Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δήμος Βέροιας: Τα σενάρια, η μάχη και οι έδρες που μειώθηκαν

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 είχαν πάει να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα του Δήμου Βέροιας συνολικά 37.621 άτομα. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 35.800 (1.352 άκυρα και 469 λευκά). Η αποχή έφτανε περίπου στο 39%. 

Αν υποθέσουμε πως στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, προσέλθει στις κάλπες παρόμοιος αριθμός ψηφοφόρων, τότε ο πρώτος συνδυασμός για να εκλεγεί από την 1η Κυριακή χρειάζεται... κάτι παραπάνω από 16.000 σταυρούς. 

Από την άλλη πλευρά, για να πάμε στην 2η Κυριακή (15 Οκτωβρίου 2023), οι υπόλοιποι συνδυασμοί (εκτός του πρώτου) θα πρέπει να πάρουν πάνω από 20.000 ψηφοδέλτια. 

Έντονη θα είναι η εκπροσώπηση από την πόλη της Βέροιας, την ώρα που τα χωριά της περιοχής μας θα έχουν μικρότερη συμμετοχή. 

Και αυτό γιατί στην πρωτεύουσα του νομού (το λεγόμενο κεντρικό ψηφοδέλτιο) θα εκλεγούν συνολικά 26 σύμβουλοι, ενώ οι υπόλοιποι 9 από τους πρώην δήμους Απόστολου Παύλου, Βεργίνας, Δοβρά και Μακεδονίδος.

Ειδικότερα, στην περιοχή του Μακροχωρίου και των γύρω περιοχών (Κουλούρα, Διαβατός, Λυκογιάννη, Νέα Νικομήδεια κ.α.) θα εκλεγούν συνολικά 5 άτομα, την ώρα που η Δοβρά θα βγάλει 2 και από 1 έδρα θα βγάλουν η Βεργίνα και η Μακεδονίδα.


Αξίζει να τονιστεί πως όποιος εκλεγεί δήμαρχος, ανεξάρτητα από τους σταυρούς που θα πάρει, θα κερδίσει και τις δύο μονοεδρικές. 

Υπολογίζεται πως ο νέος δήμαρχος θα έχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού θα εκλέξει συνολικά 21 συμβούλους (θα έχει δηλαδή τα 3/5 του συμβουλίου). Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, οι πολίτες θα μπορούν να «σταυρώσουν» έως και 4 υποψηφίους!

9 σχόλια:

  1. Βελτίωση σε όλα τα επίπεδα της εικόνας της πόλης και των χωριών θέλουμε και λίγο ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα. Εάν ο κύριος λόγος της στασιμότητας είναι το οικονομικό να βγούνε και να το πούμε με θάρρος και στοιχεία.ωστε να γνωρίζουμε την αιτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αν δεν έρχονται οι χρηματοδοτήσεις από όπου και αν προέρχονται πρέπει με στοιχεία ο Δήμος να τά κοινοποίηση στους δημότες για να ξέρουμε τι γίνεται

      Διαγραφή
    2. καλά εσείς τόσο καιρό δεν έχετε ακούσει ότι όλοι οι Δήμοι (και ειδικά οι μεσαίοι και μικροί) έχουν σταθερά μειωμένες χρηματοδοτήσεις από την εποχή της οικονομικής κρίσης και μετά που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν τελευταία και το 60% ;
      Για να μην νομίσετε ότι υπερβάλω ψάξτε στο διαδίκτυο (μειωμένες χρηματοδοτήσεις Δήμων) και θα το καταλάβετε.
      Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι εποχές ΠΑΣΟΚ έχουν περάσει και τα Μεγάλα έργα τελείωσαν για όλους, αφού δεν υπάρχουν χρήματα πολλά.

      Διαγραφή
    3. Το μεγάλο έργο στο Δήμο μας (αυτό που μπορώ να ξεχωρίσω εγώ) είναι η κατασκευή για πρώτη φορά δικτύων Ύδρευσης Αποχέτευσης στα χωριά μας, από τότε που ιδρύθηκαν πριν εκατοντάδες χρόνια. Μέχρι τώρα είχαμε δεν είχαμε νερό τα καλοκαίρια και είμασταν με γεμάτους βόθρους. Άρα για όλους εμάς στα χωριά αυτό είναι το Μεγαλύτερο και Σημαντικότερο έργο, εμείς δεν χρειαζόμαστε πλατείες και μόστρες, έργα ουσίας θέλαμε και τα πήραμε και αν οι δρόμοι δεν είναι ακόμα πλήρως αποκατεστημένοι θα περιμένουμε να γίνουν και αυτοί άλλωστε είναι το εύκολο κομμάτι των έργων.

      Διαγραφή
    4. Οι αποχετέυσεις , δίκτυα ύδρευσης στον πρώην Δήμο Αποστόλου Παύλου... Μακροχώρι , Διαβατό Νικομήδεια κλπ είναι από την θητεία της διοίκησης Νεστοροπουλου .
      Μελέτες κονδύλια..κλπ δυστυχώς όμως δεν ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση τών δρόμων από αδράνεια αυτών τών διοικούντων.

      Διαγραφή
    5. Μη μιλάς , τα έκανε μαντάρα σε όλες τις υπηρεσίες , ψάξε και θα βρεις άκρη !

      Διαγραφή
  2. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ... ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ (ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ... ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει μια ομαδα που αλλάζει κάθε μήνα και τρένο (υποψήφιο), αυτή η ομάδα θα βγάλει δήμαρχο τον Βοργιαζιδη απο την πρώτη Κυριακή. Η μόνη πιθανότητα είναι για κάποιον άλλον να πάρει το δήμο είναι να τους διώξει ( την ομάδα που αλλάζει τρενο) και να τους στείλει με τον Δήμαρχο ώστε έχει ελπίδες να κερδίσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ