Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βοργιαζίδης: Η Πολιτεία να σκύψει πάνω από την Τοπική Αυτοδιοίκηση - Ενίσχυση ΕΚΑΒ ναι, αλλά από δήμους που μπορούν»


Στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε στην προημερησίας τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας ο Κώστας Βοργιαζίδης. Ο Δήμαρχος Βέροιας είπε πως μετά από τόσα χρόνια οικονομικής καθόδου, η Πολιτεία πρέπει να δει την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε, «Πάνω από 10 χρόνια οι τακτικοί πόροι της Τ.Α. (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ) μειώθηκαν κατά πολύ. Δεν νοείται ένας δήμος σαν τον δήμο Βέροιας να παίρνει ετησίως για έργα 860.000 ευρώ και ΣΑΤΑ για την συντήρηση των σχολείων 200.000 ευρώ. Τα νούμερα είναι αστεία», σχολίασε.

Συμπληρώνοντας ο Δήμαρχος, είπε επίσης, «Και αφού ακούμε ότι είμαστε σε μια καλή τροχιά και περιμένουμε την επενδυτική βαθμίδα, είναι καιρός η Πολιτεία να σκύψει πάνω από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Περιμένουμε τα 125.000.000 για την τελευταία δόση του 2022 που δεν ήρθε, περιμένουμε τα 40.000.000 για τις ΔΕΥΑ που δεν ήρθαν καθόλου. Ας δούνε οι Διοικούντες την Τοπική Αυτοδιοίκηση που κάνει τεράστιο έργο και πρέπει να μπορεί να έχει τους πόρους», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναφέρεται στο θέμα πλήρωσης του ΕΚΑΒ με στελέχη της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και από τους δήμους, όπου υπάρχουν ανάγκες.

«Πολύ σωστά, το ΕΚΑΒ πρέπει να ενισχυθεί αλλά να δούμε από πού μπορεί να ενισχυθεί. Καλό θα είναι όποιος τα σχεδιάζει, να κοιτάξει αν οι δήμοι και ποιοι δήμοι έχουν τις δυνατότητες και θα μπορούσαν να βοηθήσουν», είπε, κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.

1 σχόλιο:

  1. Πριν ασχοληθείς αγαπητέ Δήμαρχε με τα της κεντρικής διακυβέρνησης, θα ασχοληθείς με τα δικά μας εδώ; Με όλα αυτά που διαβάζουμε και συζητιούνται; Θα ενημερώσεις όλους μας αν ειναι αλήθεια ή ψέματα; Για τα δικά μας μας ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ