Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δύο νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ημαθία


Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), διαγνώστηκαν 18 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 58 κρούσματα, ενώ 8 είναι συνολικά οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί από την αρχή της περιόδου 2023 μέχρι και τις 22 Αυγούστου 2023.

Στην Ημαθία καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα 2 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 3 (το πρώτο είχε καταγραφεί στον δήμο Βέροιας). Και τα δύο νέα κρούσματα καταγράφηκαν στον δήμο Αλεξάνδρειας, με τους ασθενείς να παρουσιάζουν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2023, μέχρι τις 22/08/2023, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά πενήντα οκτώ (58) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των
οποίων τα σαράντα εννέα (49) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εννέα (9) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν δεκαοκτώ (18) νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί οκτώ (8) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ