Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ήπιες νερό από τη Μπαρμπούτα; Θα παντρευτείς στη Βέροια!

Ήπιες νερό από τη Μπαρμπούτα; Θα παντρευτείς στη Βέροια! Πόσες και πόσες φορές δεν το είπαμε αυτό σε ξένους που επισκέπτονται την πόλη μας και πίνουν νερό από κάποια από τις βρύσες στη Μπαρμπούτα. 

Ξέρετε όμως ποια είναι η... αυθεντική βρύση «γαμπρο-παγίδα» από την οποία, σύμφωνα με τις αφηγήσεις τις παραδόσεις, πίνανε νερό οι ξένοι, κυρίως φαντάροι και παντρεύονταν κορίτσια από τη Βέροια; Βρίσκεται στη γέφυρα της Μπαρμπούτας, περπατώντας από το Ρολόι προς τον Προμηθέα, θα τη βρείτε σε ένα μονοπάτι στο αριστερό σας χέρι.

Από εκεί λοιπόν ξεκίνησε όλος ο θρύλος γύρω από τους ερωτικούς μετανάστες και πως πιάστηκαν στα δίχτυα των γυναικών από τη Βέροια.

10 σχόλια:

  1. Κορίτσια μη περάσετε από την οδό μπαρμπούτα ....γιατί τα αγόρια κάνουνε βούτα , παλιό δικό μου Τεό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθαρίστε το μέρος απέναντι από την γέφυρα για να
    φτάσουμε στην βρύση κύριοι του Δήμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζαμπα ηπια 5 βυτιοφορα νερο τα τελευταια 30 χρονια,λαθος βρυση.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η βρύση "θεωρήθηκε" εδώ και χρόνια ως ακατάλληλη προς πόση , από τις υπηρεσίες ενδιαφέροντος . 'Όλα τα λύματα βόθρων των κατοικιών , πάνω από την βρύση (κατοικίες κάτω της οδού Ουρανίας) ερχόντουσαν από υπερχείλιση στην ροή της πηγής . Μετά την κατασκευή των αποχετευτικών αγωγών , όλες οι κατοικίες υποχρεώθηκαν βάσει νόμου να συνδεθούν με τους αγωγούς και στην πορεία γίνονταν έλεγχοι της ποιότητας του νερού ...... σήμερα βλέπουμε ότι είναι στην τύχη του θεού .....Τεό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν το 'ξερα . . . μα το 'μαθα. ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί έζησα 18 χρόνια , τώρα άλλα τόσα , έχω καλές αναμνήσεις από την βρύση και απέναντι το μπατάνι του Πασχάλη , έκανα και υπάλληλος στην δευαβ . Το μόνο λάθος είναι....... η αδιαφορία των υπηρεσιών και η παιδεία των πολιτών .......,σήμερα κυνηγούν να καθαριστούν τα οικόπεδα (για φωτιά) και δεν προσέχουν τις πηγές κλπ...... άστα να μη τα πάρω στο κρανίο .....Τεό !

      Διαγραφή
  6. εγώ που δεν ήπια, πως την πάτησα έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καθαρίστε αυτό το υπέροχο μέρος που μεγαλώσαμε όμορφα και ευτυχισμένα χρόνια κρίμα εύχομαι οποίος βγη να το κάνει πράξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζω πολλά σε διάφορους. Και αυτή η περιοχή, με παραμύθι κιόλας, είναι εγκαταλελειμμένη. Αλήθε3ια, με την υπόθεση του βιολογικού, έχουμε κανένα νεότερο; Τι γίνεται με αυτήν την απίθανη υπόθεση;
    ΤΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωτήστε τον Παύλο και ειδικά τον Αντώνη κύριε ΤΣΕ ....

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ