέρους της μονάδας Βέροιας, παρουσιάζοντας ένα έγγραφο που υποστήριζε τα λεγόμενά του.

Στη συνέντευξη τύπου βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βέροιας κ. Πρόδρομος Ισαακίδης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Κοντοτάσιος, η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Ελένη Μπάμπαλου, η κ. Αθανασιάδου Χριστίνα Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βέροιας, ο κ. Χρήστος Κούτρας, ο κ. Αϊδίνης Ανδρέας καρδιολόγος στη Νάουσα, η κ. Τζήλα Σοφία γιατρός στη Βέροιας και ο κ. Ρούσος Κωνσταντίνος παθολόγος στη Νάουσα.




5 σχόλια:

  1. Ο Κυριάκος είπε πως θα δώσει λύσεις και στο ΕΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κατάσταση κινδύνου πολύ χαμογελαστούς τους βλέπω (σχεδόν) όλους …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ετοιμαστείτε να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γιατρευτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ