Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εσύ έχεις πάει στην πιο ήσυχη «γωνιά» της Χαλκιδικής;

Η Τορώνη της Χαλκιδικής είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στη νοτιο-δυτική πλευρά της Σιθωνίας που εκτείνεται κατά μήκος μιας τεράστιας αμμώδους παραλίας με ρηχά και ήρεμα νερά. Απέχει από το Νέο Μαρμαρά 26 χλμ. και από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης 128 χλμ. Βρίσκεται πριν το όμορφο χωριό Πόρτο Κουφό, το οποίο προτείνεται να επισκεφτείτε για να δοκιμάσετε το φρέσκο ψάρι στις γραφικές ψαροταβέρνες του λιμανιού του.

Οι επιλογές διαμονής στην Τορώνη είναι κυρίως ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία. Επίσης για τους λάτρεις της φύσης, στην περιοχή λειτουργεί οργανωμένο camping. Επιπλέον υπάρχει ένα σημείο ανάμεσα σε δύο κόλπους όπου συχνάζουν τουρίστες με τα τροχόσπιτα τους. Οι παραλίες της περιοχές είναι μαγευτικές και σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν.


Στην Τορώνη, κατά μήκος του κεντρικού παραθαλάσσιου δρόμου υπάρχουν μαγαζιά, ταβέρνες και πιτσαρίες, αλλά και σούπερ μάρκετ. Επίσης στην παραλία υπάρχουν πολλά beach bar που μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και ένα δροσιστικό ποτό το βράδυ.

Η Τορώνη όμως, αποτελούσε και μία σημαντικά πόλη κατα την αρχαιότητα. Η Αρχαία Τορώνη χτίστηκε κατά τον 8ο-7ο αιώνα π.Χ. από τους Χαλκιδείς κατοίκους. Σήμερα σώζεται τμήμα από τα τείχη της πόλης τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε.

Πηγή

4 σχόλια:

  1. Γιατί δεν πάτε στην παραλία της Ελίας στην Βέροια που έχει και ωραία θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπου και να πας Χαλκιδική το πιάσιμο πάει σύννεφο. Ζήτω η Ελιά Βέροιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς ενημέρωση η θάλασσα της Τορώνης είναι βαθιά και πλέον δεν είναι το ήσυχο μέρος που ήταν πιο παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε, αλλά προτιμούμε τα βουνά. Ευτυχώς στο νομό μας έχουμε δύο: Βέρμιο και Πιέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ