Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος - Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Για λόγους υγείας παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση του σε κληρικούς και στελέχη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Ο Παναγιώτατος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας, που σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία του δεν του επέτρεπαν να ασκεί τα καθήκοντα του όπως ήθελε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σενάρια για το ποιος θα είναι ο διάδοχος καθώς η παραίτηση τέθηκε μεν αλλά για να ισχύσει πρέπει να γίνει δεκτή από τη σύνοδο που θα συνεδριάσει τέλη Αυγούστου, σημειώνουν κύκλοι από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολής αναφέρει:

«Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ἀνακοινοῦται ὅτι, χθές, ἡμέρα Δευτέρα, 7 η τοῦ μηνὸς Αὐγούστου ἔτους 2023, ὁ Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος, ὑπέβαλε ἁρμοδίως τὴν παραίτησή του καὶ ἔθεσε ἐαυτὸν στὴ διάθεση τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν & πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερωνύμου καὶ τῆς περὶ Αὐτὸν Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος».

1 σχόλιο:

  1. μόνο εμένα με φαίνεται περίεργο που παραιτήθηκε μητρπλτς?
    αυτοί λένε και μετά θάνατον ανεβαίνουν βαθμούς.
    ούτε ο πρωθυπουργός τέτοιο πράμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ