Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ακριβόπουλος στο veriotis.gr: «Είμαι αυτός που αντικρίζεις, δίχως κρυμμένη ατζέντα και κρυφές χρεώσεις»

«Ονειρεύομαι μια ευρωπαϊκή Βέροια που θα δίνει βαρύτητα στην αξιοποίηση της υπαίθρου»

Συνέντευξη στο veriotis.gr παραχώρησε ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος. Ο Βεροιώτης δικηγόρος, με καταγωγή από την Ραχιά, μετά από δύο παραγωγικές θητείες στα Δημοτικά έδρανα (2014 και 2019), κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δράση με Γνώση» του Κώστα Βοργιαζίδη. 

«Γιατί κάποιος να στηρίξει την δική του υποψηφιότητα; Πώς οραματίζεται τη νέα θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί δεν κατέβηκε βουλευτής στις πρόσφατες εθνικές εκλογές; Τι έχει κερδίσει και τι έχει χάσει από την ενασχόλησή του με τα κοινά;» είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει...




Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Κάτια Παπαϊωάννου.

Γιατί κάποιος να εμπιστευτεί και να ψηφίσει τον Λεωνίδα Ακριβόπουλο;

Γιατί είμαι αυτός που αντικρίζεις δίχως κρυμμένη ατζέντα και... «κρυφές χρεώσεις». Αν δε σ' αρέσει πας παρακάτω και εγώ ευχαρίστως σπίτι μου.


Πως οραματίζεστε την πόλη μας την περίοδο 2023-2027;

Η αλήθεια είναι ότι με την συνένωση των δήμων γεννήθηκαν πάμπολες ανάγκες και προβλήματα, τα οποία ακόμα και σήμερα δεν έχουν πλήρως ξεπεραστεί. Το γεγονός αυτό έκανε αναγκαία την σπατάλη δυνάμεων στην αντιμετώπιση καθημερινών δομικών θεμάτων. Δεν παύει όμως να υπάρχει όραμα. 

Και αυτό για εμένα θέλει τη Βέροια πόλη ευρωπαϊκή σε όλες τις εκφάνσεις της και όχι κατ' όνομα, ανοικτή στις προκλήσεις στα πλαίσια μιας Ευρώπης που θα αναπτύσσεται και θα μεγαλώνει σε ιδέες, δημοκρατία και κοινωνική ευημερία.

Κατά το παρελθόν ο Δήμαρχος σας έχει εμπιστευτεί θέσεις ευθύνης, καθώς διατελέσατε Πρόεδρος ΚΕΠΑ, Πρόεδρος ΚΑΠΑ και εντεταλμένος σύμβουλος της Δημοτικής Αστυνομίας. Είστε έτοιμος για τις νέες προκλήσεις της επόμενης τετραετίας;

Ως ελεύθερος επαγγελματίας αντιμετώπισα δυσκολίες συνδυασμού των καθηκόντων που ανέλαβα κατά καιρούς, με τις επαγγελματικές απαιτήσεις. Όμως, η εμπειρία που έχω αποκομίσει αποτελεί αληθινό ανθρώπινο κεφάλαιο και εφόδιο που δύναται και οφείλει να αποφέρει περαιτέρω οφέλη.


Το όνομά σας είχε ακουστεί έντονα για υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ευδοκίμησε τελικά. Γιατί επιλέξατε την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι την κεντρική πολιτική σκηνή;

Προφανώς και δεν παύει να με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν ποιώ όμως φιλοτιμία την ανάγκη. Η καθημερινή επαφή με τους συνδημότες και τις συνδημότισσες είναι αυτό που με θρέφει πολιτικά και με οδηγεί, και αυτή εξασφαλίζεται κυρίως με την συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικό, το πολιτικό προσωπικό στο οποίο εμπιστευόμαστε τις τύχες μας, να έχει θητεύσει σε θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και να έχει δοκιμαστεί.

Ποια πλεονεκτήματα διαθέτει η Βέροια και πού θα πρέπει να εστιάσουμε για την περαιτέρω ανάπτυξή της;

Η Βέροια δεν είναι το αυτόνομο γαλατικό χωριό. Η ανάπτυξή της δεν μπορεί παρά να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλάνο περιφερειακής ανάπτυξης στα πλαίσια του οποίου οφείλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο. 

Παράλληλα ο δήμος Βέροιας οφείλει να τηρήσει συνεπή στρατηγική που θα περιλαμβάνει την ενίσχυση των πιο απομακρυσμένων περιοχών του δήμου στα πλαίσια ενός εθνικά οργανωμένου στρατηγικού σχεδίου που θα δίνει βαρύτητα στην αξιοποίηση της υπαίθρου και στη διατήρηση των πληθυσμών της εκεί.


Απ' όσο γνωρίζουμε η μεγάλη αδυναμία σας είναι ο αθλητισμός και η μουσική. Τόσο από το ΚΑΠΑ, όσο και από την ΚΕΠΑ έχετε εκπληρώσει κάποιους στόχους σας. Υπάρχει και κάποια άλλη... αδυναμία και ποια είναι αυτή;

Θα έλεγα ότι οι θητείες στα νομικά πρόσωπα του δήμου ως πρόεδρος δεν είχαν την διάρκεια αυτή που θα επέτρεπε σε κάποιον να επιτύχει όλους τους στόχους του. Πάντως ανέκαθεν με αφορούσε ο πολιτισμός (στον οποίο εντάσσω και τον αθλητισμό και το θέατρο βέβαια) καθώς και τα κοινωνικά θέματα. 

Άλλωστε ως μάχιμος δικηγόρος έχω άμεση επαφή με κοινωνικά ζητήματα και πελάτες από ευρεία κοινωνική διαστρωμάτωση με πλειάδα προβλημάτων που άπτονται της μέριμνας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.




Στην πλειοψηφία των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίζεστε ενωτικός, αν και έχετε δεχθεί κριτική από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις. Ποια η σχέση σας με την αντιπολίτευση;

Θεωρώ πως η κριτική, ιδίως όταν στοχεύει στην βελτίωση καταστάσεων, είναι εποικοδομητική και δύναται να παράξει πολιτική και έργο όταν βρει ευήκοα ώτα. Η ουσιαστική και προγραμματική αντιπολίτευση λοιπόν ουδόλως ενοχλεί και μπορεί να οδηγήσει και σε σύνθεση απόψεων, όπου υπάρχει περιθώριο. Η αντιπολίτευση που μιλάει για να ακούει μόνο αυτά που λέει και έχει μόνο εγωιστικά ελατήρια μου είναι καθόλα αποκρουστική και αυτοί που την ασκούν πραγματικά αδιάφοροι.

Ποια ήταν η πιο όμορφη αλλά και η πιο δύσκολη στιγμή σ' αυτά τα 9 χρόνια που ασχολείστε με τα κοινά του δήμου Βέροιας;

Η πιο όμορφη στιγμή είναι η κάθε ημέρα από αυτά τα εννέα χρόνια που έρχομαι σε επαφή και δημιουργώ σχέσεις φιλίας με ανθρώπους που συνεργάζομαι και υπηρετώ. Από τις πιο δύσκολες στιγμές θα έλεγα ότι ήταν η περίοδος των εγκλεισμών όπου, λόγω αντικειμένου, ήμουν δέκτης ακραίων συμπεριφορών αλλά και μεγάλων αναγκών σε υποστήριξη ευπαθών ομάδων μέσω του ΚΑΠΑ και του «Βοήθεια στο Σπίτι».



Τι έχετε κερδίσει και τι έχετε χάσει με την ενασχόλησή σας με τα κοινά;

Κέρδη και ζημίες υπάρχουν και δεν τίθεται θέμα υλικής αποτίμησης των κερδών καθώς ουδένα ρόλο έχουν παίξει στις αποφάσεις μου και στη στάση μου εν γένει. Η βασικότερη ζημία είναι η απομείωση του προσωπικού χρόνου και του χρόνου με την οικογένεια. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η γνώση και δοκιμή των αντοχών και των αρχών που πρεσβεύω σε καταστάσεις πίεσης.




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ