Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυξάνονται από τον Σεπτέμβριο τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους

Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των διοδίων αναμένονται το Σεπτέμβριο με απόφαση των παραχωρησιούχων των αυτοκινητοδρόμων. Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατηγορεί τις εταιρείες ότι προχώρησαν μονομερώς στην απόφαση, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί ο Υπουργός.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αποφάσισαν, επιδεικνύοντας αναξιοπιστία, να προβούν σε σημαντική αύξηση των διοδίων από τον επόμενο μήνα. Προχώρησαν δε, μεταγενέστερα, σε δημοσιοποίηση της σχετικής πρόθεσης».

Μάλιστα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «το Δημόσιο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να επιτύχει την αναστολή των μονομερών ενεργειών των Εταιρειών».

Υπενθυμίζεται ότι για το 2023 δεν είχε γίνει η ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή των διοδίων, με συμφωνία της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των παραχωρησιούχων των αυτοκινητοδρόμων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

«Οι Παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων ζήτησαν, στις 3 Ιουλίου 2023, με επιστολή τους προς την Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών, με κοινοποίηση στο Γραφείο Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, τη Γενική Γραμματεία Υποδομών και τη Διεύθυνση Δ17 του Υπουργείου, συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή με αντικείμενο την αναπροσαρμογή διοδίων τελών για το έτος 2023, στη βάση του υφιστάμενου πλαισίου των συμβάσεων παραχώρησης.

Εξαιτίας της σημασίας του ζητήματος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, συναντήθηκαν, στις 18 Ιουλίου 2023 και στις 24 Ιουλίου 2023, με τους κ.κ. Δημήτριο Γκατσώνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», Παναγιώτη Παπανικόλα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», Γεώργιο Συριανό, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.» και Ροδιανό Αντωνακόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» / «ΟΔΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.».

Η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ήταν η εξεύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης, χωρίς την επιβάρυνση του πολίτη για το 2023. Προς αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκαν εναλλακτικά σενάρια.


Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι Παραχωρησιούχοι, με επιστολή τους στις 28 Ιουλίου 2023, απευθυνόμενοι και πάλι στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, επικαλούμενοι τις συναντήσεις που τους «παραχώρησε» ο Γενικός Διευθυντής, που όμως δεν συμμετείχε σε αυτές, και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αποφάσισαν, επιδεικνύοντας αναξιοπιστία, να προβούν σε σημαντική αύξηση των διοδίων από τον επόμενο μήνα. Προχώρησαν δε, μεταγενέστερα, σε δημοσιοποίηση της σχετικής πρόθεσης.

Το Δημόσιο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να επιτύχει την αναστολή των μονομερών ενεργειών των Εταιρειών».

15 σχόλια:

  1. το κράτος αυτό μπορεί να επιτρέψει τα πανάκριβα διόδια να γίνουν ακόμα πιο ακριβά; η κυβέρνηση του 42% τι λέει; με τη βενζίνη στα 2 ευρώ πόσο πιο ακριβά πρέπει να πληρώσει ο λαός τη μετακίνηση του; Ντροπή...ντροπή....ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δώσουν την Εγνατία οδό σε ιδιώτες.

    Είναι άδικο να ανεβάσουν όλα τα διόδια της Ελλάδος και να μείνουν ίδια της εγνατιας.
    Γρήγορα σε ιδιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ζεις ρε φίλε σε όποιον δρόμο πληρώνεις διόδια είναι ιδιωτικός

      Διαγραφή
    2. Προς 9.54
      Τα διοδια μαλγαρων δεν ειναι ιδιωτικα,ειναι δημοσια.
      Ολοι ζουμε εδω,απλα καποιοι δε γνωριζουν που ζουν

      Διαγραφή
  3. Κούλη, κι ας πονάμε. Τους αρέσει. Έφτασε; ήδη στο 47%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μείνει με την απορία: Για ποιον ακριβώς λόγο περίμεναν να ολοκληρωθούν οι εκλογές και μετά να ανακοινωθούν οι αυξήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα έπρεπε να πάρει 41%. και μετά να επιστρέψει τα χρήματα σε εκείνους που ήταν χορηγοί. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τα καύσιμα.

      Διαγραφή
  5. poso provata eiste plironete gia na ginoun oi drom oi kai meta plironete gia na tous patate!kai tora pliroste gia na tous kitate-erxete syntoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μόνο που έμεινε να φορολογηθεί είναι ο αέρας που αναπνέουμε. Αν ψήφιζαν οι μισοί που απείχαν, τώρα δεν θα είχαμε χούντα με κάλυμμα την δημοκρατία γιατί το πρώτο κόμμα θα είχε 20%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΩΣΗΣ...ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΡΘΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κυβέρνηση δήθεν αντιδρά, ξύπνα Έλληνα ραγιά, αν και δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καιρός ήταν, άργησαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω σας τα έλεγα. Με τον συριζα , στα διόδια θα μας πλήρωναν δυο ευρω σε κάθε πέρασμα. Οχι τώρα που πληρώνουμε τον Κούλη. Καλά να πάθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εννοείται πρέπει να το ανεβάσουν αφού δεν βγάζουν οι καημένοι 😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ