Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τον δρόμο για Βαρβάρες καθάρισαν οι «Εθελοντές για την καθαριότητα»


Τον δρόμο από τον κόμβο της Βέροιας μέχρι και την είσοδο του χωριού Αγία Βαρβάρα, ανέλαβε να καθαρίσει αυτή την εβδομάδα η ομάδα «Εθελοντές για την καθαριότητα». Μια ομάδα που δρα εθελοντικά τα τελευταία χρόνια, καθαρίζοντας διάφορα σημεία της πόλης.

Το ραντεβού δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Αυγούστου μετά τον κόβμο της Βέροιας, με τους εθελοντές, διαφόρων ηλικιών, με μεγάλες σακούλες ανά χείρας, να ξεκινούν να μαζεύουν ό,τι σκουπίδια έβρισκαν στην άκρη του δρόμου.

Η αποστολή αυτή απαιτούσε πολλή προσοχή, ταχύτητα και απόλυτο συντονισμό, καθώς, λόγω της στενότητας του δρόμου και της αυξημένης κίνησης στο σημείο, η επικινδυνότητα ήταν μεγάλη.


Γι' αυτό και αυτή τη φορά, στη δράση της ομάδας συνέδραμε και το Α.Τ. Βέροιας, με τον Διοικητή Θωμά Μοσχόπουλο να διαθέτει Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την ρύθμιση της κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή.


«Πώς μια συλλογική κοινωνική δράση με φίλους μετουσιώνεται σε εμπειρία ψυχική και βίωμα. Πώς η ζέστη, η επικινδυνότητα του δρόμου και η ταχύτητα που έπρεπε να δράσουμε δημιούργησαν μέσα μας μια πραγματικότητα που ίσως μόνο η λέξη συγκίνηση μπορεί κάπως να εκφράσει. Ακριβώς αυτό μετά συζητούσαμε στον καφέ. Αυτήν την ψυχική ανακούφιση που νιώθουμε μετά από κάθε δράση μας. Ψυχική ανακούφιση.Το μόνο κίνητρο κάθε εθελοντή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους εθελοντές για την εμπειρία που κάνω μαζί τους χρόνια τώρα. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αστυνομικό υποδιευθυντή Θωμά Μοσχόπουλο που και στο παρελθόν (ο ίδιος σαν εθελοντής) και τώρα, για την βοήθεια που μας πρόσφερε με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που ρύθμιζαν την κυκλοφορία σε ένα πραγματικό δύσκολο σημείο της διαδρομής», ο Σούλης Λιάκος, ένα από τα μέλη της ομάδας, αναρτώντας και τις σχετικές φωτογραφίες στη σελίδα της ομάδας Εθελοντές για την Καθαριότητα στο facebook.











16 σχόλια:

  1. Μπράβο σας, συγχαρητήρια !!! Όλοι οι Έλληνες έπρεπε να κάνουν αυτό !! Βασικά δεν έπρεπε να πετάνε τα σκουπίδια παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι καθαρίζουν και κάποιοι άλλοι βρωμιάρηδες απολίτιστοι τα ξανά κάνουν σαν τα μούτρα τους όπως και στο πρώτο κιόσκι που πας για τα Πιερία όχι μόνο είναι γεμάτο σκουπίδια αλλά το έσπασαν κιόλας κάποιοι έξυπνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σύλλογος Πολυδενδρίου το έφτιαξε πόσες φορές μέχρι και την βρύση που είχε βουλώσει την έφτιαξαν και αυτή πόσες φορές αλλά και πάλι κάποιοι ανόητοι τα χάλασαν. Μέχρι και τον φράχτη γύρω γύρω χάλασαν. Αυτά μάθανε από τους γονείς τους αυτά κάνουν. Ελληνική παιδεία...

      Διαγραφή
  3. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για τη δράση σας παιδιά, αλλά ο Νεοέλληνας αμόρφωτος, απολίτιστος, χωρίς παιδεία που θέλει να λέγεται Ευρωπαίος πολίτης και να ψηφίζει, ρυπαίνει ασύστολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σας αλλά πάλι σαν τα μούτρα μας θα τα κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στους ανθρώπους.. τα ζωα η νεολερα βρωμιζει το φραγμα και τα κιόσκι στο δρόμο για τις γαλαριες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο στους ανθρώπους.. τα ζωα η νεολερα βρωμιζει το φραγμα και τα κιόσκι στο δρόμο για τις γαλαριες..
      ΜΗ ΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΟΛΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητήρια. Δυστυχώς, κάθε φορά που ο δήμος κόβει τα χόρτα παραπλεύρως των δρόμων αποκαλύπτετε ο πολιτισμός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πλέων οι παιδία της οικογένειας έρχεται σε αντιπαράθεση με την
    ανύπαρκτη παιδία του κράτους. Δεν υπάρχει παιδιά στα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο σας. Πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς νοικοκυριδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θα πω μπράβο. Απο μια πόλη πολλών χιλιάδων, είστε μόνον εσείς και έχω το κεφάλι κάτω απο ντροπή και ενοχή, που δεν είμαι μαζί σας. Ζούμε και έχουμε, ότι μας αναλογεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν συμφωνώ με την έννοια της συλλογικής ευθύνης. Γιατί να ντρέπεται κάποιος που δεν ρυπαίνει και έχει διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά του να κάνουν το ίδιο. Η ντροπή ανήκει αποκλειστικά στους ρυπαντές και σε όποιους δημάρχους δεν ενισχύουν και δεν ελέγχουν τις αρμόδιες υπηρεσίες τους για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εάν υπάρχει λύση σε κάποιο βαθμό είναι να πέσουν 3-4 χοντρά πρόστιμα και να γίνουν γνωστά με ανακοίνωση του Δήμου και τότε ...κάτι θα αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια στους ρομαντικούς συνδημότες μας. Φοβάμαι όμως ότι κάποιοι-ες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια για κομματικούς λόγους και προσωπικό τους συμφέρον. Ρίχνοντας μια ματιά στο Facebook θα πιστείτε για τα γραφόμενα μου κι ο νοών νοείτω .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φταις εσύ αλλά αυτός ο κάποιος που σε αφήνει στο fb του να σχολιάζεις ενώ όλοι μας ξέρουμε τίνος παπαγαλάκι είσαι

      Διαγραφή
  13. Αφού έχεις το κληρονομικό χάρισμα και γνωρίζεις τα πάντα μίλα με στοιχεία όπως μιλάω κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ